"Yüklü Ses Aygıtı Yok" hatası

561920

Centipat
Katılım
9 Temmuz 2022
Mesajlar
457
Çözümler
3
Merhaba, cihazımda görev çubuğundaki ses düğmesine gittiğim zaman "Yüklü Ses Aygıtı Yok" uyarısı alıyorum.
Ses sürücülerinin hepsini baştan silip kurdum, her şey yaptım ama olmadı.
Ses düğmesine sağ tıklayıp "Kayıt Aygıtları"'na girdiğim zaman "Yüklü Ses Aygıtı Yok" yazıyor, oraya sağ tıkladığım zaman açılan menüde ki seçenekleri seçtiğim zaman da ses aygıtları gelmedi. Ne yaptıysam gelmedi.
Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Hangisini kullanıyorsanız onu kurun bence.

İşe yaramadı.
Hocam mesela bilgisayara ilk defa format attıktan sonra Windows Uptade üzerinden güncelleme yaparsanız, güncelleme yapmak için Windows bazı cihazları kendi kendine takıp çıkartır, takıp çıkartırken de ses çıkartır. İşte bende öyle bir çözüm yolu alıyorum, hoparlörün bağlantısını kesip yeniden açmanın bir yolu yok mu?
Örnek vereyim ki eskiden bir tane bilgisayarımız vardı, Wi-Fi açmak için bir tuş vardı ona basınca bağlantıyı kesiyordu, bilgisayardan ne yaparsan yap Wi-Fi'yi açamazdın, ona benzer bir şey arıyorum.
 
BIOS ayarlarında ses aktif mi?

Ses ile alakalı hiçbir ayar yok.

Bu sorun çoğu bilgisayarda var, format atsan bile geçmiyor. Ne biçim bir sorun

@turko35408 hocam aklımı sürekli bir şey kurcalıyordu, şimdi aklıma geldi. BIOS açınca ses geliyor, demek ki hoparlör sıkıntılı değil. Sistem üzerinden devre dışı bırakılmış, Windows'u herhangi bir tuşa basarak çalıştırsak falan başlatmadan önce bütün donanımları çıkartıp taksa öyle bir tuş yok mu?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı