YouTube yorumuna hakaret davası açılabilir mi?

İsimsizMan09

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, bir YouTube videosu yorumlarında bir kişi biri hakkında "2 sene yatsın aklı başına gelsin" yazmış. Ben de ona cevaben aslında tam bir küfür olmayan "annen benimleydi" ifadesini kullandım anlık bir sinirle. Kişi dava açar mı bilmiyorum ama bu mesajdan bir şey çıkar mı? Bir hakaret içermiyor bana kalırsa. Ciddi bilen birileri var ise yardımcı olursa sevinirim.

Savcılığa verdim falan dedi.

Allah'a küfür eden kişilere de bazı kişiler savcıya verdim falan diyor ama yaşları küçük oluyor savcıya verdim diyen kişilerin ve genelde savcıya verdim diyenlerin %99u göz korkutmak için yorumu silmeniz için gözünüzü korkutmaya da çalışıyor olabilir.

Savcılığa verdim falan dedi.

Instagram, TikTok, YouTube gibi platformlar da bazı kişilere hakaret ediyorum kendimce haklıyım adam Atatürk'e hakaret ediyor ben onun değerlerine vesaire sövdüğümden dolayı savcıya vereceğim veya seni bulup döveceğim diyenler oldu 4 yıldır bu işi yaptım hiç evime savcılıktan kağıt gelmedi ne de başıma bu olaylardan dolayı dövülmedim.

Umarım uğraşmazlar.

Hocam eğer bundan dolayı korkuyorsanız yorumunuzu silmeniz iyi olabilir eğer karşı taraf size hakaret ettiyse küfür olmak zorunda değil "mal veya geri zekalı" dediyse şahsınıza bu bile hakaret sayılır sizde bende sizi davaya vereceğim dersiniz eğer dava yerseniz yapın bence.

Muhtemelen sizi korkutmak için yazmıştır ama Anneleri bu kadar ağzına almaya devam edersen illaki sert kayaya çarparsın. Bahsettiğin cümle hakaret değilse ne demek istedin açıkla bakalım?
Şimdi şöyle moderatörler düzenlemiş oradaki mesajı. Yorumdaki kişi 2 sene yatsın falan derken hapisten kastediyor. Ben de kişinin annesiyle hapis yatmış olabilirim ki bu durumda normal bir cümle olur neyi kastettiğim düşünceye göre değişen bir şey olduğundan biraz dolaylı bir söz oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı