Rehber YouTube ve Instagram'dan para kazanmak

glikojen

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Aşağıları siz okumadan söyleyeyim, deneyimim arttıkça ekleme yapacağım.
Son zamanlarda çok fazla "internetten para kazanmak", "pasif gelir elde etmek" benzeri konular açıldığını görüyorum. Instagram'da ise sürekli yapay zeka ile hazırladıkları kitapları aldırmaya zorluyorlar bu rehberdeki içerikler için. Sizler için yaptıklarımı derledim.
Tabii ki babamın hayrına değil. İnsanları hiçbir işe yaramayan bazı linkler / online kurslar ile kandırıyorlar. Kanmayın. Hazırlamamın nedeni ülkede zaten işsizlik çok, para kazanmak zor. Ufak olsa bile bu şekilde para kazanabilirsiniz.
Sayın hocalarım, güvenip güvenmemek size kalmış. Ben bu işi yapan birisiyim. YouTube ve Instagram'da aktif içerik üretiyorum. Şu an para kazanmasam da yakında şartları doldurup kazanmaya başlayacağım için herkes yararlansın istiyorum. Yapamadığınız yer olursa bu konudan bana bildirebilirsiniz, meşgul olmazsam destek vermeye hazırım.
Ben Instagram'da içerik üretiyorum. Farklı adda bir YouTube hesabını ise arkadaşım yönetiyor. Instagram'da 1340 takipçim var ve bunu 1 ayda kazandım. 35M görüntülemem var.
1749851318079.png
,
1749851467145.png

Üsttekileri okumadan buraya geçmeyin, rica ediyorum. Şu anda hesaplarım çok gelişmiş değil ancak yine de bu şekilde konulara yardımcı olabilirim diye düşündüğümden dolayı açtım.

YouTube için yaptıklarımızı anlatayım.

Şu anda 1500 takipçi ve yüksek bir etkileşimimiz var. Yaptığımız tek şey günde 2-3 kez telifsiz, milyonlar izlenmiş videoları, çocukların okul saatinde paylaşmak. Çocuklar üzerinden kazanıyoruz bunda, kötü bir şey yok, dolandırıcılık vs. yok. Çocuklar çok etkileşim veriyor. Her neyse, o videoları paylaşacağız, ama nasıl paylaşacağız? Hocalarım, o videolara kişiyi beğendirecek, yorum yaptıracak, abone oldurtacak şekilde efekt, konuşma, yazı ekliyoruz. CapCut'tan rahatlıkla yapılabilir kısa bir sürede. Okul çıkış saatlerinde yapmanızı öneriyorum bunu. Tek bir konseptiniz olsun, bir gün başka bir gün başka yapmayın.

Instagram için yaptıklarımız:

Instagram'da yalnız 1 ay boyunca komik / popüler tweetleri derleyip paylaşan bir sayfa kurdum. Bilgilendirici videoların olduğu bir sayfa kurdum, yapay zekalı videoların olduğunu kurdum, reddit hikayelerinin olduğunu da kurdum. En çok etkileşim veren popüler tweetler ancak yapay zekalı videoları da yapabilirsiniz. (örneğin wava.ai, faceless.video) Her şey sade, abartısız olmalı. Sabah işe gitme, kahvaltı saatlerinde, öğle molası saatlerinde, akşam yemeği ve uyku saatlerinde veya işten gelme saatlerinde çok kaydırılır. Biz de bu saatlerde paylaşacağız. En çok bu zaman izlenir. İlk günlerde 1000-2000 izlendi diye sakın moralinizi bozmayın. İstikrara bağlı. Paylaşırken içeriğinize uygun popüler sesleri kullanın. Mesela, sevgilinize göndermelik, aile üyelerine göndermelik, arkadaşa göndermelik sayfalar da çok tutuyor. Çünkü sürekli beğenirsin, yorum yaparken birini etiketlersin, birkaç kişiye paylaşırsın, bu sayede de video en kötü 2 kez tekrar eder zaten. Al sana bedava etkileşim.

Şimdi EN PÜF NOKTAya gelelim. İstikrarlı bir şekilde, aynı saatlerde, her gün paylaştığınız içerik sayısına göre, ilgi çeken şeyleri paylaşacaksınız. Konseptinizi sürekli değiştirmeyin. Tutmadı diye bırakmayın. Bu kadar.

Bunu spoiler içine almıyorum çünkü en önemli nokta bu. Bilgisayarları açık bırakarak izlenme kasmaya çalışmayın. Veya işte, hesap açarak beğenmeyin, takibe takip yapmayın, takipçi, beğeni, yorum vs. satın almayın. Sizi öne çıkarmazlar.

Dediğim şekilde yapacak olan varsa destekte bulunurum tabii. Tek şartım püf noktalarına uymak. Başlarda da dediğim gibi, amacım sadece yardımcı olmak, az da olsa gelir oluşturmak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı