Yönetim bilişim sistemleri nasıl bir bölüm?

futs

Hectopat
Mezuna kalma fikrim vardı ama bu bölümü görünce bir merak ettim. Sizce bu bölüm nasıldır? Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi benim sıralamama en yakın üniversiteler olarak gözüküyor. (70k).
Bu üniversitelerde okunur mu?
İş bulma olanağı yüksek mi?
Yurt dışı imkanı var mı?
Önü açık bir meslek diyen de var 2 seneye biter diyeni de gördüm.
Bu bölüm hakkında bilgi sahibi varsa cevap verebilir mi?

Önü açık bir meslek değil. Günümüzde yapay zeka her geçen gün başka kabiliyetler kazanıyorken YBS'nin yapabildiklerini de otorize etmesi kısa vadede kaçınılmaz olur.

İşletme ve yazılım mühendisliğinin karışımı. Kendini geliştirirsen iş bulabilirsin. Veya ileride kendi işini açmak istersen bir fikrin olur.

Önü açık bir meslek değil. Günümüzde yapay zeka her geçen gün başka kabiliyetler kazanıyorken YBS'nin yapabildiklerini de otorize etmesi kısa vadede kaçınılmaz olur.
Bilmediğiniz konu hakkında sallamayınız. Adam yönetim bilişim sistemini sormuş siz önü açık bir meslek değil demişsiniz. YBS bir meslek değil zaten. Bu bölümde yapabileceğiniz hayli fazla meslek var front end, back end developer, security, makina öğrenimi diye gidiyor. Önemli olan kendini geliştirmesi ve ilgi duyması. Tabi bunların yanında işletme derslerinde var. Eğer yazılımdan gitmek istemezse 2. yol olarak bulunabilir.

Bilmediğiniz konu hakkında sallamayınız. Adam yönetim bilişim sistemini sormuş siz önü açık bir meslek değil demişsiniz. YBS bir meslek değil zaten. Bu bölümde yapabileceğiniz hayli fazla meslek var front end, back end developer, security, makina öğrenimi diye gidiyor. Önemli olan kendini geliştirmesi ve ilgi duyması. Tabi bunların yanında işletme derslerinde var. Eğer yazılımdan gitmek istemezse 2. yol olarak bulunabilir.
Ben sadece bir açıdan baktım. Ayrıca iş yapmayacak bir bölüm değil demedim. Önü açık değil dedim. Şu anda okunabilir ve iş yapılabilir. Ama yapay zekanın öngörülemez gelişiminde ne olacağını bilemeyiz bu yüzden önü açık da diyemeyiz. Arkadaş hiç yazılımdan bahsetmemiş belki de o alana yoğunlaşmayacak. Kısacası ben detaylı bir yorum yapmadan sanki detaylı bir yorum yapmışım da yanlış bir bilgi vermişim gibi cevap vermişsiniz. Çok saçma.

Çok arada bıraktı vallahi, iyice düşünüp araştırmam gerek bu bölümü.
Bu bölümde daha çok yazılım alanına yönelim oluyor. Tercih yapmadan ufak bir araştırma ile bu iş size göre mi diye test etmeniz harika olur. Web, mobil, siber güvenlik, yapay zeka gibi alanları araştırın ve deneyin. Programlama dillerini 1-2 günde deneyimleyin. Bunları yaparken keyif alırsanız ne ala ama keyif almazsanız kesinlikle bulaşmayın, saatlerce bilgisayarın başında oturup metal yığınına bir şeyler öğretmek herkesin harcı değil.

Ben sadece bir açıdan baktım. Ayrıca iş yapmayacak bir bölüm değil demedim. Önü açık değil dedim. Şu anda okunabilir ve iş yapılabilir. Ama yapay zekanın öngörülemez gelişiminde ne olacağını bilemeyiz bu yüzden önü açık da diyemeyiz. Arkadaş hiç yazılımdan bahsetmemiş belki de o alana yoğunlaşmayacak. Kısacası ben detaylı bir yorum yapmadan sanki detaylı bir yorum yapmışım da yanlış bir bilgi vermişim gibi cevap vermişsiniz. Çok saçma.
Dünyada önü açık mesleklerin birinci sırasında programlama geliyorken böyle bir şey demeniz saçmalık. Uluslararası iş bulabileceğiniz sitelere bakarsanız ne kadar ihtiyaç olduğunu anlarsınız. Yapay zeka tabiki bir gerçek lakin yakın süreçte asla insanların elinden işlerini alamaz, sadece büyük bir şekilde yardımcı olabilir.
Yazılımdan bahsetmemiş zaten YBS dediğin bölümde istese de istemese de yazılım görecek.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı