Nasıl ses çıkarmayacak?Sizde aşağıdan yukarı vurun hocam şaka bir yana komşuları böyle rahatsız etmeniz doğru değil hata sizde kardeşiniz sporunu dışarıda yapamaz mı? Veya ses çıkmayacak bir şekilde yapamaz mı?
Cümleden birden fazla anlam çıkıyor. Düzgün bir Türkçeyle yazarsanız daha anlaşılabilir olur. Kardeşin zıplayınca yukardaki komşu vuruyorsa kim bilir alt kattaki ne çekiyor. Birde kardeşiniz ne sporu yapıyor?Kardeşim spor için zıp zıp zıplıyor, yukarıdan vurup konuşuyor boş boş. Ne yapmalıyım?
Cümleden birden fazla anlam çıkıyor. Düzgün bir türkçeyle yazarsanız daha anlaşılabilir olur. Kardeşin zıplayınca yukarıdaki komşu vuruyorsa kim bilir alt kattaki ne çekiyor. Bir de kardeşiniz ne sporu yapıyor?
Kardeşinizin ne kadar gürültü çıkardığına bağlı olarak sorun sizden kaynaklı gibi duruyor. Başkasını rahatsız etmeye hakkımız yok sonuçta.
Yani hocam en azından yer yatağında falan zıplasın bir şekilde gürültüyü azaltmanız lazım. Apartmanda oturduğunuzu varsayarak kardeşiniz zıpladığında üst kattaki vuruyorsa gerçekten biraz fazla ses çıkarıyordur ki alt kattakiler bundan daha da rahatsız oluyordur(Tabii alt katta oturan biri varsa).Hocam halıda zıplıyor zıplamayı da seviyor.
Yani hocam en azından yer yatağında falan zıplasın bir şekilde gürültüyü azaltmanız lazım. Apartmanda oturduğunuzu varsayarak kardeşiniz zıpladığında üst kattaki vuruyorsa gerçekten biraz fazla ses çıkarıyordur ki alt kattakiler bundan daha da rahatsız oluyordur(tabii alt katta oturan biri varsa).
Sürekli gürültü çıkarttığınız için sizi şikayet edebilirler. Polis veya belediye zabıtası çağırabilirler, gürültü yaptığınız kanıtlanırsa belli bir miktar para cezası alırsınız.
Bir şey olur mu bilemem hocam. kardeşinizin ne kadar ses çıkarttığını veya komşunun ne yapacağını bilmiyorum. Kendinize göre ayarlarsınız artık. Bir şey olursa da komşunun gönlünü almayı denersiniz işlerin polise varacağını düşünmüyorum zaten onlar çok çok gürültü çıkartıyorsanız olur onda da bir şeyin kanıtlanması için komşu videosunu veya ses kaydını alması gerekir.Hocam bugün oldu bir daha bir daha yapmasın diye uyardım biraz üzüldü yorganın üstünde zıplayacak, bir şey olur mu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.