Çözüldü Yüksek grafikli oyunlar oynarken 3060 Ti PC reset atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bizmut7

Femtopat
Katılım
21 Mart 2022
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yüksek grafikli oyun oynarken PC 10 dk sonra rest atıyor. Isınmadan kaynaklı değil, programdan bakıyorum 69 derecede rest attıyor.
Olay görüntülüyücüsünden baktığımda Kernel Power 41 hatası alıyorum. Çok şey araştırdım, CPU overclock kapat dendi. BIOS'tan kapattım düzelir gibi oldu. 1 gün boyunca öyle bir hata almadım ama ertesi gün tekrar başladı. İlgilinir misiniz? (LoL'de falan hiçbir şekilde PC rest yemiyor) ekran kartım Gigabyte 3060 Ti
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Bizmut7 kötü bir güç kaynağın varmış. 12V kanalındaki kaybı çok fazla, 650W'ın 576W'ını tek kanal üzerinden verebiliyor. Bu da güç kaynağının iç yapısı hakkında olumsuz düşüncelere sokar bizi.

THERMALTAKE'nin sitesine baktığım zaman ürünün 2 yıl sınırlı garantiyle geldiğini görüyorum, THERMALTAKE bile bu güç kaynağına güvenmiyor. İncelemesi olmadığı için net bir şey söyleyemem ama güç kaynağının 12V kanalı üzerinden yaşadığı kayıp bile durumu özetler nitelikte. Yani, berbat bir güç kaynağı.


Evet, sorun büyük ihtimalle güç kaynağıyla alakalı. Güç kaynağını değiştirmeyi düşünürsen bütçeni alabilir miyim?
@Bizmut7 hiç sorun değil, 1000 TL altına da gayet sağlam güç kaynakları var.



İki güç kaynağında da sorun yaşamazsın, ileride daha yüksek güç tüketen ekran kartı satın almayı düşünüyorsan Pylon 750'yi tercih edebilirsin.

Ya cidden teşekkür ediyorum sana sorunumu şimdiden çözdüğüne inanıyorum 2 aydır yazılımsal akla gelebilecek her şeyi denedim BIOS güncelleme vs hiçbir etkisi olmadı son olarak emin olmamakla birlikte şüphelendiğim PSU kalmıştı onda da beni ikna ettin her şey için sağ ol
 
@Quarit sıvı soğutma çok güç harcamaz. THERMALTAKE'nin LITEPOWER gibi alt tier güç kaynakları hem verimlilik hem de performans anlamında berbatlar.

Ben sadece GF1 serisini beğeniyorum bu markanın, diğer üniteleri tırt, iyi değiller. Bir de verimliliği daha kötü olan güç kaynağı kullanmamışsın ki? HYDRO'nun verimliliği LITEPOWER'den daha iyi. Bahsettiğin şey verimlilik değil güç olmalı. Çünkü LITEPOWER daha fazla güç sunuyor HYDRO 600'den.
 
Genelde üst seviye güç kaynakları %100 verimlilik sunar. Yanlış anlama ama sen böyle direkt emin yazdığın zaman kendi güç kaynağım geldi aklıma. Eskiden bu güç kaynağı ile Intel 8600K Delid uygulaması yaparak 1.34 voltaj sabit + GTX 1080Ti ve sıvı soğutucu kullanmıştım. Gerçekten yanlış anlama ama bu arkadaşın 12V verimliliği benden bir tık daha iyi. Ekran kartı güç tüketimi GTX 1080Ti'nin daha fazla olduğunu biliyorum. Ben hiç kapanma sorunu yaşamamıştım. Bu arada kullandığım güç kaynağı bu; HYDRO
Ekran kartı + işlemci 300W yapıyor. Diğer parçaları da eklersek bence 12V kanalına yaklaşıyor ancak PSU'nun verimliliği kötü ve DC-DC olduğuna dair bir ibare göremedim.

Ayrıca: PSU Tier List rev. 14.8

Şurada yer alan: Tier D • Recommended only for very cheap, iGPU systems Başlığı işaretlenmiş PSU için.

Sizdeki Hydro çok daha iyi bir PSU.
 
Genelde üst seviye güç kaynakları %100 verimlilik sunar. Yanlış anlama ama sen böyle direkt emin yazdığın zaman kendi güç kaynağım geldi aklıma. Eskiden bu güç kaynağı ile Intel 8600K Delid uygulaması yaparak 1.34 voltaj sabit + GTX 1080 Ti ve sıvı soğutucu kullanmıştım. Gerçekten yanlış anlama ama bu arkadaşın 12V verimliliği benden bir tık daha iyi. Ekran kartı güç tüketimi GTX 1080 Ti'nin daha fazla olduğunu biliyorum. Ben hiç kapanma sorunu yaşamamıştım. Bu arada kullandığım güç kaynağı bu; HYDRO

Yazdıklarında haklı olabilir çünkü bundan önce aynı sistemde 1050 Ti ekran kartı kullanıyordum senelerce kullandım bir kere kapanma olmadı ne zaman bu 3060 Ti geçtim kapanmalar olmaya başladı 3060 Ti aldığım ilk haftaları Dying Light 2 de 25 saate kadar geldim kapanma falan olmuyordu ama sonraki zamanlarda her yüksek grafik isteyen oyunlarda kapanma olmaya başladı
 
@Quarit sıvı soğutma çok güç harcamaz. THERMALTAKE'nin LITEPOWER gibi alt tier güç kaynakları hem verimlilik hem de performans anlamında berbatlar.

Ben sadece GF1 serisini beğeniyorum bu markanın, diğer üniteleri tırt, iyi değiller. Bir de verimliliği daha kötü olan güç kaynağı kullanmamışsın ki? HYDRO'nun verimliliği LITEPOWER'den daha iyi.

Teşekkür ederim açıklama için. Gerçekten kafama takıldı yanlış anlama...Bu arada benim güç kaynağı 5 sene garantili. Hala devam ediyordur garantisi.

Yazdıklarında haklı olabilir çünkü bundan önce aynı sistemde 1050 Ti ekran kartı kullanıyordum senelerce kullandım bir kere kapanma olmadı ne zaman bu 3060 Ti geçtim kapanmalar olmaya başladı 3060 Ti aldığım ilk haftaları Dying Light 2 de 25 saate kadar geldim kapanma falan olmuyordu ama sonraki zamanlarda her yüksek grafik isteyen oyunlarda kapanma olmaya başladı

Yok yok ben yanlış bir bilgi veriyor demek istemedim. O yüzden yanlış anlama beni dedim arkadaş için. Çünkü kafama takıldı benim kullandığım güç kaynağı 600w ve dediğim bileşenleri zamanında kullanmıştım. Umarım sorunun çözülür dostum.
 
Bu arada OCCT programının güç kaynağını test etme uygulaması var. Acaba bu soruna bizi daha çok yakınlaştırabilir mi ? Denemekte fayda var mı yok mu bilemem. Ama OCCT programın güç kaynağı testini çoğu kişinin önerdiğini görmüştüm.

@Quarit yanlış anlamıyorum. 😅 İşte, basit bir örnek. Her ne kadar genellemeleri sevmesem de genelde 2 yıl garantili güç kaynakları alt tier oluyorlar. Mümkün olduğunca tercih etmemek lazım.

Aynı kafadayız. Ben açıkcası güç kaynakları hakkında çok bilgili değilim 0 gibi bir şey :D Ama bu ürünü alırken sırf garantisi 5 sene olduğu için almıştım. Ben de kendi kendime "bu marka bu ürüne 5 sene garanti veriyorsa iyi demektir" demiştim :D
 
Sizi yakalamışken sorayım PSU konusunda daha bilgilisiniz. Aero Bronze yakalamıştım indirimde direkt geçtim, ne diyorsunuz bu PSU hakkında.

Bende baya kronik bir PSU'dan geçtim, FSP AHBC'den. :D
Yok ne bilgilisi :D Yukarıda yazdım ya neredeyse 0 bilgiliyim PSU'lar hakkında. Arkadaş öyle yazınca ben de az çok 12V çıkışın yüksek olması iyi biliyordum o yüzden kafam karıştı bu konuyu açan kişi benden daha iyi 12V almasına rağmen neden sorun yaşıyor diye...
 

Geri
Yukarı