Telifli içeriği videonda kullanabilirsin, telif hakkı sahibi senin videonun önerilen kart kısmına kendi istediği herhangi bir içeriği koyma hakkına sahip. Bunun yanı sıra videodan para kazanman da açık olsa bile o videodan kazandığın para telif sahibine gidiyor.YouTube video altında telif hakkı yazıyor ona tıklayınca hak sahibi bu içeriğin YouTube'da.
Kulanılmasına izin veriyor diyor bunun sınırı var mı?
Telifli içeriği videonda kullanabilirsin, telif hakkı sahibi senin videonun önerilen kart kısmına kendi istediği herhangi bir içeriği koyma hakkına sahip. Bunun yanı sıra videodan para kazanman da açık olsa bile o videodan kazandığın para telif sahibine gidiyor.
İhtar hakkı hala 3 ama bu ihtar senin telifli içeriği yayınlamana izin verilmediği halde yayınlaman durumunda geçerli. Eğer videoyu yüklerken "Hak sahibi bu içeriğin YouTube'da kulanılmasına izin veriyor" Yazısını görüyorsan sorun yok. Ama dediğim gibi tek sorun; mesela sen gidip bana ait bir görüntüyü YouTube'da paylaşıyorsun ben de sana telif atıyorum. Böylelikle sen 1. uyarıyı almış oluyorsun. Ama inat edip yine bana ait bir görüntüyü paylaşıyorsun ben yine sana telif atıyorum bu durumda YouTube tarafından 2. uyarıyı alıyorsun. Artık kanalında 2 uyarı mevcut ilerleyen dönemlerde yine benimle alakalı bir şey paylaşırsan ben de sana telif atarsam 3. uyarıyı alırsın ve hesabın yasaklanır.Yani sınır yok ve bir sıkıntı olmaz değil mi çünkü internette ihtar hakkı 3 diyor ama o farklı bir şey sanırım. Ve ihtar aldığımı nasıl anlarım
Peki sarı üçgen ünlem işareti var bazı ülkelerde kısıtlı diyor o sorun yaşatırmı ?İhtar hakkı hala 3 ama bu ihtar senin telifli içeriği yayınlamana izin verilmediği halde yayınlaman durumunda geçerli. Eğer videoyu yüklerken "Hak sahibi bu içeriğin YouTube'da kulanılmasına izin veriyor" Yazısını görüyorsan sorun yok. Ama dediğim gibi tek sorun; mesela sen gidip bana ait bir görüntüyü YouTube'da paylaşıyorsun ben de sana telif atıyorum. Böylelikle sen 1. uyarıyı almış oluyorsun. Ama inat edip yine bana ait bir görüntüyü paylaşıyorsun ben yine sana telif atıyorum bu durumda YouTube tarafından 2. uyarıyı alıyorsun. Artık kanalında 2 uyarı mevcut ilerleyen dönemlerde yine benimle alakalı bir şey paylaşırsan ben de sana telif atarsam 3. uyarıyı alırsın ve hesabın yasaklanır.
Hayır dostum hiçbir sorun yaşatmaz. Kanalını tehlikeye atacak bir telif türü var o da telif sahibinin doğrudan veya otomatik olarak senin videona telif atıp KALDIRTMASI. Onun dışında yukarıda belirttiğim gibi: Videoda telif hakkı mevcut ama telif hakkı sahibi içeriğinin videonuzda kullanılmasına izin veriyor, uyarısı varsa sorun yok istersen bin tane bu uyarıya sahip video paylaş.Peki sarı üçgen ünlem işareti var bazı ülkelerde kısıtlı diyor o sorun yaşatırmı ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.