Yüksek ses kaliteli müzik dinleme platformu önerisi

Marka söylemek serbest. Reklama girmediği sürece bu tarz şeyler komple serbest.

Elbette Türkiye içinde Apple Music ve Deezer en yüksek kaliteyi sunabiliyor fakat bluetooth ile bu kaliteyi fark edebileceğinizden şüpheliyim. LDAC ile fark çok anlaşılmıyor.

Android üstünde Apple Music güzel çalışmıyor maalesef. Bu yüzden Deezer öneririm.

1-2 hafta kadar sonra arkadaşınızdan hem Deezer hem de Spotify ya da Youtube Music üstünden şarkı açmasını isteyin siz görmeden. Farkı anlayabiliyorsanız kalmaya devam edebilirsiniz. Plasebo etkisi çok oluyor yüksek kaliteli müzik kısmında. Kabloluyla kesin anlaşılır fakat bluetooth biraz da kulaklığa bağlı.

Telefon iPhone ise zaten LDAC desteklemiyor.
 
Marka ismi söyleyebiliyor muyuz yasak mı bilmiyorum. Hi-Fi destekli Bluetooth kulaklık diye yazıyor kulaklığımın özelliklerinde.

Evet işte geldik meseleye:)
Farz edelim elinizde ses iyi işleyen ve dijitalden analog a da iyi çevrimleyen 192.000Khz bir android cihazınız / playeriniz var. Ses, anaog a dönüştükten sonra Bluetooth a dönüştürülmek için tekrar dijitalize edilir. Bu esnada kablosuz bağlantının hızına göre belki sıkıştırılır. Dijitalize edilen ses; kulaklık tarafından alınır ve kulaklık üstündeki D/A işlemcileri tafarından tekrardan analog sinyallere çevrilip, yine kulaklık üstündeki preamp ve poweramp devresi ile güçlendirilir.
Araya ne kadar çok ünite ve işlem girdi farkındaysanız.

Bu aşamaların her birinde ses değişime uğrar ve yeniden şekillendirileir. Bu arada Bluetooth sinyalinin taşıyabileceği maksimum ses kalitesine girmedik. Kulaklık üstündeki D/A işlemcisi ve Preamp ünitelerinin ne derece kararlı ve kaliteli olduğunu da bilmiyoruz. Düşük seviye kulaklıklarda bunların önemsendiğini hiç sanmam. Harman kardon, BOSE gibi cihazlara sahipseniz oturup düşünebiliriz ama altındaki kulvarda durum hiç iç açıcı değildir. Hi-End kulvarında sektör liderlerinden biri olan Sennheiser bile Bluetooth teknolojisinde yerden yere vuruluyor.

Bu sebeple, önce android cihazınız ya da kullanıdğınız player 192.000kHz ye kadar destek veriyor mu? diye bakın, sonra mutlaka Hi-fi / Hi-End kablolu kulaklık kullanın. Diğer türlü, ses kalitesi arayışında olmak çok anlamsız.
 
Son düzenleme:
Evet işte geldik meseleye:)
Farz edelim elinizde ses iyi işleyen ve dijitalden analog a da iyi çevrimleyen 192.000KHz bir Android cihazınız / Player'iniz var. Ses, anaog a dönüştükten sonra Bluetooth'a dönüştürülmek için tekrar dijitalize edilir. Bu esnada kablosuz bağlantının hızına göre belki sıkıştırılır. Dijitalize edilen ses; kulaklık tarafından alınır ve kulaklık üstündeki d/a işlemcileri tafarından tekrardan analog sinyallere çevrilip, yine kulaklık üstündeki preamp ve Poweramp devresi ile güçlendirilir.
Araya ne kadar çok ünite ve işlem girdi farkındaysanız.

Bu aşamaların her birinde ses değişime uğrar ve yeniden şekillendirileir. Bu arada Bluetooth sinyalinin taşıyabileceği maksimum ses kalitesine girmedik. Kulaklık üstündeki d/a işlemcisi ve preamp ünitelerinin ne derece kararlı ve kaliteli olduğunu da bilmiyoruz. Düşük seviye kulaklıklarda bunların önemsendiğini hiç sanmam. Harman kardon, Bose gibi cihazlara sahipseniz oturup düşünebiliriz ama altındaki kulvarda durum hiç iç açıcı değildir. Hi-end kulvarında sektör liderlerinden biri olan Sennheiser bile Bluetooth teknolojisinde yerden yere vuruluyor.

Bu sebeple, önce Android cihazınız ya da kullanıdğınız Player 192.000KHz'ye kadar destek veriyor mu? Diye bakın, sonra mutlaka Hi-Fi / hi-end kablolu kulaklık kullanın. Diğer türlü, ses kalitesi arayışında olmak çok anlamsız.

Hocam hiç anlamıyorum bu işlerden bilgilendirmen iyi oldu teşekkür ederim. Android cihazım A53 fakat destekliyor mu araştırdım bir sonuç bulamadım. Kablolu mu olması lazım illa çok kaliteli bir müzik dinlemek için Bluetooth dediğiniz gibi bozuyor yani. Önerebildiğiniz kablolu bir kulaklık var mıdır Hi-Fi kalitesini bana sunabilecek? Birde benim telefonda Type C giriş var kablolu kulaklık girişi de yok :D
 
Spotify fakat buna kulaklığınız kalitesine göre de değişir. Bu özelliği arttırarak daha iyi bir deneyim kazanabilirsiniz.
1707165439092.png
 
Hocam hiç anlamıyorum bu işlerden bilgilendirmen iyi oldu teşekkür ederim. Android cihazım A53 fakat destekliyor mu araştırdım bir sonuç bulamadım. Kablolu mu olması lazım illa çok kaliteli bir müzik dinlemek için Bluetooth dediğiniz gibi bozuyor yani. Önerebildiğiniz kablolu bir kulaklık var mıdır Hi-Fi kalitesini bana sunabilecek? Birde benim telefonda Type C giriş var kablolu kulaklık girişi de yok :D

Android cihazların Redit de "192.000kHz yi desteklediği ile ilgili bir güncelleme yapıldığı" bilgisi dışına inanın ben de resmi bir kaynağa ulaşamıyorum.

Esasında ben bu cihazlarda 48.000kHz üstü ses niteliği olduğunu düşünmüyorum. Apple destek veriyor olabilir. Çünkü Garage band gibi müzik prodüksiyonu DAW uygulamaları sadece IOS a özel çalışıyor.

"Kablolu kulaklık" evet önemli. Oldukça...
Sennheiser HD569, Hi-Fi giriş seviyesi için idealdir.
 

Geri
Yukarı