Arkadaşlar şimdi benim laptopum bu aralar çok takılmaya başladı. Oyunlarda falan baktım RAM kullanımı tavan. Yani oyun açınca sınırda duruyor. CPU-Z uygulamasından baktım değerlere. RAM'imi değiştirmeyi düşünüyorum. Şu an 8 GB var, bir 8 daha taksam iyi gelir mi FPS droplarına? Yorumlarınızı bekliyorum.
Hocam şuanda 3500Mhz bir RAM'iniz var. Anakartınız ne kadar destekliyor bilmiyorum ama. 3300Mhz civarı kullanabiliyorsunuz anladığım kadarı ile. Buna göre tercihler yapın.
Hocam şu anda 3500MHz bir RAM'iniz var. Anakartınız ne kadar destekliyor bilmiyorum ama. 3300MHz civarı kullanabiliyorsunuz anladığım kadarı ile. Buna göre tercihler yapın.
Siz kendi RAM kısmınıza 3500Mhz yazmışsınız sağda da 3291.9 Mhz yazıyor. O yüzden öyle dedim. Belki arkadaşın dediği de doğru olabilir.
Size şunu söyleyebilirim. Bulabiliyorsanız aynı RAM olarak alın. Yoksa CL değeri Mhz değeri ve GB değeri aynı olarak alın. Sıkıntı çıkmaması adına bunları söyleyebilirim.
Siz kendi RAM kısmınıza 3500MHz yazmışsınız sağda da 3291.9 MHz yazıyor. O yüzden öyle dedim. Belki arkadaşın dediği de doğru olabilir.
Size şunu söyleyebilirim. Bulabiliyorsanız aynı RAM olarak alın. Yoksa CL değeri MHz değeri ve GB değeri aynı olarak alın. Sıkıntı çıkmaması adına bunları söyleyebilirim.
Önemli değil. Yordum gibi düşünmeyin hocam. Hatta aksine ben size yeteri kadar yardımcı olamadım. Yeterli bilgim olsaydı da size RAM önerip, uyumlu çalışıp çalışmayacağını söylemek isterdim. Bildiklerimi de aktardım zaten. Forumda yardımcı olamadığım için kusura bakmayın.