YouTube'dan para kazanmak için Shorts mu video mu atılmalı?

KenLix

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba yaklaşık 1.5 ay önce bir YouTube kanalı açtım ve Shorts videoları yüklemeye başladım. Başta pek bir beklentim yoktu ama bu 1.5 ay sürede yaklaşık 450 aboneye ulaştı. Reklamlardan gelir elde etmek için gereken şartlar ise 3 ayda 10 milyon Shorts izlenme sayısı veya 1 yılda 4000 saat izlenme saati.
Bana 10 milyon izlenme pek ulaşılabilir gelmiyor, sizce Shorts videoları yükleyip bu 10 milyona mı zorlamalıyım yoksa şimdiden normal video atmaya başlayıp bu 4000 saatimi doldurayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba yaklaşık 1.5 ay önce bir YouTube kanalı açtım ve Shorts videoları yüklemeye başladım. Başta pek bir beklentim yoktu ama bu 1.5 ay sürede yaklaşık 450 aboneye ulaştı. Reklamlardan gelir elde etmek için gereken şartlar ise 3 ayda 10 milyon Shorts izlenme sayısı veya 1 yılda 4000 saat izlenme saati.
Bana 10 milyon izlenme pek ulaşılabilir gelmiyor, sizce Shorts videoları yükleyip bu 10 milyona mı zorlamalıyım yoksa şimdiden normal video atmaya başlayıp bu 4000 saatimi doldurayım?

Shorts açıgını bulursan rahat izlenirsin 10 yaşların sevebileceği videolar çok fazla.

YouTuber değilim ama kendi fikrim Shorts'lar çok daha hızlı ulaştığı oluyor. Normal videolar etkili ya da biraz şansada bağlı tutması sıkıntılı. Küçükken denemiştim.

Shorts açıgını bulursan rahat izlenirsin 10 yaşların sevebileceği videolar çok fazla.

Açtığım kanal bilim temalı ve yurt dışına yönelik, açığı derken ne demek istedin yani nasıl bulunur acaba :D?

YouTuber değilim ama kendi fikrim Shorts'lar çok daha hızlı ulaştığı oluyor. Normal videolar etkili ya da biraz şansada bağlı tutması sıkıntılı. Küçükken denemiştim.

Evet Shorts'lar daha çok izleniyor fakat 90 günde 10 Milyon o kadar fazla bir rakam ki, mesela şu anda en çok izlenen videom 70 bin falan izlendi. Hadi bunun gibi 3-5 tane daha video olsun, bu sayılar 10 milyonun yanında bir hiç kalıyor.

Ben başta Shorts yardımıyla devam etmiştim ama pek tutturamamıştım. Kafamda daha iyi bir fikir olduğu için uzun videolara yöneldim ve 1 hafta arayla 2. çektiğim video tuttuğu için direkt para kazanma açıldı. AdSense hesabımda 3 videoluk gelir olan 800 TL duruyor, kanala devam etseydim şimdiye çok çok daha fazla kazanmıştım ama üniversite dolayısıyla bırakmak zorunda kaldım. Kısaca hangisinde daha iyiysen ona yönel, eğer zamanın bolsa her ikisinde gerçekten tutacak içerikler yap. Tutacak videolardan kastım çok izlenen videoları analiz edip ekrana bağlayan şeyleri yayımlamak.

Açtığım kanal bilim temalı ve yurt dışına yönelik, açığı derken ne demek istedin yani nasıl bulunur acaba :D?

Evet Shorts'lar daha çok izleniyor fakat 90 günde 10 milyon o kadar fazla bir rakam ki, mesela şu anda en çok izlenen videom 70 bin falan izlendi. Hadi bunun gibi 3-5 tane daha video olsun, bu sayılar 10 milyonun yanında bir hiç kalıyor.

Hocam her YouTuber gibi yapabilirsiniz biraz görsel kandırmacadan izlenme gelsin bir şey olmaz.

Evet Shorts'lar daha çok izleniyor fakat 90 günde 10 Milyon o kadar fazla bir rakam ki, mesela şu anda en çok izlenen videom 70 bin falan izlendi. Hadi bunun gibi 3-5 tane daha video olsun, bu sayılar 10 milyonun yanında bir hiç kalıyor.

Açıgın nasıl bulundugunu bilmiyorum ama genelde utanç verici Shorts'lar karşımıza geliyor birini engellesek digeri geliyor 40dk Shorts'a bakarsan ne demek istedigimi anlayacaksın.

Arkadaşlar bu konuyu açtıktan sonra o 70 bin izlenen video, çok daha fazla izlenmeye başladı. Şu anda yarım milyon civarı görüntülenmesi var. Peki içinizde anlayan varsa bu ne kadar daha izlenmeye devam eder? Yani analitiklere bakıp tahmini bir çıkarım yapabilir miyiz? Yoksa tamamen şansa mı bağlı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı