YKS'ye nasıl hazırlanılmalı?

553501

Decapat
Makaleler
3
1 Ocaktan itibaren YKS için asılmaya başlayacağım ama motivasyonum yok ve üniversite için asla heyecanlı değilim.
Matematiğin M'si bile yok, okulda yapılan en basit sınavları bile yapamıyorum, denemelerde matematik kısmını hep boş geçiyorum, matematikten olabildiğim kadar uzak duruyorum.
Üniversite için motivasyonum yok çünkü üniversite ortamının hayvanat bahçesinden farklı olmadığını düşünmüyorum.
En basit soruları bile yanlış yapıyorum. Matematiğim resmen yok ve temelin "t"si yok.
Ne yapmam gerek?

Okumak istemiyorsun demek ki fazla kasma. 200 puan alsan bile lafta bir bölüm kazanırsın zaten. O sırada da bir iş bul çalış. Okulu öyle böyle bitir kısa dönem askerliğini yap hayata atıl.
Hem bir yandan gastronomi istiyorum, ama LGS yılı gibi heyecanlı değilim. 8.sınıfta zaten 40 kişi üstüme geldi motivasyonum 4 yıldır yerlerde. Ders netlerim o demotive faciasından beri düşük.

Çalışıp başaracağıma inanmıyorum (ki denedim ve çok pişman oldum.) Çalışsam bile güzel bir yer kazanamam. Kazansam bile oranın sağlayacağı mutluluk geçici.

Son düzenleme:
Hedefin belli olmadığı sürece her şey nafile istersen Matematiği fulle üniversiteyi hayvan ortamı gördükten sonra neye yarar (ki bu görüşüne kesinlikle katılmıyorum). Öncelikle kendini bir muhasebeye çek ve hem hedeflerini hem de Türkiye şartlarını göz önünde bulundurarak kendine bir belirle, sonra sınavda iyi puan yapmak yerine bu hedefe ulaşmak için çalışacağından motivasyon altyapın oluşacaktır. Ama motivasyonun hiçbir işe yaramayacağını da bil. YKS denilen sınavın zekayla bile ilgisi yok, senden tek beklentileri hazirana kadar disiplinini koruyabilmen (tabi bunun için de önce bir disiplin oluşturabilmen). Tüm konular kolay emin ol İntegral bile kolay. Zor olan 8 dersten bilmem kaç tane kolay konuyu 6 ay boyunca öğrenip pekiştirip tekrar etmen. Oyun basit, sadece basit oynaman lazım. Ama sen henüz gol atacağın kaleyi bilmiyorsun, önce onu belirle.

Hedefin belli olmadığı sürece her şey nafile istersen Matematiği fulle üniversiteyi hayvan ortamı gördükten sonra neye yarar (ki bu görüşüne kesinlikle katılmıyorum). Öncelikle kendini bir muhasebeye çek ve hem hedeflerini hem de Türkiye şartlarını göz önünde bulundurarak kendine bir belirle, sonra sınavda iyi puan yapmak yerine bu hedefe ulaşmak için çalışacağından motivasyon altyapın oluşacaktır. Ama motivasyonun hiçbir işe yaramayacağını da bil. YKS denilen sınavın zekayla bile ilgisi yok, senden tek beklentileri hazirana kadar disiplinini koruyabilmen (tabi bunun için de önce bir disiplin oluşturabilmen). Tüm konular kolay emin ol İntegral bile kolay. Zor olan 8 dersten bilmem kaç tane kolay konuyu 6 ay boyunca öğrenip pekiştirip tekrar etmen. Oyun basit, sadece basit oynaman lazım. Ama sen henüz gol atacağın kaleyi bilmiyorsun, önce onu belirle.
Hiçbir zaman hedefim olmadı. Çünkü ulaştığım an beni zayıf noktamdan vurup yere çektiler. Elimden alındı her başarım.

Üniversite hedefledim mi? Sayılır.

Kolayı bile yapamıyorum. İlkokul seviyesi soru bile çözememişliğim var.

Bende bu şekilim şu an mezun senem dershaneye gidiyorum ilk günlerde iyiydi fakat şu an hiç çalışmıyorum. Sözelim iyi fakat çalışmadığım için çok iyi yapamıyorum matematikte sizinki gibi matematiğin m'si yok 4 işlemden ilerisi yok. Ders çalışmam gerek ama çalışamıyorum.

Bende bu şekilim şu an mezun senem dershaneye gidiyorum ilk günlerde iyiydi fakat şu an hiç çalışmıyorum. Sözelim iyi fakat çalışmadığım için çok iyi yapamıyorum matematikte sizinki gibi matematiğin m'si yok 4 işlemden ilerisi yok. Ders çalışmam gerek ama çalışamıyorum.
Bende dört işlemde yok.

Hiçbir zaman hedefim olmadı. Çünkü ulaştığım an beni zayıf noktamdan vurup yere çektiler. Elimden alındı her başarım.

Üniversite hedefledim mi? Sayılır.
Hedefin olmadığı sürece hayatta savrulur durursun, burada da Ali Nesin, Mustafa Yağcı da olsa sana yardım edemez. Özel hayatının bilemem ama 6 ay sonra geçip gidecek bir sınav için bu kadar felsefe yapman artık sadece vakit kaybı çünkü günler sayılı, AYT sınavından çıktığın an boşa harcadığın her saniyen için pişman olacaksın (kazanmak istediğin bir yer varsa tabi). Hedefine sayılır demenin sebebi onu zor olarak görmense, ne sürelerde ne dereceler yapan insanlar var; kolay değil ama asla imkansız da değil. Sayılır demenin sebebi emin olamamansa sen şimdiden başla, en kötü bölümü bile en iyi üniversitede okumak için iyi bir sıralamaya ihtiytacın var. Sayılır demenin sebebi üniversite okumak istediğine emin olamamansa, burada da içsel yolculuğunla net bir karara varman lazım. Ama her türlü şartta üniversite okuman mantıklıdır, gittiğinde pişman olursan (ki hiç zannetmiyorum) belirili bir düzeyde doğa bilimleri öğrenmiş ve hayatında 6 ay boyunce disiplin örneği göstermiş biri olarak hayata devam edersin; ama gitmediğinden dolayı pişman olursan, o zaman tüm oyun baştan başlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı