Yosemite Ethernet Aktif fakat İnternete Erişilemiyor

Son olarak bu kexti dene. Senin Device ID / Vendor ID ile yamalandı.
Dropbox - RealtekR1000SL.kext.zip
İçinde ki CD de Mac Os varmıdır yoksa netten mi bulacağım driver' ını?
İçinde yoksa Google'dan bulabilirsin.
Ve son olarakta, ben her seferinde nv_disable=1 komutu ile sistemi açabiliyorum. Bu komutu otomatik olarak yazacağımız bir yer yok mu?
Clover Configrator ile config.plist dosyanı aç. Boot menüsünde nv_diable=1 komutuna tık koy:
nv_disable.png

Ve usb ile sistemi boot edebiliyorum. Bunu Windows 8 ve Mac diye ayıramaz mıyım? HDD gui olarak yapılandırılmadı.
Kurulum yaptığın HDD'ye doğru bir şekilde bootloader yüklediysen, Clover Boot Menü ekranında, 'Clover Boot Options' aç. Burada 'add Clover boot options for all entries' seç.

Son olarak bu kexti dene. Senin Device ID / Vendor ID ile yamalandı.
Dropbox - RealtekR1000SL.kext.zip

İçinde yoksa Google'dan bulabilirsin.

Clover Configrator ile config.plist dosyanı aç. Boot menüsünde nv_diable=1 komutuna tık koy:
Eki Görüntüle 68825

Kurulum yaptığın HDD'ye doğru bir şekilde bootloader yüklediysen, Clover Boot Menü ekranında, 'Clover Boot Options' aç. Burada 'add Clover boot options for all entries' seç.

Ağ konusuna verdiğiniz cevaba daha sonra cevap vereceğim, şimdilik bu boot options için çevap vereyim.

Ben Clover ı yüklemedim yalnız :/ Yosemite 10.10.1 Zone i yükledim ve Chameleon seçili yükledim... Bunu Chameleon da yapabilir miyim, yoksa clover ı sonradan elle yüklesem olur mu?

Farz edelim elle yükledim ve dediğinizi " clover boot options for all enteries "dedim , ben windows 8.1 için olan bölümün MBR si bozulmaz değil mi.. iş yeri bilgisayarım, uçmasın boot alanı sonra :)))

Şimdi sen HDD' ye daha bootloader yüklemedin sanırım. O yüzden sistem USB ile açılıyor. Yapman gereken Multibeast indirip onunla sistemin için Chimera bootloader, boot komut dosyası. ( org.Chameleon.Boot.plist ) dosyalarını oluşturacaksın. Bunun için en temel yol, Multibeast içinden 'Easy Beast' seçeneği ile yapman. Bu seçenek en temel gereksinimleri sistemine yükleyecektir. Bu işlem bittikten sonra BIOS Boot sıralamasında ön tanımlı olarak OS X yüklü bölüntüyü seç. Bu sayede sistem direk olarak Chimera Boot menüsü ile açılacak ve buradan iki işletim sistemini seçebileceksin.

Ayrıca bu senin sorumluğun. Sen zaten Hackintosh kurarak riskleri kabul etmiş oluyorsun. Adı üstünde Hackintosh.. Herşez doğru gidecek diye bir şey yok.

Şimdi sen HDD' ye daha bootloader yüklemedin sanırım. O yüzden sistem USB ile açılıyor. Yapman gereken Multibeast indirip onunla sistemin için Chimera bootloader, boot komut dosyası. ( org.Chameleon.Boot.plist ) dosyalarını oluşturacaksın. Bunun için en temel yol, Multibeast içinden 'Easy Beast' seçeneği ile yapman. Bu seçenek en temel gereksinimleri sistemine yükleyecektir. Bu işlem bittikten sonra BIOS Boot sıralamasında ön tanımlı olarak OS X yüklü bölüntüyü seç. Bu sayede sistem direk olarak Chimera Boot menüsü ile açılacak ve buradan iki işletim sistemini seçebileceksin.

Ayrıca bu senin sorumluğun. Sen zaten Hackintosh kurarak riskleri kabul etmiş oluyorsun. Adı üstünde Hackintosh.. Herşez doğru gidecek diye bir şey yok.

Sorumluluğun tabiki de farkındayım efenim :)) Sistemimin donanım bağımsız yedeği var zaten, o kadar önemli değil. Sadece çökerse uğraşmayayım diyorum, 1 haftadır bu mac le uğraşıyorum zaten :))

Cevabınıza gelecek olursak, evet ben bir boot alanı oluşturmadım. Yosemiteyi yüklerken, özelleştir kısmından gerekli olan şeyleri yükle dedim, yüklerken de boot olarak chameleon seçili idi, bende kurcalamadım. Şimdi, dediklerinizi yapacağım, umarım boot ekranı olur.

Daha sonra ağ için olanları deneyeceğim.

Bu arada, netten son sürüm N10 driver indirdim wifi den girebiliyorum, fakat Apple Store a veya diğer apple ürünlerine bağlantı sağlayamıyorum.

ve son olarak, sizin sitenizden hazırlanan 10.10.3 imajını indirdim kurulum yapmak istedim ama bana GUİ ile biçimlendirmemi istedi hard diskimi, tabi ki de yapamadım içinde Windows 8.1 im olduğu için. Bunu normal olarak yükleyemiyor muyum, 10.10.1 de ki gibi.

GUI olmadan da yaparsın. Tekrar kurulum 10.10.3 kurulum USB'si ile başlat. Kurmak istediğin diske büyük harfler ile bir isim ver tekrar dene.

aaa öyle fark et eder mi? Hard disk bölümlemesi, Sistem Ayrıldı - Untitled (C:) - YEDEK (D:) ve Yosemite için ayırdığım alan var. Yosemite için ayırdığım alanın adı aynı yazdığım gibi, ben şimdi bunu büyük harfler ile yazıp biçimlendirirsem kurulum yapmaya kalktığımda gui istemeyecek mi? eğer öyle ise hemen deneyeceğim.. :)

Bir dene bakalım.

Peki deneyeceğim, Wi-Fi için Apple Store bağlantı sorununu nasıl çözerim peki ? İnternette araştırdım bir kod ekliyoruz bootlist e fakat ben onu yapmıştım sistem açılmaz olmuştu :)

Bu arada ilgi ve alakanıza gerçekten hayran kaldım, bıkmadan usanmadan sorularımı cevapladınız ve yardımcı oldunuz. Çok teşekkürler efenim, çok sağ olun.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı