YKS'ye nasıl hazırlanılmalı?

Okumak istemiyorsun demek ki fazla kasma. 200 puan alsan bile lafta bir bölüm kazanırsın zaten. O sırada da bir iş bul çalış. Okulu öyle böyle bitir kısa dönem askerliğini yap hayata atıl.
En mantikli tavsiyeyi vermissin. Ben 4-5 aydir yksye calisiyorum. Bana sadece ne jadar yetersiz oldugumu hissettiriyor hergun.

1 Ocaktan itibaren YKS için asılmaya başlayacağım ama motivasyonum yok ve üniversite için asla heyecanlı değilim.
Matematiğin M'si bile yok, okulda yapılan en basit sınavları bile yapamıyorum, denemelerde matematik kısmını hep boş geçiyorum, matematikten olabildiğim kadar uzak duruyorum.
Üniversite için motivasyonum yok çünkü üniversite ortamının hayvanat bahçesinden farklı olmadığını düşünmüyorum.
En basit soruları bile yanlış yapıyorum. Matematiğim resmen yok ve temelin "t"si yok.
Ne yapmam gerek?
Kazanıcaksan bile kendine hayatı zindan edersin. Basarsan bile deger mi bilmiyorum.

Arkadaşlarım aptal diyor bana yani hiç kazanamam çabalasam bile.

Kendine yetersizliğine karşı bir nefret duyuyor gibisin bunun üzerinden bir aşağılık kompleksi geliştirmişsin. Sana çalış diyemem çünkü çalışmak ayrı dert senden daha iyi yapanlar yüzünden kendinde bir kompleks oluşturmamak ayrı dert. Ben şu an belki şu an birçok ögrenciden iyiyim ama çoğu zaman beceremeyeceğimi hissediyorum. Hedefim 50k ama 10k'ya hazırlanır gibi hazırlanıyorum. Umarım kendin için en iyisini bulursun. Altyapısı olmayan birçok kisi kendini yetersiz hissediyor.

Arkadaşlarım aptal diyor bana yani hiç kazanamam çabalasam bile.
Dostum, sana tavsiyem bir psikoloji uzmanına görün. Psikolojinin bozuk olduğunu düşündüğümden değil, ama işinde uzman birileriyle yüzyüze görüşmek bence sana tahmin ettiğinden daha fazla iyi gelecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı