Yoklama kaçağı üniversiteye kayıt yaptırabilir mi?

Arkadaşlar ben DGS sınavını kazandım ve şu anda bakaya durumundayım üniversiteye kayıt yaptırabilirim doğru mu anlıyorum?

Bakaya durumunda kayıt yaptıramazsın. Önce askeri şubeye gidip askerlik işlemlerini yapman lazım. Sonrasında kayıt yaptırabilirsin ama askere gitmek zorunda kalırsın. Eğer halihazirda tecil hakkin yoksa tecil alamazsın.

Bakaya durumunda kayıt yaptıramazsın. Önce askeri şubeye gidip askerlik işlemlerini yapman lazım. Sonrasında kayıt yaptırabilirsin ama askere gitmek zorunda kalırsın. Eğer halihazirda tecil hakkin yoksa tecil alamazsın.

Hocam yanlışınız var ben bugün Yıldız Teknik Üniversitesi öğrenci işleriyle konuştum kaydımı yapabileceklerini bir sıkıntı olmayacağını ve askerliği yapıp geldikten sonra devam edebileceğimi söyledi. Üniversiteyi o kadar emek verip kazanmışım 1 sene dondurma hakkımda var kaydımımı yapmama diye bir şey yok kimse emeklerimizi çöpe atamaz bayağı araştırdım çok şükür içim rahatladı.

Hocam yanlışınız var ben bugün Yıldız Teknik Üniversitesi öğrenci işleriyle konuştum kaydımı yapabileceklerini bir sıkıntı olmayacağını ve askerliği yapıp geldikten sonra devam edebileceğimi söyledi. Üniversiteyi o kadar emek verip kazanmışım 1 sene dondurma hakkımda var kaydımımı yapmama diye bir şey yok kimse emeklerimizi çöpe atamaz bayağı araştırdım çok şükür içim rahatladı.
Normal şartlarda kayıt esnasında üniversite sizden askerlik durum belgesi ister. Bu belgeyi e-devletten alamazsınız. Evet kayıt yaptırabilirsiniz ama öncelikle bakaya durumunuzu normale çevirmeniz lazım.Askeri şubeye gidersiniz size sevk tarihine kadar size askerlik ile ilişik yok belgesi verirler. O şekilde kayıt yaparsınız ama bakaya olarak kayıt yapamazsınız. Askerlik belgesi benim bildiğim tüm üniversiteler tarafından isteniyor o belgeyi şubeden almanız lazım zaten o belgeyi alınca da bakaya durumundan çıkıyorsunuz esasen.

Kısaca askere gidecekseniz sorun yok kaydınızı yaparlar ama dediğim gibi önce askeri şubeye gider bakaya durumunu düzeltir belgeyi alırsınız kaydınızı yaparsınız askere gidip gelene kadar da okulu dondurabilirsiniz ama o 1 aylık süreçte size sevk belgesi verildiğinde bakaya durumundan çıkıyorsunuz zaten o sayede kayıt yaparsınız ama o belgeyi almadan üniversite kayıt kabul eder mi onu bilmiyorum. Kısaca gidip bakaya durumundan kurtulup sonra kayıt yapmanız lazım benim bildiğim kadarıyla.

Öncelikle bilgilendirmeniz için çok teşekkürler aslında bende sizinle aynı düşünüyorum. Bugün askerlik şubesiyle görüştüm bana bakaya durumunda olduğum için askerlik durum belgesi verilmediğini söyledi sadece sevk belgesi veriyorlarmış askere gönderecekleri için o da 3 4 gün içerisinde hemen gidiyormuşum zaten o süreçte üniversiteye sevk belgesini gösterip kayıt yaptırmada kullanırsın dedi ama bilmiyorum tam olarak askerlik şubedekiler üniversite konularını pek bilmiyorlar bence. Çünkü 3 tane üniversite ile görüştüm(ytü,itü,koü) öğrenci işleri ile hepsi bana bakaya durumumun kaydolmak için herhangi bir sıkıntı yaratmayacağını söylediler ama ben yine de her halükarda garanti olsun diye kayıt olamazsam askerlik şubeye giderim kayıt zamanında ve sevk belgesini alırım. Tabi ki sevk belgesini almadan üniversiteyle görüşürüm kayıt için yeterli olacak mı diye onlara sorduğumda zaten bana gerek olmayacağını söylediler sanırım sistem değişmiş ben 2018 de üniversiteye kayıt olduğumda da askerlik durum belgesi istemişlerdi. Ve bu görselide paylaşmak isterim belki benimle aynı durumu yaşayanlar olursa bu formu okurlar ve çok işlerine yaramış olur görsel milli savunma bakanlığına ait.

1692041775299.png

Arkadaşlar ben Dgs sınavını kazandım ve şu anda bakaya durumundayım üniversiteye kayıt yaptırabilirim doğru mu anlıyorum ?
hocam kaç doğumlusunuz? tecil süresi biter bitmez bakaya durumuna mı düştünüz? o yılın aralık ayının sonuna kadar yoklama kaçağı olmazsınız dedi bana askeri şube. şimdi ben üniye kayıt ettirsem bile askere gitmek zorunda mı kalıyorum yoksa üniye geçince otomatik tecil uzuyor mu?

hocam kaç doğumlusunuz? tecil süresi biter bitmez bakaya durumuna mı düştünüz? o yılın aralık ayının sonuna kadar yoklama kaçağı olmazsınız dedi bana askeri şube. şimdi ben üniye kayıt ettirsem bile askere gitmek zorunda mı kalıyorum yoksa üniye geçince otomatik tecil uzuyor mu?
lise tecilimi kullandim ben 3 senelik. Ocak ayında tecilim bitiyor Şimdi ben sınava girsem üniye gidince üniversite için tekrar tecil edilir mi lütfen yanıt versen çok merak ediyorum.

Öncelikle bilgilendirmeniz için çok teşekkürler aslında bende sizinle aynı düşünüyorum. Bugün askerlik şubesiyle görüştüm bana bakaya durumunda olduğum için askerlik durum belgesi verilmediğini söyledi sadece sevk belgesi veriyorlarmış askere gönderecekleri için o da 3 4 gün içerisinde hemen gidiyormuşum zaten o süreçte üniversiteye sevk belgesini gösterip kayıt yaptırmada kullanırsın dedi ama bilmiyorum tam olarak askerlik şubedekiler üniversite konularını pek bilmiyorlar bence. Çünkü 3 tane üniversite ile görüştüm(YTÜ, İTÜ, koü) öğrenci işleri ile hepsi bana bakaya durumumun kaydolmak için herhangi bir sıkıntı yaratmayacağını söylediler ama ben yine de her halükarda garanti olsun diye kayıt olamazsam askerlik şubeye giderim kayıt zamanında ve sevk belgesini alırım. Tabii ki sevk belgesini almadan üniversiteyle görüşürüm kayıt için yeterli olacak mı diye onlara sorduğumda zaten bana gerek olmayacağını söylediler sanırım sistem değişmiş ben 2018 de üniversiteye kayıt olduğumda da askerlik durum belgesi istemişlerdi. Ve bu görselide paylaşmak isterim belki benimle aynı durumu yaşayanlar olursa bu formu okurlar ve çok işlerine yaramış olur görsel milli savunma bakanlığına ait.

Eki Görüntüle 1903052

Lise tecilimi kullandim ben 3 senelik. Ocak ayında tecilim bitiyor Şimdi ben sınava girsem üniversiteye gidince üniversite için tekrar tecil edilir mi lütfen yanıt versen çok merak ediyorum.

lise tecilimi kullandim ben 3 senelik. Ocak ayında tecilim bitiyor Şimdi ben sınava girsem üniye gidince üniversite için tekrar tecil edilir mi lütfen yanıt versen çok merak ediyorum.

Lise tecilimi kullandim ben 3 senelik. Ocak ayında tecilim bitiyor Şimdi ben sınava girsem üniversiteye gidince üniversite için tekrar tecil edilir mi lütfen yanıt versen çok merak ediyorum.
Tamamen yaşına bağlı tecilin bittiğinde 22 yaşa gireceksen tecilin yıl sonuna kadar uzar. Yani 22 yaşına girdiğin senenin sonuna kadar tecil hakkın var. Sonrasında üniversite sınavına girip kazanırsan otomatik tecil alırsın aksi takdirde yani 23 yaşında falan isen mesela tecil alamaz bakaya kalırsın. Yani sınava gireceğin sene 22 yaşına girdiğin sene olmalı yoksa tecil alamazsın.

hocam ben de tam bilmiyorum. askeri şubeyi arayıp sorduğumda 2024ün sonuna kadar sıkıntı olmaz dedi. 2002 doğumluyum. tecilim 2024 temmuzda bitiyor. üniye kayıt olunca otomatik uzuyor galiba.

Tamamen yaşına bağlı tecilin bittiğinde 22 yaşa gireceksen tecilin yıl sonuna kadar uzar. Yani 22 yaşına girdiğin senenin sonuna kadar tecil hakkın var. Sonrasında üniversite sınavına girip kazanırsan otomatik tecil alırsın aksi takdirde yani 23 yaşında falan isen mesela tecil alamaz bakaya kalırsın. Yani sınava gireceğin sene 22 yaşına girdiğin sene olmalı yoksa tecil alamazsın.

Hocam benim de bir sorum var. Ben 24 Aralık 2024 de 22 yaşını dolduracağım ancak haziran 2024 de sınava girip ağustos 2024 gibi üniversite tercihi yapacağım. Bir sıkıntı olur mu? Askeri şubeye gidip sormuştum bir sıkıntı olmaz dediler ancak aklım karıştı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı