Yoksul insanlar neden çok çocuk yapıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adamın prezervatif alacak parası olmadığından olabilir mi? Neden Afrika'daki ailelerin çok çocuğu var sanıyorsun prezervatifleri yok çünkü.

Çok pahalı bir şey değil.

Cevabı basit. Bu insanların yüksek hayat standartları gibi bir beklentisi yoktur. Kendisinden önceki insanların verdiği imkanların aşağı yukarı aynısını çocuklarına veriyor. Ne demişler ama tok açın halinden anlamaz. Yüksek kalitede hayat hedefleyen insanların bunu anlayamaması normal.
Öte yandan düşük hayat standardını hedefleyen insanlara tepeden bakmaz ve önyargılı yaklaşmazsanız şayet, aptal cahil diyerek, göreceksiniz ki aslında hırslardan arındırılmış basit bir hayat mutluluğa ulaştırıyor. Bence maddi imkanlar ikinci planda kalıyor eğer bir insan gerçekten mutlu olmak isterse.
Hayattan hiç bir şey bekleme. Mutsuz olabilecek bir şey kalmıyor. Diyojen demiş ya hani, fakirlik bir insanı olgunlaştırır diye. Koskoca İskender bile demiş eğer kral olmasaydım fakir hayat yaşardım Diyojen gibi diye...

Eskiden insan demek kas gücü demekti, çoğu kişi yanında çalışması için yapıyordu bence ama şu anda neden yaptıklarını anlayamıyorum (Dilendirmek için olabilir). Özellikle şu Suriyeliler. Adamlar bakteriden hızlı ürüyor, bir yere taşındıkları zaman net git gide popülasyonları artıyor. Kendi mahallemiz de sokağa çıkmaya korkuyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı