Yüksek ping değeri

mert_tr52

Centipat
Arkadaşlar merhabalar. Aşırı derecede bir ping sıkıntısı yaşıyorum hani görsele de koydum. Ping değerine bakar mısınız? Yemin ederim çok sıkmaya başladı. Bir oyunda ortalama 150-200 ping alıyorum bazen hep fırlıyor 400-500'e. Bazen 60-70 oluyor. CS oynuyorum mesela pingim 60 sıkmaya başlıyorum 300'e fırlıyor. Server kaynaklı olduğunu da düşünmüyorum arkadaşlarım düşük ping alıyor. Ben bu sorunu nasıl çözerim? Türk Telekom kullanıyoruz. Müşteri hizmetlerini arasam düzeltirler mi?

Dosya Ekleri

• DC2E16DB-EE72-446A-AC47-DDD2DEBDB553.jpeg
    DC2E16DB-EE72-446A-AC47-DDD2DEBDB553.jpeg
    131,4 KB · Görüntüleme: 101
İnternet hızın nedir? Evine gelen maksimum internet hızın nedir? Bir de evde kaç cihaz internete bağlı?

Maksimum internet hızını bilmiyorum ama aşağı hızı koydum. Ortalama olarak 4 cihaz bağlı ama hani evde tek olsam bile bu değerleri alıyorum.
Klasik soru: Wi-Fi mı kullanıyorsunuz?
Evet.

Dosya Ekleri

• 07D3F13D-FDEA-48BC-ADC1-7B4870A583EB.jpeg
    07D3F13D-FDEA-48BC-ADC1-7B4870A583EB.jpeg
    291,5 KB · Görüntüleme: 86
TTNET'de ping bazlı bir problem var aynı problemi bende yaşıyorum çok can sıkıcı, müşteri hizmetlerini ararsan tutanak tutarlar Max konuyla ilgili birime aktardık vesaire derler ve bitirirler. En iyisi internet sağlayıcısını değiştirmek. Bu arada 7 Mbps altı alıyorsan pingin yüksek olması normal.

Ethernet kablosu ile mi kullanıyorsunuz bilgisayarı? Ethernet kablosu ile kullanıyorsanız 192.168'den modem arayüzüne girip hat değerlerinizi atın.

Ethernet kablosu ile kullanıyorum. Dediğiniz şeyi bilmiyorum acaba yardımcı olabilir misiniz? Nereden bakacağım?
TTNET'de ping bazlı bir problem var aynı problemi bende yaşıyorum çok can sıkıcı, müşteri hizmetlerini ararsan tutanak tutarlar Max konuyla ilgili birime aktardık vesaire derler ve bitirirler. En iyisi internet sağlayıcısını değiştirmek. Bu arada 7 Mbps altı alıyorsan pingin yüksek olması normal.

Ortalama 15 Mbps civarı alıyorum. Bu ay sonu taahhüt bitecekti sanırım başka internet sağlayıcısına geçmeyi düşünüyoruz. Önerdiğiniz şirket var mı acaba?

Başlata CMD yazıp yönetici olarak çalıştırın. Sonra ipconfig yazın ve altta default Gateway'in sağındaki sayıları yeni bir sekme açıp yazın ve enterlayın. Modem arayüzünüz gelecek sonra. Oraya modemin arkasında veya altında kullanıcı adı ve şifresi yazar bakarak girin. Sonra modeme girince orada sayılar yazar işte maksimum değer falan falan diye orayı SS alıp buraya atın. Ama önemli bilgileri atmamaya dikkat edin Mac değeri miydi neydi onları işte.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı