Geçilmeli çünkü insanlar okulda arkadaşlarıyla vakit geçirmez ise dışarda geçiriyorlar bir şey değişmez yani ayrıca uzaktan eğitimden de hiçbir şey anlaşılmıyor mesela bize hiç okulu açmadılar ama sınava gelince 1 hafta boyunca pazar dahil sınav olduk aynısını yapacaklar gene en azından okullar açılsın da doğru düzgün notlar alalım sınavlardan.
Basit örnekler vereyim, mitinglerin olmasını engelleyerek, AVM'leri kapatarak, öğrenci ve çalışan dışında sokağa çıkma yasağı getirerek, turizm ve eğlence merkezlerinin tamamını kapatarak yüz yüze eğitimin ön koşulu hazırlanabilir.
Hocam AVM'ler kapansa işçiler ne yapacak, esnaflar ne yapacak? Öğrenci ve çalışan dışında sokağa çıkma yasağı olamaz maalesef. Turizm ve eğlence merkezleri de kapansa ülke ekonomisi iyice çöker, aynı şekilde çalışan işçilerde mağdur olur.
Her şeyde Batı'yı örnek gösterenler, okullar konusunda nedense göstermiyor tembellikten başka bir şey değil. Bu zor koşullar altında Hududda Asker, Doktor Hastanede, Fabrikada İşçi görevini yapıyorsa bizim de yapmamız gerekir. Devlet okulları kapalıyken özel okullar açıktı hani sosyal devlet?
Tamam, sizin fikrinizin komik tarafını da ben belirteyim. Eğer bu nesil eğitimsiz kalırsa ileride ülkenin durumu şu anki kötü ekonomiden kat kat kötü bir hal alacak. Unutmayın çocuklarımız yarınlarımız.
Kesinlikle öyle, evinde interneti olmayan ve eğitim alamayan birçok benim tanıdığım insan var.
Eğer yarınımız çocuklarını azıcık önem gösterselerdi, daha ismini ingilizce söyleyemeyen çocuk ingilizce sınavından 90 almazdı. Veya okuldan kaçmanın çok normal birşey olarak görüldüğü bir ülke olmazdık.
Yüze yüze eğitime geçilmeli demişsiniz de atladığınız bir şey var. Üniversiteler açıldığı an da tüm Türkiye genelinde yoğun bir göç trafiği olacak öğrencilerden dolayı. Ayrıca bu öğrenciler arkadaşlarını uzun zamandır görmüyor eminim ki çoğu okulda sosyal mesafeye uymayacaktır.
Hocam böyle esprileri nereden buluyorsunuz ? Gerçekten güldüm. Herkes uzaktan eğitimle anlıyor zaten, ne gerek var öğretmenlere. Aptal ordusu hepsi değil mi?