Merhaba, öncelikle bende 16 yaşımda ehliyet alıp motor hevesi ile çıktığım bu yolda ilk motorumu şartlardan dolayı 19 yaşımda alabilmiştim. İlk motorum hava soğutmalı bir mondial superboy 125'di motorumu sıfır almıştım ve daha bayiden eve giderken motor ikaz lambası yakmıştı ondan sonra 4000 km boyunca ara ara yanıp söndü beni yolda bırakmadı ama durmadan tedirgin hissettirdi, garantiye yollamak için müşteri destekleri ile iletişime geçmek için çok uzun süre uğraştım ve ulaştığımdada sonuca ulaşamadım. Sonraki motorum tekrardan bir mondial'di ve aynı sorunlara benzer sorunlar yaşadığım için henüz 2 bin km yapmadan sattım. Kısaca Çin ve Türk malı motorlarda yüzüm gülmedi. İlk 2 motorumuda kuryelik yapmak için almıştım ve ikiside 125cc'di. Amacım hiçbir markayı kötülemek değil sadece deneyimlerimi anlatıyorum. Ve sonra arkadaşlarımın tavsiyelerine uyarak kendimi biraz sıktım ve bayiden sıfır bir Honda aldım yine 125 cc bir motor ama diğer 125cc motorlarımdan çok daha performanslı olduğunu, zorlanmadığını ve hiçbir şekilde motor ikaz lambası yakmadığını farkettim. Ayrıca bayiden ve genel merkezden memnuniyet anketi için arandı, herhangi bir sorun oluştuğu takdirde hızlı bir biçimde çözüleceğini söylediler. 10 bin km yaptım şuan 23 yaşındayım bakımlarımı tüm motorlarımda yetkili serviste yaptırıyorum ve şükür şimdilik hiçbir sorun yaşamadım veya 100 kişiden en fazla 1-2 sinde basit sorunlar yaşayan sonra kısa süre içerisinde çözüme kavuşan olaylar gördüm Honda'da.
Kısaca güzel kardeşim birçok motor değiştirmiş biri olaraktan motosiklet konusunda kesinlikle japon dışında birşey kullanmamaya karar verdim.
Eğerki racing tarzda 125cc bir motor arıyor isen cbr125 yi öneririm. Düşük km'de 2016+ modellerini seçtiğin motosiklet fiyatlarında bulabilirsin. Veya farklı bir modelini seçebilirsin düşük km 2. el veya sıfır bayiden. Seni biraz yorar ama satarken'de Honda gibi satarsın değer kaybın minimuma düşer çeyrek altın gibidir değer kaybetmez aksine değer kazanır.
Eğer ki ilk motorun ise ve ehliyet alırken aldığın eğitim dışında bir deneyimin yok ise, Japon almayı düşünmüyorsan'da abs'li bir motor almanı tavsiye ederim.
Kazasız belasız inşallah şimdiden hayırlı olsun