Yoklama kaçağı üniversiteye kayıt yaptırabilir mi?

Yo senin için hiç sorun olmaz 24 Aralık'ta 22 yaşına gireceksen ya da dolduracaksan hiç sorun olmaz 22 yaş sonuna kadar süren olur. Yani kısaca 2002 doğumlu olman yeterli sınava girmek için. Sınavı kazandıktan sonra tecil alırsın direk zaten.

hocam ben de tam bilmiyorum. askeri şubeyi arayıp sorduğumda 2024ün sonuna kadar sıkıntı olmaz dedi. 2002 doğumluyum. tecilim 2024 temmuzda bitiyor. üniye kayıt olunca otomatik uzuyor galiba.
Aynen 2002 doğumluysan 2024 haziranda sınava girip kazandıktan sonra tecil alırsın sıkıntı olmaz.Doğum tarihi 2002 den daha önce olanlar için sıkıntı olur sınava bakaya girmek zorunda kalır.

Anladım hocam çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi 2002 doğumluyum bu 2024 sınavı mantıken son sınavım oluyor değil mi 2025 sınavına giremem askerlikten dolayı.

Anladım hocam çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi 2002 doğumluyum bu 2024 sınavı mantıken son sınavım oluyor değil mi 2025 sınavına giremem askerlikten dolayı.
Girersin ama obp düşer. 2024 te herhangi bir üniversiteye tecil için -düşük puanlı olsa da olur-kayıt yapman gerekir. 2025 'te girip kazanınca onu sildirirsin ama dediğim gibi obp puanından kesinti yapılır.

Girersin ama OBP düşer. 2024'te herhangi bir üniversiteye tecil için -düşük puanlı olsa da olur-kayıt yapman gerekir. 2025'te girip kazanınca onu sildirirsin ama dediğim gibi OBP puanından kesinti yapılır.

Aslında benim sorduğum 24'te tercih yapmazsam 25'te sınava girebilir miyim olacaktı ama dediğinize göre üniversite yazmadan olmuyor.

Bu arada e-Devlet'ten baktım şöyle görünüyor.
DÖNEMİNİZ YOKLAMA DÖNEMİ
DURUMUNUZ Askerliğiniz 02/07/2024 tarihine kadar ertelenmiştir.
Bundan sonra 22 olana kadar da süre var sonra 22 olduğum yıl yani 2025 artık asker kaçağı oluyorum değil mi?

Yoklama dönemi 2024 Aralık ayına kadar tecil verir. Onda sıkıntı olmaz. 3 ayda 1 güncelleme yapıyorlar.Senin bir şey yapmana gerek yok. İstersen şubeye gidip direk aralık 2024 e çekebilirsin ama onlar sistemde otamatik güncelliyorlar gitmesen bile.

Hocam çok sağ olun askeriye gidip sordum ama bu yoklama dönemi yazısı aklıma kurt düşürmüştü.

Kaç doğumlusun

Kaç doğumlusun

12.12.2002. 10 ay sonra tecil bitiyor ardından 22 yaşımı doldurduğum yıl sonuna kadar rahatım yani 31.12.2024. zaten bu ara zamanda üniversite kaydını yaptırıp tecil yaptırmış olurum ancak üniversite kaydı yptırmaz isem 1 Ocak 2025'te kaçak durumuna düşüyorum.

Hocam benim askerligim uzar mı resim atacam bı bakar mısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…