Yoklama kaçağı üniversiteye kayıt yaptırabiliyor mu?

attill

Femtopat
Daha fazla  
Dostlar selam. Bu sene YKS'ye gireceğim ancak iyi hazırlanamadım. 5 ay kala çalışmaya başladım ve hedefim sayısal 100k yapamayacağımı düşünüyorum. Bu yüzden seneye daha iyi hazırlanmayı planlıyorum. 22 yaşındayım bu sene sonu yoklama kaçağı durumuna düşüyorum. Yoklama kaçağıyken YKS'ye girebilir miyim? Kazanırsam kayıt yaptırabilir miyim? Kayıt yaptırdıktan sonra tecil ettirebilir miyim? Yemin ederim günlerdir bunu düşünmekten uyuyamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar selam. Bu sene YKS'ye gireceğim ancak iyi hazırlanamadım. 5 ay kala çalışmaya başladım ve hedefim sayısal 100k yapamayacağımı düşünüyorum. Bu yüzden seneye daha iyi hazırlanmayı planlıyorum. 22 yaşındayım bu sene sonu yoklama kaçağı durumuna düşüyorum. Yoklama kaçağıyken YKS'ye girebilir miyim? Kazanırsam kayıt yaptırabilir miyim? Kayıt yaptırdıktan sonra tecil ettirebilir miyim? Yemin ederim günlerdir bunu düşünmekten uyuyamıyorum.

Yoklama kaçağı olsan da YKS'ye rahatça girebilirsin, bunda sorun yok. Kazandığında üniversite kayıtlarında askerlik durum belgesi isteyebilirler, ama kayıt yaptırıp yoklama kaçağı durumundan çıkarsan öğrenci olduğun için tecil hakkın olur. Askerlik şubesine gidip net bilgi al bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı