Yosemite Ethernet Aktif fakat İnternete Erişilemiyor

azafrak

Megapat
Arkadaşlar merhaba..

Çok saçma bir sorun ile karşı karşıyayım.. Bilgisayarıma Yosemiteyi kurdum, ethernet kartını da gördü, IP adresi de alıyor. Fakat internete çıkamıyorum. ISS Sunucu ve internette sorun veriyor. Ne yaptıysam, ne kadar ethernet denedi isem yok olmuyor.

Silip kaldırdım, etherneti tekrar ekledim yok. Ağdaki Apple TV' yi görüp mirroring bile yapıyor ama internete girmiyor. Apple Store fix' i de yaptım. Yok.

Sisteme Yosemite Zone 10.10.1 i kurdum.

11245359_10153239888019774_1252780183_n.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Modemi kapat ve açıp tekrar dene.

Ne kadar ethernet var ise denedim, kimisi ip aldı kimi almadı. Fakat ip almasına rağmen, yani etherneti görmesine rağmen Yosemite'de internete çıkamadım. Sayfaya tıklıyorum öylece bekliyor açılmasını, ama mavericks kurduğum zaman internete giriyorum.

Mavericks'e ethernet olarak bunu yüklüyorum " RealtekRTL8100-Binary " bununla görüyor etherneti ve daha sonra internete giriyorum. Ama burada ki sürücüyü Yosemite ye kurunca kernel panic veriyor. Zaten sürücü Lion ve mavericks için çalışıyor.

Çok saçma bir sorunla karşı karşıyayız, hiç mi karşılaşan olmadı :kararsız::cry:

Sistem Tercihleri/Ağ/İleri Düzey/Donanım sekmesine ulaşın Aayrla kısmını Elle olacak şekilde değiştirin ve Hız ayarlarından en düşük hızdan başlayarak bağlantı denemesi yapın.

Yosemiteyi silmiştim ama şimdi tekrar kurayım hemen, 10.10.1 i. umarım bu dediğinizle sorun düzelir. Çok saçma bir sorun anlayamıyorum neden böyle yapıyor.

Mavericks'de çatır çatır giriyorum, bunda girmiyor.

Bunu da denedim sonuca ulaşamadım. Mesela farklı ethernet de denesem, etherneti görüyor ip alıyor ama internete çıkamıyorum. ISS , Sunucu, gibi seçeneklerde Hata veriyor.

Sistemi kurayım, tekrar deneyeceğim. Burada olursunuz değil mi? Günlerdir kafaya yiyeceğim, olmuyor. Şirkete geldim, şirkette onca işim varken bununla uğraşıyorum. Mavericks açtım, onda da Ekran kartı sıkıntısı oldu. Birinde başka sıkıntı, diğerinde başka sıkıntı :S

Kurulumdan sonra DPCI Manager indir. Ve PCI list sekmesinden, Ethernet modelini , kimlik ID vs. tam olarak öğren.

iş yoğunluğundan bakamadım. Şimdi sistemi tekrar kurup deneyeceğim, bilgileri alıp size aktaracağım.

Vendor: 10EC
Device:8136
Sub Ven:1028
Sub Dev: 0652
Vendor Name: Realtek Semiconductor
Device Name: RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet Controller

ethernet ile ilgili yazan bu. ayrıca wifi içinde bilgiler var o da yüklenir mi acaba?? ve orada görünen nVidia ekran kartı aktif edilebilir mi ? :) olmaz ise onun kext ini silsem sorun olur mu.

Fotoğrafları buraya yükledim, umarım sorunum çözülür ://

Ayrıca ASUS N10 150mbsp nano wifi siparişi verdim, bunu mac sistemlerde kullanabilirim değil mi ?

Dosya Ekleri

• 11268924_10153289259746552_174547140_n.jpg
    11268924_10153289259746552_174547140_n.jpg
    123,7 KB · Görüntüleme: 280
  • 11268927_10153289259741552_789730446_n.jpg
    11268927_10153289259741552_789730446_n.jpg
    89 KB · Görüntüleme: 281
Son düzenleme:
Şimdi adım adım şunları yap:
  1. Realtek sitesinden 10.7 Realtek ethernet sürücüsünü indir. ( Dosya adı "RTGNICv2.0.6For10.7")
    Realtek
  2. İndirdiğin paketi yükle. Kurulumdan sonra sistemi yeniden başlatıcak.
  3. Sistemi yeniden başlattıktan sonra, Manuel Ethernet ayarları yapıcaksın.
    Sistem Ayarları( System Pref)-> Network-> Ethernet-> Gelişmiş( Advanced) -> Donanım (Hardware)
  • Configuration: manual
  • Speed: 10baseT/UTP
  • Duplex: Fullduplex
  • MTU: Standard (1500)
Ekran kartı aktif edilemez. (Optimus teknolojisi)
Asus Nano adaptörü kullanabillirsin.

Şimdi adım adım şunları yap:
  1. Realtek sitesinden 10.7 Realtek ethernet sürücüsünü indir. ( Dosya adı "RTGNICv2.0.6For10.7")
    Realtek
  2. İndirdiğin paketi yükle. Kurulumdan sonra sistemi yeniden başlatıcak.
  3. Sistemi yeniden başlattıktan sonra, Manuel Ethernet ayarları yapıcaksın.
    Sistem Ayarları( System Pref)-> Network-> Ethernet-> Gelişmiş( Advanced) -> Donanım (Hardware)
  • Configuration: manual
  • Speed: 10baseT/UTP
  • Duplex: Fullduplex
  • MTU: Standard (1500)
Ekran kartı aktif edilemez. (Optimus teknolojisi)
Asus Nano adaptörü kullanabillirsin.

Maalesef yüklediğim driverı sistem görmedi. Ağ kısmında ethernet ekle yok, yani görmemiş oluyor. :// başka ne yapabilirim...

Bu dediğiniz ayarları, sistemi ilk yüklediğimde çalışan ethernet e uygulamıştım, olmamıştı... yani girmemişti internete..

Bu arada, nano wifi şimdi elime ulaştı..

İçinde ki CD de Mac Os varmıdır yoksa netten mi bulacağım driver ını..

Ve son olarakta, ben her seferinde nv_disable=1 komutu ile sistemi açabiliyorum. Bu komutu otomatik olarak yazacağımız bir yer yok mu?

Ve usb ile sistemi boot edebiliyorum. Bunu Windows 8 ve Mac diye ayıramaz mıyım? HDD gui olarak yapılandırılmadı. Mevcut Windows 8.1 imin yanına kurdum ben bunu.. :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı