Yunan okulunda sınıfta yalnız olmak

Yapabileceğin tek şey, Yunan'ların arasından gerçekten insan olan birini bulup arkadaşlık kurmak. O da şansına artık, denk gelirse. Gerçekten zor bir durum, Allah yardımcın olsun.

Geçirdiğim şu altı senede sadece iki kişiyle karşılaştım ve gerçekten ırkçı olmayanları çok sıcakkanlı oluyor ama denk gelmek çok çok zor.
 
Yunanistan'da doğduğumdan Yunan okulunda okuyorum. Yunan'ları hiç haz etmem, okulda gerekmedikçe ne selam veririm ne de konuşurum. Burada azınlık olduğumuzdan okulda da benim gibi çok az Türk var. Şu an lise son öğrencisiyim. Boş derslerde takılacağım, grup ödevlerini beraber yapacağım bir Türk hep olmuştur. Fakat bu sene çok şanssızım, sınıfımda tek bir Türk bile yok. Boş derslerde tek başıma ne yapacağım bilmiyorum. Din derslerine Hristiyan olmadığım için girmeme hakkına sahibim ve bu derslerde dışarı çıkarım. Beden eğitiminde de çoğunlukla serbest bırakırlar fakat bu durumlarda yalnız başıma ne yapacağım hiç bilmiyorum. İlk defa sınıfta yalnızım. Sıkılmamak için ne yapabilirim? Yunan'lar ile arkadaşlık kurmaya çalış demeyin, altı senedir Yunan okulundayım ve içlerini bilirim, sürekli dışlarlar. Teneffüslerde yalnız değilim, sadece sınıfta.

Okulda havuz varsa onlara 2. kez yüzme öğretebilirsin 😉
Şaka bir yana kitap okuyabilirsin, telefonuna zaman geçirmelik çıtır çerez oyunlar indirip onlarla ilgilenebilirsin vb vb.

Yakında camdan Türk tanklarını görürsün merak etme.

Bm olmasa da sadece İstanbul'daki insanları yollayıp alsak onları çok mükemmel olur :D
 
Neden asimile olmak istemiyorsun? Sonuçta onların ülkesinde yaşıyorsun. Onların dillerini, dinlerini, kültürlerini öğrenerek sen de aralarına girebilirsin.
 
Yunan ve Rumların aşırı sağcıları gerçekten ağır yobaz oluyorlar. Kitap oku, kitaptan notlar al sınıfta. Ders saatleri dışında yalnız değilim diyorsun zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı