Yüzüklerin Efendisi nasıl okunmalı?

LightninGhost

Hectopat
Daha fazla  
Tek cilt 1026 sayfa olan kitabı almayı planlıyorum onu okusam yeterli mi yoksa okumam gereken başka kitaplar var mı? Ana hikayeyi bilsem yeter beğenirsem yan içerikleri okurum. Sanırım Hobbit varmış öncesini anlatan onu okumalı mıyım? Bir de kitaplar ayrı ayrı mı alınmalı yoksa tek cilt olan versiyonla tamamen aynı mı?

Tek cilt 1026 sayfa olan kitabı almayı planlıyorum onu okusam yeterli mi yoksa okumam gereken başka kitaplar var mı? Ana hikayeyi bilsem yeter beğenirsem yan içerikleri okurum. Sanırım Hobbit varmış öncesini anlatan onu okumalı mıyım? Bir de kitaplar ayrı ayrı mı alınmalı yoksa tek cilt olan versiyonla tamamen aynı mı?

1.Hobbit
2. serinin üçlemesi.
3. silmarion.
4. beren ile linen.
5.gondolin düşüşü.
6.bitmemis öyküler.
7.orta dünyanın doğası.

1.Hobbit
2. serinin üçlemesi.
3. silmarion.

Ayrı veya tek alabilirsiniz listenin devamını atıyorum.

Yüzüklerin Efendisi Orta Dünya'nın 3. çağındaki son olayları anlatan bir kitap. Tek başına okumak yeterli. Ama meraklısı olursan çok çok dahası var.

İlk adım için Yüzüklerin Efendisi güzel bir seçenek. Beğenirsen sonrasında Hobbitleri okursun. Böylece evrenin 3. çağındaki olaylara hakim olursun.

Tek cilt olan kütüphanede güzel durur ama taşınabilirlik ve okuma kolaylığı açısından sıkıntı çıkarır. Çok kalın ve ağır bir kitap çünkü.

Baktın sardı Orta Dünya'nın yaratılışını anlatan Silmarillion'a geçersin. Sonra da Beren ile Luthien, Hurin'in Çocukları, Gondolin'nin Düşüşü, Numenor'un Düşüşü diye gidersin.

Yüzüklerin Efendisi Orta Dünya'nın 3. çağındaki son olayları anlatan bir kitap. Tek başına okumak yeterli. Ama meraklısı olursan çok çok dahası var.

İlk adım için Yüzüklerin Efendisi güzel bir seçenek. Beğenirsen sonrasında Hobbitleri okursun. Böylece evrenin 3. çağındaki olaylara hakim olursun.

Tek cilt olan kütüphanede güzel durur ama taşınabilirlik ve okuma kolaylığı açısından sıkıntı çıkarır. Çok kalın ve ağır bir kitap çünkü.

Baktın sardı Orta Dünya'nın yaratılışını anlatan Silmarillion'a geçersin. Sonra da Beren ile Luthien, Hurin'in Çocukları, Gondolin'nin Düşüşü, Numenor'un Düşüşü diye gidersin.
sağolun.

1.Hobbit
2. serinin üçlemesi.
3. silmarion.
4. beren ile linen.
5.gondolin düşüşü.
6.bitmemis öyküler.
7.orta dünyanın doğası.

Ayrı veya tek alabilirsiniz listenin devamını atıyorum.
eyvallah

Hobbitleri daha tam bitirmedim ama yüzüğe nasıl ulaşıldığını anlatmiyor mu oradan başlamak daha iyi olmaz mı hocam.
Doğru, Hobbit'ten başlarsa yüzük hikayesini kronolojik olarak okumuş olur. Ama Yüzüklerin Efendisi öyle bir kitap ki öncesini okumasan da kafada oturuyor hikaye. Çünkü yüzüğe dair hikayenin çoğunluğu Yüzüklerin Efendisi serisinde. Hobbit'te yüzüğe dair sadece yüzüğün bulunuşu ve Bilbo tarafından saklanışına değiniliyor.

Bir de bana göre Orta Dünya'ya giriş için en kolay kitap Yüzüklerin Efendisi. O yüzden ilk olarak onu önerdim.

Daha başka açıdan bakarsak iki kitap arasında ton farkı da var. Hobbit daha masalsı bir anlatım ve çocuk romanı olarak da geçiyor. Yüzüklerin Efendisi daha epik, ciddi bir tona sahip.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı