Yüzyıllar Önce Teknoloji Daha Mı İlerideydi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sadece piramitlere mi takıldınız? Daha bir sürü icat var su altında veya kazılarda bulunan. Onları araştırıp buraya fikir sürseniz daha iyi olurdu.

Son olarak insanların kaç yıldır dünyada olduklarını bir araştırın sonra bizim kaç yılı kayıtlara aldığımızı en son olarak da kaç yılda bu kadar teknolojiyi ilerlettik. Bunları araştırdıktan sonra fark edeceksiniz ki geçmişte (asla öğrenemeyeceğimiz) daha gelişmiş olma ihtimalinin yüksek olduğudur.

Eveet, şimdi her şeyi teker teker ele alalım. Not: İtalik olan kısımlar alıntıdır, bana ait değildir.
Bilim adamları bunu kablosuz elektrik diye yorumluyorsa eminim bir bildiği vardır.
Bildikleri demek istediğinizi varsayarak başlıyorum. Öncelikle hangi bilim adamları diyor bunları, çünkü Lysenko gibi şarlatanları unutmadık daha. Onu da geçtim süpermarket magazinlerindeki gibi "Şok şok şok İsviçreli bilim adamları Ay'da tapınak buldu!" gibi şeyleri bize yutturmaya çalışabiliyor da olabilirsiniz. Referans isterim! Hadi diyelim ki seksen sekiz nobel ödüllü bir bilim adamı söylüyor, yetmez. Hangi bilim adamından da fazlasını isterim, KANITLARI İSTERİM, Linus Pauling'in hatasını unutmadık. Sizin düştüğünüz hatanın ismi "Bir bilen safsatası" oluyor. Yalansavar'da bu konu hakkında çok güzel bir sohbet vardı onu izleyin , bir de Linus Pauling'i bir araştırın derim.
Kuvvetle muhtemel bir düşünce var. Bu düşünceyi dünya üzerinde bulunan bazı garip yapıtlarda destekler nitelikte düşünce ; İnsanlık her 50 bin yılda bir teknolojinin en üst noktasına ulaşır ve sonra doğal afet ya da savaşlar nedeniyle kaybolurlar.
Hiç iz bulunmuş mu o dev savaştan ya da doğal afetten arda kalan? Öncelikle bilimde ve teknolojide öyle en üst nokta falan yoktur. Karl Popper kimdir, necidir bir araştırın derim. Neyse aklıma Carl Sagan'dan sözler getirdiniz.
Einstein boş adam değil vardır bir bildiği üçüncü dünya savaşı hakkında konuşuyor.
İlk cevabım bunun için de geçerli.
Son olarak insanların kaç yıldır dünyada olduklarını bir araştırın sonra bizim kaç yılı kayıtlara aldığımızı en son olarak da kaç yılda bu kadar teknolojiyi ilerlettik. Bunları araştırdıktan sonra fark edeceksiniz ki geçmişte (asla öğrenemeyeceğimiz) daha gelişmiş olma ihtimalinin yüksek olduğudur.
Bu ifadenin bilimsel bir yanı yok, siz de bilim adamları gibi açık olun biraz. Şu gözlem grubunu şöyle yorumluyorum deyin ki inandırıcı olsun biraz. Vardığınız sonucu yazmışsınız ama tatmin olmadım, sizin araştırıp da bulduklarınız (kanıtlarınız) neler onu merak ediyorum ben.
Genel cevap: kanıtlarınızı bekliyorum ve şüpheyle kalın :kitapkurdu:.

Eğer olursa, ki 3. Dünya savaşı 'olmaması' için hiç bir sebep yok diyebilirim. Böyle bir savaşın ne denli büyük olduğunu varsayarak, 4. Dünya savaşına silah ve savunma teknolojisine dair hiçbir şey kalmayacağını öngörerek söylediği bir sözdür diye düşünüyorum.

Bilgilendirme: İlk piramitler Çin' de inşa edilmiştir. Günümüzde Mısır piramitlerinin dahi inşa tarihi kesin olarak bilinmezken, Mısır piramitlerinden çok daha önce inşa edilen, Çin' de ki piramitlerin ne inşa tarihi ve ne de inşa yapılma şekli hakkında varsayım bile yoktur.
Piramitler konusunda bir çok teori ortaya atılmıştır. Bunlardan özellikle ilgi çeken; piramitlerin ilk olarak uzaylı teknolojisi ile yapıldığıdır. Fakat bugünlerde uzaylıların varlığıda sadece teoride ve varsayımlarda kaldığı göz önünde bulundurulacak olursak, teori örgülerinin bize bir şey kazandıramayacağı kanısındayım. Öyleyse bu piramitler nasıl yapıldı? Sorusuna gelirsek, şöyle bir cevap karşılaşmamız mümkün... Piramitler dünyanın her yerinde rastlanıldığı için, çok farklı medeniyetlerin kendi kültürlerini yansıtmaları sonucunda bire bir benzerlik kuramıyacağımız yapılardır. Kültürün etkisini ağır bir şekilde görüyoruz. Ve gelelim Mısır piramitlerine; Mısır piramitleri de yine kendi arasında farklılık gösterir... Bu farklılığın sebebi, piramiti yaptıran krala bağlıdır. O döneme hakim olan firavun eğer öncekilerinden daha büyük piramit isterse, daha büyük yapılır... Ve aynısının taklit edilmemesini isterse, işçilerin ve yapı sorumlularının canını alarak, yapının kendisine özel ve gizem dolu bir şekilde kalmasını sağlar. Çünkü firavunlara göre bu yapılar; zenginliklerini ve sözde yüceliklerini tamamlayan unsurlar...
Böyle düşündüğümüz taktirde, piramitlerin büyük bir gösteriş ürünü olduğu kanısına varabiliyoruz. Ama asıl cevaba gelecek olursak, piramitler yapımı 30 ile 40 yıl sürebilmekle beraber, büyüklüğüne göre de bu süre artıp, azalabilemektedir. İnşasında binlerce işci çalışır ve bütün işçilerin görevi farklıdır. Hepsi dev taşları taşımaz, bir kısmı taşların şekil verilmesi gibi işlerde çalışır... Bu taşlar güç sarf edilerek değil, bazı taktiklerle dizilmiştir. Çevresinde sarmal bir iskele ile en alttan, en üste kadar sarmal olarak taş dizilen bu yapı, büyük bir planlamanın ürünüdür. Ve sizde taktir edersiniz ki bu yapılar ev değil, mezar olması için yapılmış olduğu için, bir insanın bu yapı için 30 yıl beklemesi mantıklı geliyor. Sonuçta kimse hemen öleyim de, pahalı piramitime gömüleyim diye beklemez sonuçta...
Umarım bilgilendirme yapabilmişimdir. Teşekkürler... :bıyık:
''Geleceğe dair varsayımda herkes bulunabilir, fakat kesin bir yargı da bulunmak doğru olmaz. Bu belki de hiç var olmayacak bir şeye karşı inanca girer.''

Son düzenleme:
Emin Bozgeyik Size ayrıca çok teşekkür ediyorum konuya en sağlıklı ve en kibar yorum yapan sizsiniz. İlk yorumda bana nefret püsküren arkadaş görsün de örnek alsın.

Sonuç. Piramitlerin nasıl yapıldığı üzerine teoriler var ancak kimse doğrusunu bilmiyor. Gelecek için de dünya bir sonraki savaşı kaldıramayacak. Bunu biliyoruz. Eskiden teknolojinin çok iyi olduğunu sonradan savaş sonucu tekrar en baştan başlama ihtimalinin olduğunu düşünüyoruz ancak yine de bilmiyoruz.

Bu derin konulardan sonra bildiklerimize baktımız zaman hiçbir şey bilmediğimizi gördük. Gelecekte hepinize başarılar dilerim. Konu kilitlenebilir.
@Adion @samet67671 @Murat5038

Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye Kaba olduysam özür dilerim elimden geldiğince nazik yazmaya çalışıyordum. Son olarak mesajlarda göremedim diye yazıyorum. Piramitleri bu günkü teknoloji ile yapamadığımızı biliyorsunuzdur.

Forumda haksız yere bir kaç kişiye kabaca cevap yazmıştım. O pişmanlık hala içimde artık yapmak istemiyorum. O yüzden üstüme alındım farkında olmadan yazmışımdır diye. :mutlu:

@Silinen üye Kaba olduysam özür dilerim elimden geldiğince nazik yazmaya çalışıyordum. Son olarak mesajlarda göremedim diye yazıyorum. Piramitleri bu günkü teknoloji ile yapamadığımızı biliyorsunuzdur.
Bugün ki teknoloji ile yapılabilir. O taşları bir almaya 10 tane alıp, metrelerce kaldırabilecek vinçler var. Ama yapsalar bile amaçsız bir yapı olacağı için ve tarihi bir değeri olmayacağı için ve son olarakta, tarihi bir yapı diye kimse yutturamayacakları için yapılmaz. :cool:

Bugün ki teknoloji ile yapılabilir. O taşları bir almaya 10 tane alıp, metrelerce kaldırabilecek vinçler var. Ama yapsalar bile amaçsız bir yapı olacağı için ve tarihi bir değeri olmayacağı için ve son olarakta, tarihi bir yapı diye kimse yutturamayacakları için yapılmaz. :cool:
İşte olay sadece üçgen şeklinde bir yapı yapmak değil. Önemli olan içini yapmak. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır umarım. (Yalnış biliyorsam kusura bakmayın.)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı