Ha bir de mesela bu hızın farklı değerleri var. Tek standart bir değer yoktur maalesef. Hesaplamalar için farklı değerlere ihtiyaç duyulur.
Ben de onun için sordum zaten Mil gördüm ben

Son düzenleyen: Moderatör: 

Ha bir de mesela bu hızın farklı değerleri var. Tek standart bir değer yoktur maalesef. Hesaplamalar için farklı değerlere ihtiyaç duyulur.

Aynen biraz karmaşıkBen de onun için sordum zaten Mil gördüm ben

Beyin yakan konular.
  Beyin yakan konular.Gibi@painkiller Yere göre hızda dünyanın dönüşünü de mi hesaba katıyorlar? Şimdi dünyanın dönüş yönünde uçarak çok çok daha hızlı mı gitmiş oluyor hedefe?Beyin yakan konular.
Ufak bir gecikme oluyor sestePeki kabinin içi nasıl oluyor o esnada?
Bunun yanında bazı durumlarda sıcaklık ve dünyadaki konumda etkili olabiliyor. Örneğin ekvator veya kutuplara yakınlık gibi.hava akımı ve irtifa gibi değerlere göre değişkenlik gösterir.
Küçük uçakla uçarken en keyifli yanlardan birisi IAS 70-80 kt gösterirken GS’nin rüzgar yüzünden 0-10 kt arasında göstermesiTAS, GS
İlk zamanlar uçaktaki de aşağı bakıyor zaten düşer mi diyeNedenini bilmeme rağmen uçak düşecek mi acaba diye yukarı bakarım herhalde.
Onun çözümü basit asıl sorun kuyruk rüzgarında inerken olacak. Çünkü kuyruktan gelen rüzgar aerodinami yüzünden seni burun aşağı ittirir. Büyük ihtimal başlarda sert ineceksin hazırlıklı olİnişlerde aşırı kaldırma kuvveti yaratmadığı sürece yüksek kafa rüzgarını seveceğime eminim.
Hadi kısmetBende de fazlasıyla heyecan var, bu pandemi bir an önce geçsin de PPL eğitimi için fiziksel adımlar atayım istiyorum.

Toton ağrıyor çoğunluklaFakat cruise halindeyken küçük uçakla bu etkiyi fazla hissetmek istemiyorum, sıkıntıdan uçaktan atlayabilirim.
 Konforsuz çünkü
 Konforsuz çünküBu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.