YouTube'a gelen saçma çözünürlük güncellemesi

French ArKaDaTa

Hectopat
Katılım
2 Aralık 2019
Mesajlar
854
Çözümler
1
Arkadaşlar, birkaç hafta önce böyle bir güncelleme geldi. Kalite sekmesini açıyorsunuz öncelikle karşınıza videonun kalitesini ayarlama seçenekleri çıkıyor bu fotoğrafta olduğu gibi. Yüksek kaliteyi seçince 360'da takılı kalıyor. Diğerlerini seçince de aynısı oluyor. Özellikle girip gelişmişi seçip eskisi gibi kaliteyi ayarlamanız gerekiyor. Ve bunun için 2 kere bir yere tıklamış ekstradan uğraşmış oluyorsunuz. 5S gibi eski telefonlarda bu işlem yavaş sürüyor ve eskiden bir kere en üst kaliteyi seçtiğinizde başka bir videoya geçtiğiniz zaman en yüksek kalite seçili halde oynatıyordu videoyu. Bu güncellemeden sonra her seferinde girip kaliteyi yükseltmeniz gerekiyor. Taktiğini bulan veya bu güncellemeyi alıp benimle aynı düşüncede olan var mıdır?

1620422695048.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tek çözüm Safari'den izlemek. Android kullansaydınız başka yöntemi vardı ama 5S demişsiniz maalesef tek çözüm Safari'den izlemek.
 
İlk başta bende çok saçma buldum böylesini büyük bir saçmalığı nasıl yaptılar çok katmanlı olması kötü bir şey mühendislik disiplinine ters. Bu bir mühendislik "hatası" diye düşüntüm ama böylesine büyük bir kurum bu kadar basit bir hata yapmaz Google YouTube için yeni geliştirdiği işlemciyi gördüm YouTube çok büyük bir platform her geçen gün çok büyüyor ve devasa veritabanına sahip tahmin edeceğiniz üzere içerik üreticileri daha kaliteli içerik üretmeye çalışıyor bu da çok büyük yük demek YouTube bunları sıkıştırmak için hem çok enerji harcıyor hem de depolama maliyeti çok yüksek oluyor.
Sadede gelirsek buradaki amaç bence yeni video sıkıştırma yöntemlerini hayata geçirmek ve pixel olayını kaldıracaklar.
 

Geri
Yukarı