Yolda Küfürlü Konuşan Gençler

Nüfusunun çoğunun Müslüman olduğu söylenen ülkemde dîni bilinçlendirme seminerleri, sempozyumları yaparak halka bilinç oluşturmalı.
İnsanlara televizyon, sosyal medya, reklamlar ve benzeri yöntemle bilinç altına böyle şeyler kazınmalı.
Bu şekilde daha kolay ahlaki yönden gelişebiliriz ve daha sağlıklı nesilleri getirebiliriz.
Hocam geçtim semineri falan, yahu müslümanım diyen bir baba 5- 6 yaşındaki çocuğunun yanında sigara içerse ne olur?

Müslümanlığı nasıl anladığımızla alakalı. İslamda güzel kıyaslama yapmak güzeldir ama sen tutup çocuğu komşu çocuğuyla kıyaslarsan bu çocukta kendini beğenmemezlik oluşturur. Sonucu da bu kafadaki insanları...

Bu arada konu kayıyor dikkat edelim. :D
 
Hocam geçtim semineri falan, yahu müslümanım diyen bir baba 5- 6 yaşındaki çocuğunun yanında sigara içerse ne olur?

Müslümanlığı nasıl anladığımızla alakalı. İslamda güzel kıyaslama yapmak güzeldir ama sen tutup çocuğu komşu çocuğuyla kıyaslarsan bu çocukta kendini beğenmemezlik oluşturur. Sonucu da bu kafadaki insanları...

Bu arada konu kayıyor dikkat edelim. :D

Evet hocam farkına vardım.
Hepsi insanların bilinçli olması ile ilgili.



Kardeşlerim artık okullarda bile kızlar sövüyor durum bu derecede vahim fakat sadece sokakta veya okulda edenleri kınamayın sosyal medya, YouTube ! Gibi yerlerde heleki Türk youtuberlar yapmayın abi 4 yaşındaki kız kardeşim geçen gün bana a*********** dedi ve dondum kaldım.
Hocam durum hiç de iyi değil, nereye gidiyor bu insanlar.
Şu küfür işine bir engelleme bulmak gerek.
 
Yazdığım bir yorum vardı ama tekrar yazmaktan üşenmeyeceğim. Hani biz Atatürkün askerleri veya Osmanlının torunlarıyız ya hadi onu geçtim MÜSLÜMANIZ. Şimdi madem biz bunlarız madem bunları olmayı gerektirmek edep ve saygı içeriyorsa neden 10 yaşındaki çocuk bana benim bile utanacağım sözcükler sarf ediyor? Aslında ne biliyor musun boş ver artık o kadar çok yazdım ve konuştum ki yoruldum en azından sen ve sizler iyi bireyler olun ki çocuklarınızda iyi olsun.
 
Birisinde ağız alışkanlığıyla ettiği tek bir tane küfür olur ancak bazıları bunu abartıyor ettiği küfürlerin haddi hesabı yok bunu çevremdekiler de yapıyor. Canı yansa ağlayacak çocuklar artık küfür ediyor. Bana sövüp kaçan 5 yaşında velet bile var aslında bunları sürükleye sürükleye annesinin, babasının yanına götüreceksin işi ona bırakacaksın. Ağız alışkanlığıyla ettiği küfre bir yerden sonra kulağına normalmiş gibi geliyor ancak bazıları bunu abartıyor ettin de ne olacak hangi akla hizmet bu kadar sövülür yani? Bende de böyle alışkanlık var ve başım bir gün belaya girebilir. Olur olmadık yerde değil de sinirlendiğimde ne oluyor "bilmem ne" falan oluyor.
 
Genel ahlak bozuk ben bu sonuca varıyorum, ben ortamda bir kadını tanımasam dahi konuşmama dikkat ederim genelde hiç konuşmam yani kadının olduğu pek ortamım da olmaz. :D

Bugün KPSS başvurusu yapmaya gittim adam bağırıyor içerideki beylere çay kahve getirin yoruluyorlar diye, kalabalık haliyle sıra olacak içerideki görevli seriye bağlamış işini yapıyor şimdi biz bu adamı inandıramayız ama adama gel kardeşim senin işi yapalım deseler seni paşa yapar direkt.
 
Ben bu konudan çok rahatsız oluyorum. Yolda gördüğüm gençler istisnasız ağıza alınmayacak diye nitelendirdiğimiz küfürler ile bağıra bağıra konuşuyorlar yüzü kızaran bi' insan etrafımdakileri rahatsız ediyorum diye düşünür bunlarda yok sürekli ve sürekli küfürler ile konuşuyorlar. Senin anan bacın olsa evresini çoktan geçmişler küfrü normale indirmişler.

Sizce Türkçe ölüyor mu?
Biz bunlara kısaca keko diyoruz. Geçen küçük bi kardeş abisinin annesine küfür etti. İkinizin annesi de aynı. Siz ne yapıyorsunuz diye insan düşünüyor :D .
 
Bunların çoğu YouTube'da da oluyor.

Ben videoyu çeken abimize bir soru soruyorum, altına adam bir şey yazıyor (küfür değil, sorduğum sorunun cevabı) sonra başka biri geliyor soruma cevap veren adama küfrediyor. Sonra küfür yiyen adam diğer adama küfür ediyor, yeni birisi geliyor birisini savunup küfrediyor daha sonra başkaları daha gelip küfrediyor. Ve o yorumu attığıma pişman oluyorum.

Bir de sokakta olduğunu düşünsenize. Mesela annenizle veya babanızla yürüyorsunuz, yanınızdan geçen 2 genç bağırarak küfürlü cümleler kuruyor. Orada resmen yerin içine girmek isterim. Bu öyle bir şey ki küfreden adamın yerine siz utanıyorsunuz...
Ayrıca küfür etmeyi marifet sananlar da var onlara deyinmek bile istemiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı