YouTube'da Atatürk videosu paylaşmak telifli midir?

414605

Hectopat
Makaleler
1
YouTube'da Atatürk videosu paylaşmak telifli midir?

1. soru: Arşivlerden aldığım video üzerinden edit yapıp paylaşmak istiyorum, telif yer miyim?
2. soru: Renklendirilmiş Atatürk videoları telifli midir?

Not: "İzinsiz video indirmek suçtur" yazmayın, onun için soruyorum zaten.

Peki telif yedik diyelim , anında yasal işlem mi başlatılıyor yoksa uyarı alıp videoyu yayından mı kaldırılıyor ?

Yemezsin dostum bende paylaşmıştım yakın zamanda ama bir şey olmadı.

Peki telif yedik diyelim , anında yasal işlem mi başlatılıyor yoksa uyarı alıp videoyu yayından mı kaldırılıyor ?
Bence uyarı alırsın direkt olarak yasal işlem başlatma gibi bir hakları yok diye düşünüyorum.

Telif yemek ihtar sahibine göre değişir ama böyle bir konuda kimse sana dava falan açmaz, o konuda korkma. Genelde ihtar sahibi videonun gelirlerinin kendisine gelmesini ve videonun yayında kalmaya devam etmesini ister. Ama bazı ihtar sahipleri eğer konu hakkında kendi içeriği varsa videonun direkt yayından kaldırılmasını talep eder. Bu durumda siz videoyu silmeseniz bile Youtube videonuzu sansürler ve izlenemez hale getirir.

Dava durumları genelde şahısa yönelik hakaret, proje dosyalarının sızdırılması gibi gibi hukuksal önlem gerektiren şeylerde yapılır. Atatürk'e ait video edite kimse böyle bir hamlede bulunmaz. Yani dava kısmı Youtube'dan ayrı işler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı