Yönetim bilişim sistemleri nasıldır?

Maaş için hiçbir bölümü okuma. Türkiye'de üniversitelerin %98'i boş. Alayı slayt ezberletiyor. Batıda iyi bir üniversitede yapmak istediğin mesleğin bölümünü oku. Üniversiteden düz şekilde mezun olunca kimse kimseye iş vermiyor senin gibi yüzbinlercesi var bunu sakın unutma. :D

Ben de aynı bölümden bu sene mezun oldum. Kendi çapımda kendimi geliştirdim fakat yeterli olmadı ki 100'den fazla iş başvurusuna bir kaçı döndü. :D

Bizim bölümde gerek alt sınıflardan gerekse üst sınıflardan maaşı iyi diye bu bölüme girenleri görüyordum. Özellikle kızlar bu yanılgıya düşmüşler, bu durum 3. sınıfta kafalarına ancak dank etti gerçeği kavradılar.
(Yazılım derslerinde bilen ve derslere katılım gösteren birilerini gördüklerine hacker diyenler de var 😂 haberim olmadan namım yayılmış bölüm çapında. Bi benim haberim yok hacker olduğumdan 😂😂)

Mezun olunca değil, bölümü okurken hangi alana yöneleceğini seçmelisin. Mezun olduktan sonra iş işten geçiyor. 4 koca sene boş zamanı olacak. Üniversitede öğrettikleri giriş seviyeden biraz daha düşük ezber ve sınav geçme odaklı yazılım ve ağ dersleriyle olmuyor. Gün sonunda kendini kendin yetiştirmen gerekiyor. O da üniversite okurken.

Batıda iyi bir teknik üniversite dışında bilgisayar mühendisliği de okumak aynı şey. Hiçbiri bir şey öğretmiyor. :D Bu devirde, akademik kariyer yapmayacaksan, bilişim ile ilgili bir bölüm okumak avantaj değil. Üniversitede hocaların slayttan anlattıklarından çok daha iyisini ve fazlasını internetten öğrenmek daha kolay. :D
İyi bir üniversite kazanmak ne kadar önemli?
 
Anadolu üniversitesi açık öğretim yönetim bilişim sistemleri okumaktayım. DGS ile geçiş yaptım. 3. sınıf öğrencisiyim. Bölüm eşit ağırlık puan türü ile alım yapmakta. Bölüm sizi bilgisayar kullanmayı bilen iş insanı olarak mezun ediyor. Hem işletme dersi hem de yazılım görüyorsunuz. Bu durum üniversiteden üniversiteye değişiyor. Bazı üniversiteler yazılım ağırlık ders fazla diğer üniversite de işletme dersi daha fazladır.
 
@LazJedi
Kendimizi geliştirsek bile yeterli olmaz, bu bölüm okunmaya değmez demeye mi çalışıyorsunuz hocam? Bu bölüm ilgimi çekiyordu o yüzden sormak istedim.
Hayır hayır onu kastetmedim. Sadece iyi bir üniversitede okunması gerekiyor. Yandan da hangi alanda kariyer yapmak istiyorsan gelişimini o yönde sürdürmen gerek.
 
Yurt dışı için önemli bir bölüm

TR şartlarında bir EA öğrencisinin okuyabileceği en mantıklı bölüm bence, maaş skalası yüksek bunun yanı sıra yurt dışına çıkma olasılığı yüksek, müfredatı da gayet kaliteli
 
Son düzenleme:
Üniversite sınavına hazırlanıyorum mesleklere bakarken yönetim bilişim sistemlerini öneren çok kişi sizce nasıl? Maaş ortalması falan. Bilgili olan kişiler açıklarsa çok sevinirim.

YBS güzel bir bölüm, diploması yazılım sektöründe de oldukça etkili, açıköğretimden okumadığın sürece her yerde okuyabileceğin bir bölüm, elbette kendini geliştirmen de çok önemli. İlerleyeceğin alanı iyi belirleyip projeler ile desteklemeni kendini teknik anlamda da geliştirirsen açık öğretim hariç her yerde okunur. Açıköğretimde okunmaz dememin sebebi iş ilanlarında açık öğretim mezunlarını filtreden eliyorlar, o yüzden açık öğretim diploması işlevsiz bir diploma maalesef.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı