YKS'ye tekrar hazırlanılmalı mı?

Furkeng

Hectopat
Herkese selam arkadaşlar,
Bu sene YKS'ye girdim. EA bölümünden girdim ve sınava çalışmak benim için oldukça zordu. Asıl hedefim iü hukuk veya aü hukuk gibi prestijli okullardı. Ancak AYT'de normalde yaptığımdan 2-3 matematik sorusu yapmamdan kaynaklı geçen sene sıralamalarına göre sırlamam 10k -15k arası gelecek gibi duruyor. OBP 97. ve malum hukukta okul çok önemli. Ben avukatlık değil de savcılık veya hakimlik düşünüyorum şahsen. Aranızda hukuk okuyan varsa sizce ne yapmalıyım. Gerçekten sınava bir sene daha hazırlanmak bana kumar gibi geliyor. Malum bu sene konular kalkmıştı ve psikolojimin de bunu kaldıracağağını düşünmüyorum. Aranızda hukuk okuyan varsa veya anlayan varsa sizce ne yapmılıyım. Bu sıralamalardan tercih yapmam kötü mü olur? YKS'ye tekrar hazırlanmak yerine o düzende hukuk çalışıp yatay geçiş imkanı olur mu? Bu sıralamalardaki hukuk fakültelerinden mezun olmam bana birşey kaybetirir mi? Teşekkürler.

Bu sene YKS'ye girdim. EA bölümünden girdim ve sınava çalışmak benim için oldukça zordu. Asıl hedefim iü hukuk veya aü hukuk gibi prestijli okullardı. Ancak AYT'de normalde yaptığımdan 2-3 matematik sorusu yapmamdan kaynaklı geçen sene sıralamalarına göre sırlamam 10k -15k arası gelecek gibi duruyor. OBP 97. ve malum hukukta okul çok önemli. Ben avukatlık değil de savcılık veya hakimlik düşünüyorum şahsen. Aranızda hukuk okuyan varsa sizce ne yapmalıyım. Gerçekten sınava bir sene daha hazırlanmak bana kumar gibi geliyor. Malum bu sene konular kalkmıştı ve psikolojimin de bunu kaldıracağağını düşünmüyorum. Aranızda hukuk okuyan varsa veya anlayan varsa sizce ne yapmılıyım. Bu sıralamalardan tercih yapmam kötü mü olur? YKS'ye tekrar hazırlanmak yerine o düzende hukuk çalışıp yatay geçiş imkanı olur mu? Bu sıralamalardaki hukuk fakültelerinden mezun olmam bana birşey kaybetirir mi? Teşekkürler.
10-15k gayet iyi. Riske atma git. Mezuna kalma.

Açıkçası 10-15k'dan sonrasını okumadım :D

Girmeyi düşündüğünüz kurumdaki yatay geçiş şartlarını gözden geçirin. Bazı üniversitelerde genel not ortalamasıyla YKS puanınızın yetmediği bölümlere bile geçebiliyorsunuz. Okulun hiyerarşisiyle çalışmak ÖSYM'nin sınavına çalışmaktan iyidir, bir günde akademik kariyerinizi batırmazsınız.

10-15k gayet iyi. Riske atma git. Mezuna kalma.

Açıkçası 10-15k'dan sonrasını okumadım :D
Hocam öyle demekle bitmiyor. Artık hukuk sadece hukuk olduğu için okunacak bir bölüm değil. Mühendislik gibi olmaya başladı. Prestijli üniversitelerde okuması daha iyi olacak.

Şahsi fikrim sıralamaların açıklanmasını beklemen. Sonra tekrar bi' gözden geçiririz. Çünkü sıralamalar her sene değişkenlik gösteriyor. Net sayısı tam olarak refarans olmuyor.

Seneye daha fazla 12. Sınıf girecek sınava bizden yaklaşık 1.5 kat kadar şu an 15k yapıyorsanız
Çalışıp seneye yine o civarlarda yapma ihtimaliniz var risk almaya değer mi bilmiyorum.

Seneye daha fazla kişi girecek olayı tamamen saçmalık bence. Her sene girecek öğrenci sayısı artıyor zaten. İsterseniz mezuna kalabilirsiniz seneye aynı sıralamayı yapsanız bile en azından denedim, elimden geleni yaptım dersiniz. Size bağlı, mezuna kalıp da çalışmayı bırakan da var. Sıralamanız o kadar da iyi değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı