Yosemite Ethernet Aktif fakat İnternete Erişilemiyor

Teşekkürler.
App Store için aşağıdaki linkteki rehberden 2.Bölümü incele (Bölüm 2: Network Ayarları) . Bu rehberde ayrıntılı bir şekilde anlattım çözümü.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/imessage-bütün-Çözümler.176153/

Tamamdır onu da deneyeceğim, hepsini listeye alıyorum.

Şuan sistemi stabil şekilde oturtup, bütün sorunları arındırıp, her şeyi çalıştığı şekilde yüklemeye çalışıyorum. Yukarıda bahsettiğiniz nv_disable=1 için olan düzenlemeyi yapıyorum ama clooverı tekrar açtığım da değişen bir şey olmuyor. nv_disable seçili değil görünüyor.

Sen Chameleon kullanmıyormuydun? HDD içine Bootloader kurdun mu? Clover nerden çıktı şimdi?

Evet kullanıyorum :))

Şöyle izah edeyim, sürekli sistemi çökertip duruyorum. Az öncede sizin hazırlamış olduğunuz ethernet i denedim sistem çöktü, şimdi 10.10.3 ü kuracağım. Ondan önce ise, ben tekrar format atmıştım eve gelince, bu sefer chalemeon değilde de boot olarak clover seçtim, launcpad de clover vardı. Gerçi daha önce de clover vardı ben dikkat etmemişim. Neyse velhasıl kelam, clover ı açtım ayarı yaptım kayıt ettim ama tekrar programı geri açtığım nv dısable aynı idi, derken etherneti yükledim sistem uçtu :)

hazır uçmuş iken teknopat ın hazırlamış olduğu 10.10.3 dmg imajını yüklüyorum usb ye, sizin dediğinizi yapacağım bölümün ismini büyük harfle yazacağım, ama ne değişecek merak ediyorum doğrusu..

Sizin bahsettiğiniz hdd içine bootloader ne oluyor ?

ve rica etsem skype adresiniz veya başka bir iletişim adresiniz var ise oradan konuşabilir miyiz hızlı şekilde.. şu mac i o kadar kullanmak istiyorum ki, çok heves ettim kursağım da kaldı. taaaa iatkos zamanlarından beri denemişimdir hiç yapamamışımdır. Şimdi şirket bilgisayarı buna çok uygun olunca tekrar denemek istedim, zaman geçtikçe de yeni kurulumlar yeni sürümler çıktı. bu sefer de sistemi kurduk, ufak tefek sıkıntılar çıktı.

Şu sistemi stabil şekilde ayağı kaldırıp başka da bir şey istemiyorum.

Hatırlatma amacıyla söyledim. Sadece Clover ile kurulum yapılır. Alternatif olarak chemeleon Çözümleri olmayacak. Sistem bununla kurulursa daha stabil olur.

Efenim işte tek sorun, ayırdığım bölüme kurulum yapmak istediğim zaman GUİ olarak biçimlendir diyor. Şuan ön yükleme yapıyor, birazdan o dediğim yere geleceğim. Sizin dediğiniz işlemi uygulayacağım, umarım olur.

Hatırlatma amacıyla söyledim. Sadece Clover ile kurulum yapılır. Alternatif olarak chemeleon Çözümleri olmayacak. Sistem bununla kurulursa daha stabil olur.

Apple logosunda restart atıyor... ayarlardan dst debug, fix shutdown, kernel dev text i siliyorum, bunları yapıp açmama rağmen olmuyor. bir ara bir ayar yapıp kurulum ekranına gelmiştim ama ne yapmıştım acaba...

GUID , gpt biçimlendirme istiyor ://

USB içinden Nvidia ATI Kextleri sildinmi.

Şu an ben deneme amacı ile denedim. MBR olarak kurulum yapıyor.

Nasıl yapar ya, az önce denedim 2 kere denedim hatta. seçtiğim alanı yükleme yap dediğim zaman gpt biçimlendirme istiyor..

bu hatanın aynısını veriyor..

Onu çözdüm efi olarak başlattım clover farklı bir yapıda başladı. ekrana ulaştım, ama dediğim gibi gpt istiyor :/ :S

Dosya Ekleri

• post-125602-0-71144700-1416414651.jpg
    post-125602-0-71144700-1416414651.jpg
    48,1 KB · Görüntüleme: 225
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı