YouTube oyun kanalı için kamera ve mikrofon önerisi

Zibildak

Hectopat
Katılım
29 Aralık 2018
Mesajlar
55
Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Oyun videolarımı paylaştığım bir kanalım var, birçok mecrada ses ve görüntü kalitesinin önemine vurgu yapılıyor hali ile o kaliteyi tutturmak gerek. Benim sistem şu:

IMG_20230407_003650_933.jpg


Zeytin kutusu üzerine araç telefon tutucusunu monta ettim telefonumu da kamera olarak kullanıyorum, telefon 1080p çekse de sanırım OBS aktarırken kalite düşüyor veya ışıklandırmadan kaynaklı. Odanın lambası ışık kaynağım.

Mikrofon olarak da Boya M1 kullanıyorum. Bu mikrofonu çok övdüler YouTuber mikrofonu diye ama ben iyi kalitede bir ses yakalayamadım. Yine OBS ayarlarıdır, filtrelerdir, NVIDIA Broadcast filtre ayarlarıdır birçok deneme yaptım. Temiz, canlı ve gümbür gümbür bir kalite yakalayamadım. Yakın mesafeden, uzak mesafeden, birçok mesafeden denemeler yaptım, olmadı. Boya kullananlar bili zayıflarsa verdiği ses de mi zayıflar?

Toplam 1000 - 1500 TL bandında (mikrofon ve kamera ikisi beraber) veya kaliteli arıyorsan alabileceğim en uygun fiyatlı, kullandığınız ve memnun kaldığınız önereceğiniz kamera ve mikrofon var ise paylaşır mısınız?
 
Kamera konusunda deneyimim yok ama mikrofon olarak Razer Seiren Mini kullanıyorum ve tavsiye ederim. 750₺ civarına bulabilirsin ve muadillerinden özellik olarak geri kalsa da ses kalitesi olarak gayet başarılı buldum. Uzun süredir yayın yapamıyorum o yüzden güncel bir kaydım yok ama istersen bu mikrofon ile daha önceden yaptığım yayınlarda ses kalitesini duyabilirsin. Klip1 - Klip2 - Klip3- Kesit - Sesimin yüksekliği, mikrofonun ve benim pozisyonuma göre kalite değişiklik gösteriyor.
 
Kamera konusunda deneyimim yok ama mikrofon olarak Razer Seiren mini kullanıyorum ve tavsiye ederim. 750₺ civarına bulabilirsin ve muadillerinden özellik olarak geri kalsa da ses kalitesi olarak gayet başarılı buldum. Uzun süredir yayın yapamıyorum o yüzden güncel bir kaydım yok ama istersen bu mikrofon ile daha önceden yaptığım yayınlarda ses kalitesini duyabilirsin. Klip1 - Klip2 - Klip3- Kesit - sesimin yüksekliği, mikrofonun ve benim pozisyonuma göre kalite değişiklik gösteriyor.

Teşekkürler hocam kaliteli geliyor ses dediğiniz gibi mikrofon konumuna göre farklılık göstermiş.

https://www.hepsiburada.com/midex-g...pm-HB00000XCR12?magaza=Yonka Müzik Market A.Ş bunun incelemeleri daha iyi gibi
 
Kamerayı bilmiyorum ama 300 TL'ye güzel bir mikrofon bekleyemezsin zaten. Mikrofon olarak ben Fifine A6V kullanıyorum. Sesi baya iyi. Arkadaşlarım stüdyo mikrofonu gibi olduğunu söylüyorlar ve yeni mikrofon aldığımı söylemeden konuştuğumda sesimin çok değiştiğini daha iyi geldiğini söylediler.

BM 800 falan boşuna alayım deme. Dip ses sorunu falan var o tarz mikrofonların çoğunda. Voicemeeter Potato ile ayar yaptım bu mikrofona. Oldukça başarılı geliyor ses. Senin de Voicemeeter Potato yüklemen ve internetten araştırıp ses ayarı yapman lazım.
 

Geri
Yukarı