Youtube Telif Hakkı

XCarlosx

Hectopat
Katılım
18 Mart 2017
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben bugun Youtube video attım ve videomda toplam 3 şarkı ve 2 şarkıdan telif gelmiş. Ben de açıkcası korktum yeniyim Youtube işinde hemen video kaldırdım ve merak ettim internette araştırdım para cezası icra felan diyorlardı fakat kafam şu an karışık. Ben de Youtube kanalıma video yöneticinden, kanaldan, durum yöneticisine baktım. Telif hakkı ihtarınız yok.
Topluluk Kuralları ihtarınız yok. Telif hakkı ihtarlarına girdim video gözükmüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bir de kafama takılan yeni telif yediğim için mi Gözükmüyor?( Telif Hakkı İhtaranız yok )

ss.png
upload_2018-3-5_20-35-26.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Telif gelen videoyu silemezsiniz. Yüksek ihtimal videonun kazanacağı parayı videoda kullandığınız müziklerin haklarına sahip olan gerçek veya tüzel kişilere gelecekti ki zaten sizin para kazancınız aktif değil. Bahsettiğim tarzda ki videolar silinebiliyor. Korkulacak bir durum yok. Bu tarz durumlar yaşanabiliyor amacınız YouTube'dan para kazanmaksa şahsınıza ait olamayan hiçbir resim, fotoğraf, müzik vb. şeyler kullanmayın. Öylesine atıyorsanız videoları kafanıza takmanıza gerekmiyor bu tarz şeyleri ;)
 
10 gün önce Youtube tarafından telif hakkı yedim. Telif hakkı sebebi, oyun videomda canlılık katsın diye Snake yabancı şarkısını koymuştum ve yüklenir yüklenmez dünya tarafından engel yediniz demektedir. Videodan para kazanmıyorum ve videodan müziği kaldırdım kaydettim, içim rahat etmedi, videoyu komple sildim fakat muziği kaldırdığımı da bilmiyorum.

Benim asıl sorum para cezası gelir mi ve ilerde para kazanmayı açarsam sorun olur mu? Dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Youtube hesabım geniş çaplı değil yeni sorun olursa kanalı kapatacağım.
 
Eğer telif yemiş olsaydınız videoyu silmeniz bir şey değiştirmezdi. Size gelen "eşleşen" büyük ihtimalle. Yani videoyu silmeseydiniz de kanala bir şey olmazdı. Eşleşen geldiği zaman sadece videonun gelirleri müzik sahibine gidiyor. Başka sorun olmuyor. Para cezası falan daha hiç gerçekleşmedi korkmayın. Telif gelir ve itiraz ederseniz bu şarkı benim diye üstelerseniz o zaman sorun yaşanabilir. Öbür türlü ya eşleşen atarlar ya da telif atıp kaldırırlar, endişelenmeyin.
 
Benim aklıma takılan konu youtube telif yediğim zaman orada ben bu video üzerinden para kazanmıyorum tıkladım bilmeden sıkıntı olur mu? 10 gün oldu sık sık youtube mail adresine bakıyorum hiç bir bildirim gelmedi .
En başta atılan yorumda ki resimde telif hakkı geldi fakat video kaldırdıktan sonra baktığımda sayfamda hani 3 tane hakkımız var ya onlardan hakkım kaybolmamış ve telifim de gözükmedi neden ?
Bu olay üstüne ileride youtubeden para kazandığım zaman sıkıntı olur mu ?
ilgileriniz için teşekkür ederim iyi günler.
 
Aklıma takılan konu youtube telif yediğim zaman. Telifin altında düzeltme şeçenekleri var bide orada 3 4 tane yanlış hatırlamıyorsam seçenek var korktuğum yön bu. Çünkü üst yorumda Hakan abi sâğ olsun yardımcı oldu ama itirazda bulunursan sıkıntı olur demişti asıl konuya gelirsek o şeçenekte
1- Bu video üzerinden para kazanmıyorum.
2. Şarkı beni.
3. Şarkı satın aldım diye yuvarlak tik kutucuğu var ben para kazanmadığımdan bu düşünceden yola çıkarak para kazanmıyoruma tıkladım bir sıkıntı olurmu. Ve o para kazanmıyorum seçeneği ne işe yarıyor?10 gün oldu sık sık youtube mail adresine bakıyorum hiç bir bildirim gelmedi .
En başta atılan yorumda ki resimde telif hakkı geldi fakat video kaldırdıktan sonra baktığımda sayfamda hani 3 tane hakkımız var ya onlardan hakkım kaybolmamış ve telifim de gözükmedi neden ?
Bu olay üstüne ileride youtubeden para kazandığım zaman sıkıntı olur mu ?
ilgileriniz için teşekkür ederim iyigünler.
 
Benim aklıma takılan konu YouTube telif yediğim zaman orada ben bu video üzerinden para kazanmıyorum tıkladım bilmeden sıkıntı olur mu? 10 gün oldu sık sık YouTube mail adresine bakıyorum hiçbir bildirim gelmedi.
En başta atılan yorumda ki resimde telif hakkı geldi fakat video kaldırdıktan sonra baktığımda sayfamda hani 3 tane hakkımız var ya onlardan hakkım kaybolmamış ve telifim de gözükmedi neden?
Bu olay üstüne ileride YouTube'den para kazandığım zaman sıkıntı olur mu?
İlgileriniz için teşekkür ederim iyi günler.

Kanka bu pek telife girmiyor eğer para kazanma açıksa parayi sen değil yapımcı alıyor. Bu müzik telifinden kanal kapansa 200 abonelik kanalım yok olmuştu :)
Kanka bu pek telife girmiyor eğer para kazanma açıksa parayi sen değil yapımcı alıyor. Bu müzik telifinden kanal kapansa 200 abonelik kanalım yok olmuştu :)

Ve kusura bakma 2 3 yıl geçmiş bakmamıştım zamana.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı