Çözüldü Yüksek FPS'te FPS'in Düşükmüş Gibi Görünmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nanVic

Hectopat
Katılım
15 Kasım 2018
Mesajlar
334
Çözümler
1
Merhaba, oynadığım oyunda yaklaşık 100-120 FPS alıyorum. Fakat oyun 50 FPS gibi geliyor. FPS değerlerim yüksek, fakat oyun ekranıma 50 FPS gibi geliyor. Eskiden böyle bir sorunum yoktu. Format attım oyunu kurdum böyle bir sorunla karşılaştım.
Önerebileceğiniz çözümleri bekliyorum
 
Çözüm
AMD ekran kartları driverlarında bulunan Virtual Super Resolution devre dışı bıraktığımda sorun çözüldü.
60Hz monitörde 60Hz yukarısı sanılanın aksine gözle görülür bir fark yaratır; fark edilebilir kısacası.
Beraberinde getireceği bir takım problemlerin fark edilmeyeceği anlamına da gelmez tabi bu. Bazen bu görüntü işleme noktasında oluşan kusurlar bazı kullanıcıların gözüne daha fazla batıp rahatsızlık yaratabiliyor. Sistemini canlı olarak kullanabilme şansına sahip olsam çok daha net bir teşhis koyabilirdim elbette.

Sistem performansı yeterli olduğu halde yeterli performansı elde edemediği hissine kapılan kişiler eğer ki SSD kullanmıyorsa; tez vakitte geçmeye çabalasınlar bütçelerinin el verdiği en iyi modele.

Son olarak eskiden 45 kare alan kişiler padişah muamelesi görürdü arkadaşları arasında :) Şimdilerde 60 kareyi insan yerine koyup da değer veren kimse kalmadı :)
 
Ben de sana şöyle açıklayayım, 60 FPS V-SYNC açınca input lag oluşuyor ve oyun oynanamaz hale geliyor ve sen V-SYNC kapattığında FPS 60 ile 100 arası FPS alırsan oyunu kasarak oynarsın (aslında kasmaz ama 60 Hertz monitörde böyle)o yüzden ben genelde monitörüm 60 hertz dahi olsa 120 den aşağı oynayamıyorum :)
İnput lag bütün oyunlarda oluşmuyor. Kİ oluşanlarda da kolayca alışılıyor. Ben 60 hertz monitörle oynarken durumu çok yadırgamıyordum bir yerden sonra. Ama cs go da input lagla oynanmıyor orası ayrı
 
İnput lag bütün oyunlarda oluşmuyor. Kİ oluşanlarda da kolayca alışılıyor. Ben 60 hertz monitörle oynarken durumu çok yadırgamıyordum bir yerden sonra. Ama cs go da input lagla oynanmıyor orası ayrı
FPS oyunlarının çoğunda input lag çekilmez bence, BF4, Rainbow Six Siege, CS:GO, vs.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı