Youtuber Olmak İçin Neler Gerekir

21Kıray

Hectopat
Katılım
22 Şubat 2014
Mesajlar
276
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Neler Gerekir? İster Yazılımsal ister donamsal, ve neyin ne için gerekli olacağını yazarsanız çok yardımcı olursunuz. Nasıl bir sisteme ihtiyacım olacak?
 
Neler Gerekir? İster Yazılımsal ister donamsal, ve neyin ne için gerekli olacağını yazarsanız çok yardımcı olursunuz. Nasıl bir sisteme ihtiyacım olacak?
Öncelikle yeni oyunları oynayıp youtube koymanız gerekir ki kısa sürede iyi bir youtube kanalı olun.Bu yüzden sistem konusunda biraz kesenin ağzını açacaksınız çünkü mesela benim sistemim orta seviye yeni nesil oyunları oynuyorum ama video çekerken kasmalar oluyor bu yüzden kasmaların olmaması gerekir.Ayrıca mikrofon konusuna çok dikkat etmelisiniz.Miciniz iyi olmalı ve sesiniz (ergenlik çağındaysanız) değişme aşamasındaysa video çekmeyin .Son olarak son derece özgün olun.
 
Oyun videosu çekeceksen:
1.Video çekerken kasmayacak bir sistem. Kanalında oynayacağın oyunlara göre sistemin özellikleri değişir.En basit örnek olarak Vanilla Minecraft oynarken hemen hemen her sistem iş görürken modlu Minecraftta bi 2000 tl'lik sistem iyi olur.
2.Ekran görüntüsü alma. Bunun için harici kartlar olmakla birlikte çoğu kişi programlarla bu işi yapıyor. Populer programlardan biri Fraps.
Editleme programı. İsteğine bağlı olarak Movie Maker'dan Sony Vegas'a kadar farklı çözümler mevcut. Videonu Sony Vegas ile daha da güzelleştirebilirsin ama önemli olan videonun içeriği ve senin kattığın yorumdur.
Açıkçası farz olanlar bu kadar :D Kalanları keyfine bağlı ama olumlu etki yapabilirler.
Kamera: Facecam olayı ile oyun esnasında mimiklerin ve tavırların eğlendirebilir ve daha populer olabilirsin.
Mikrofon: Genel olarak herkes kullanır.İstisnaları yok değil ama sesin oturmadıysa(çocuk ve genç) beğenmeme ihtimalleri var. Bazı youtuberlar sesleri güzel olmadığı için ses yerine küçük konuşma balonları kullanıyor.
Arkadaş: Arkadaşlarınla ortak video çekersen birbirinizi yükseltebilirsiniz. Hem karşında biri olduğundan konuşman daha kolay olur ve sıkmazsın.
Özgünlük: Mario 64 de çeksen Battlefield 4 hardcore da çeksen en önemli olan şey. Bu tamamen sana bağlı. Oh ne yazdım be inşallah okursun :D
 
  • Oyunların videolarını kasmadan çekmelisiniz.
  • Mikrofonunuz iyi olmalı.
  • Oyunları satın alabilmeniz gerekiyor.
  • Sadece Minecraft çekmeyin! Çok fazla çekildi ve bıktık artık.
  • Asla başka kanallarda reklam yapmak gibi bir hataya düşmeyin, abone sayınız yavaş yavaş artar.
  • Belirli bir düzende video yüklemelisiniz.
  • Video editlemeyi öğrenmelisiniz.
  • Kanalınıza kapak ve profil fotoğrafı yapmalısınız.
  • Kanalı sürekli aktif tutun ve seyirciler ile iletişimde bulunun.
  • Thumbnailler yapın.
Son olarak, eğer para için yapacaksanız bir örnek vereyim:
80.000 abonesi olan oyun kanalları yaklaşık 300TL kazanıyor. İlk zamanlarda çok az para kazanabilirsiniz.
 
Eğer bilgisayar ile ilgili çekmeyeceksen(oyun- yazılım-programlama vb.) sadece bir kamera ve internet lazım bunu da belirtiyim :D
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı