YouTube'da reklamlar çoğaltıldı mı?

@YigiTZ0 bunlara para yedirmek istemiyorum. Bir süre böyle devam, mecbur kalınca alırım gibi duruyor.
Niye? Sence içerik üreticileri parayı nereden kazanıyor? Bu şey gibi "oyuna 1k veririm ama YT premium'a 20 lira vermem". Sonuçta crack, üreticiye zarar verir. Reklam engelleyici de YouTube ve içerik üreticilerine zarar verir. Ne hikmetse forumda crack yasak ama bu tür konular serbest, bu da forumun saçmalığı.
 
@Recoo kanka gerçekten ne duyar kastınız ya... Sürekli zorla reklam izleten platforma para yedirmek istemiyorum. Paranın miktarının önemi yok, 1 TL olsa da vermem. Şimdi reklamın çok olmasının yanı sıra reklamlar geçilmiyor. 5 dakikalık video için 1 dakika reklam izliyorum, mecburen reklam engelleme kullanıyorum. Mobildeyken de izliyorum, yapacak bir şey yok. Bir süre böyle devam edeceğim, mecbur kalırsam da alacağım. Başka yolu yok.
 
Niye? Sence içerik üreticileri parayı nereden kazanıyor? Bu şey gibi "oyuna 1K veririm ama YT Premium'a 20 lira vermem". Sonuçta crack, üreticiye zarar verir. Reklam engelleyici de YouTube ve içerik üreticilerine zarar verir. Ne hikmetse forumda crack yasak ama bu tür konular serbest, bu da forumun saçmalığı.

Oyunlar ilk çıktıkları yıllardan beri paralılar ama YouTube'nin cüzdan sömürme sistemi beğenmeme butonlarının görünürlüğünün kalkmasıyla geldi ki izleyicilere nasıl daha fazla reklam dayatabiliriz ve para kazanabiliriz arayışına girdi hem babanın malı olmayan bir yeri körü körüne savunmakta ilginç bir yaklaşım. Üreticiler YouTube Premium olmadığı zamanlarda da para kazanabiliyordu hobi olarak yapanlar gelir elde edebilince büyük kitleli paranın içinden geçebilen kanallara dönüştüler zamanla. Tahminimce her şey bu videodan sonra gelişti.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Reklamların sayısı arttı ayrıca artık reklam engelleyici ile 3 video izlenmesine izin veriyor(Türkiye'ye geldi mi bilmiyorum). Ayrıca Manifest v3 ve WEI API'i ile reklam engelleyicilerin işini zorlaştırmak istiyorlar.
 
@T_u_x şu anlık Türkiye'de yok. Reklam engelleyicisi uyarısı veriyor da üstteki çarpıya basarak geçilebiliyor.
@Framboğaz gerçekten ilginç. Sırf dev firma diye yaptığını körü körüne savunmak akıl kârı değil. Kullanıcılarına daha fazla reklam izletebilmek için videolardan beğenmeme ifadesini gizledi ki kullanıcılar beğenmeme ifadesini görünce videoyu direkt geçmesin. YouTube'un son yaptığı çoğu şey, tamamıyla para kazanmasını arttırmak için. Dün 5 dakikalık video izledim, video başlarken 30 saniyelik geçilemeyen iki reklam vardı. Dakka 2'ye doğru tekrardan 30 saniyelik geçilemeyen iki reklam ve video sonunda tekrardan 30 saniyelik geçilemeyen iki reklam izledim. 5 dakikalık videonun 1.30 dakikası zaten reklamdı.
 
@T_u_x şu anlık Türkiye'de yok. Reklam engelleyicisi uyarısı veriyor da üstteki çarpıya basarak geçilebiliyor.
@Framboğaz gerçekten ilginç. Sırf dev firma diye yaptığını körü körüne savunmak akıl kârı değil. Kullanıcılarına daha fazla reklam izletebilmek için videolardan beğenmeme ifadesini gizledi ki kullanıcılar beğenmeme ifadesini görünce videoyu direkt geçmesin. YouTube'un son yaptığı çoğu şey, tamamıyla para kazanmasını arttırmak için. Dün 5 dakikalık video izledim, video başlarken 30 saniyelik geçilemeyen iki reklam vardı. Dakika 2'ye doğru tekrardan 30 saniyelik geçilemeyen iki reklam ve video sonunda tekrardan 30 saniyelik geçilemeyen iki reklam izledim. 5 dakikalık videonun 1.30 dakikası zaten reklamdı.

YouTube kendi videosuna üzülmüş olacak ki diğer YouTube kanallarının da beğenmeme butonuyla can çekişmelerini izlemek istememiş onun yerine reklam izletiyor :D ayrıca pandemi döneminde koyduğu reklam sayısının artmaya başladığını fark ettim adamlar evinden işleri güçleri yok ne reklam varsa basıyorlar o dönem izlediğim reklamları ezberledim ya.
 
@Framboğaz bir de hep aynı reklamlar, Azar, Didi reklamlarından sıkıldık iyice. Aslında suç onların değil, YouTube'un. YouTube'un sürekli reklam göze sokmasından dolayı o ürünler bilinç altımıza yerleşiyor, reklamların mantığı da bu zaten. Sürekli bilinç altında tutmak.

28 Ağustos 2023 04.55
Artık uyarı vermeye başladı. Sanırım önlemleri almışlar. Üç videodan sonra reklam engelleyici kullanmaya devam edersem, YouTube video izleyemeyeceğimi belirtiyor.

1693187824852.png


Üç video sonrası böyle bir uyarı verdi, aktif olmuş.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı