Youtube Kapanıyor mu?

Bu Article 13 çok ucu açık bir madde. Bana kalırsa parlamenterler bile ne yaptığının farkında değil.

AB için utanç kaynağı resmen. Tamamen rezalet. Muhtemelen olacakları gördükten sonra geri adım atılır.

Youtube'un kapanması şu durumda söz konusu değil. AB'ye üye olmadığımız için de karar bizim ülkemizi bağlamıyor.
 
YouTube CEO'su Susan Wojcicki “13. Maddenin hedeflerini desteklerken, Avrupa Parlamentosu'nun şu anki önerisi yüzbinlerce insanın geçim kaynaklarını derinden etkileyecek” dedi. Evet, dünyanın en büyük işverenlerinden birisi olan YouTube’un milyonlarca çalışanı var. Platformda yayıncılık yaparak geçimini sağlayan çok fazla insan var. Teorik olarak YouTube, iş veren olarak internetin kendisi olabilir. Telif haklarına ilişkin bu yasanın asıl zarar verdiği şey ise içeriklerin çeşitliliği olacak.
Örnek üzerinden gidelim. Despacito müzik klibi, 5.7 milyar görüntülemeyle tüm zamanların en çok izlenen YouTube videosu konumunda. Eğer Despacito’nun çaldığı ya da görüntülerinden kesitlerin yer aldığı bir video yayınlarsanız, YouTube videonuzu siler. 13. Madde ile değişen şey, YouTube’un alıntı yapılan içeriklerin kökünü kazıyacak olması. YouTube bunu yapmak istemiyor, ancak yapmak zorunda kalacak.
Kıssadan hisse, YouTube’da tam anlamıyla özgün ve anlaşmalı şekilde alıntı yapmayan herkes, artık tarihe gömülecek. Kısıtlamalar arttığı için daha az içerik üreticisi aktif şekilde video üretmeye devam edecek. Çoğu YouTuber, telif haklarından dolayı işlerinden olacak. Bu sadece müzikler için değil, her türde içerik için geçerli olacak. Videolardaki kısıtlamaların artması demek, daha az içerik üreticisi, daha az video, daha az reklam görüntülenmesi demek. Bu da YouTube’un ciddi bir gelir kaybına uğraması anlamına geliyor. Gelir kaybeden platform, eğer bir yolunu bulur da eski sistemin sürekliliğini sağlarsa çok ciddi yaptırım ve yasaklarla boğuşabilir.

Mesaj alıntıdır...
 
Faydalı, onaylanmış kanallar haricinde silinirse(velet kanalları, Enes Batur vari, gereksiz oyun kanalları vb.) YouTube harika bir platforma tekrar dönüşebilir.
 
Bu kararla ilgili olarak video yapılmış buraya bırakıyorum linkini:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Bu Article 13 çok ucu açık bir madde. Bana kalırsa parlamenterler bile ne yaptığının farkında değil.

AB için utanç kaynağı resmen. Tamamen rezalet. Muhtemelen olacakları gördükten sonra geri adım atılır.

Youtube'un kapanması şu durumda söz konusu değil. AB'ye üye olmadığımız için de karar bizim ülkemizi bağlamıyor.

Adamların amacı kapatmak değil, telif haklarını korumak. Mantıklı bir hareket ama çok saçma bir hal alabilir. Youtube telif konusunda zaten çok saçma işler yapıyor. Her şeye rağmen ''fairy copyright'' ile iş yapanlar bu durumdan nasıl etkilenecek orası merak konusu.

Çalıntı içeriklerin olmaması güzel olacak.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı