Yokuş Çıkmak Kilo Verdirir mi?

Barış Dinç

Hectopat
Yer
BAYRAKLI
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi forumlar bir sorunum var bu yüzden size danışmak istedim :D.
İzmir Bayraklı'da oturuyorum ve her gün İzmir Cengizhan'a yürüyorum.
Bilenler anlamıştır Bayraklı dağın ortalarında Cengizhan zirveye yakın.
Kilo vermek için bunu yapıyorum ara yollardan çıkıyorum yaklaşık 9-10 km durmadan dik yokuş çıkıyorum.
Beslenmeme uyku düzenime dikkat etmeme rağmen kilo almayı bırak kilom sabit bile kalmıyor :D.
Sizce neden oluyor olabilir?
NOT: Apple Watch Series 5 ile ölçüyorum doğruluk payı yüksek 9.600'den aşağı adım atmıyorum hiç yine de böyle.

Yokuş yukarı yürüme ya da kumsalda yürüme gibi kardiyo çeşitleri tabii ki daha çok kalori yaktırır. Çünkü vücut dengede kalmak için daha çok efor sarfeder. Daha çok efor demek, daha çok kas gücü ve daha hızlı nabız anlamına gelir.
Ancak, kilo verme yolunda her şeyden önce beslenme alışkanlıkları önemlidir. Yapılan kardiyolar bu işte yardımcı oyuncudur.
Ayrıca bence, 9-10 km durmadan dik yokuş çıkarak kendizi hırpalamayın. Kardiyo yapmanın da bir stratejisi vardır. Örneğin sabah uyanıp aç karna -düz bir yolda- tempolu yürüyerek yapacağınız kardiyo en etkili yöntemlerden biridir. Çünkü, vücut gece boyu aç kalır, sabah uyandığınızda gikolojen depoları boştur. Dolayısıyla vücut enerji üretmek için yağları yakmaya başlar. Tabii ki tek yöntem bu değil, sadece bir örnekti.

Beslenme düzeniniz ile ilgili bilgi verirseniz daha detaylı yardımcı olabilirim.

Hiçbir hareket, besin size doğrudan kilo aldırıp verdirmez. Eğer siz günlük almanız gereken kaloriyi 1000 kalori aştıysanız yaptığınız 500 kalori yakan kardiyo sizin yağlarınızı yakmaz. Siz kalorilerinizi sayın zaten geri kalan sürede yapacağınız tüm egzersizler doğrudan size yağ yaktıracaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı