Yunanistan'dan PlayStation 5 almak

Kerem9

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar arkadaşlar. Şu an PS4 Slim kullanıyorum fakat malum PS5'in çıkmasıyla bir aklımı çelmiyor değil ama Türkiye'de fiyatlar belli. Yunanistan'da akrabalarım var fiyat sordurdum dijital sürüm 400 Euro normal fiyatı 500 euroymuş. Birkaç sorum olacaktı.
1- Dijital sürüm alınır mı? Normal ile arasında ki fark nedir?
2- Vergi işleri nasıl oluyor? Gümrük vergisi çıkar mı? Çıkarsa ne kadar veya çıkmaması için yapılacak şeyler var mı?
3-PS4 Slim 500GB FIFA 20 FIFA 19 PES 18 NBA 20 gibi oyunlarla kaç paraya satılabilir? ( Garantisi yok 2 kol mevcut temiz kullanılmış )
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Dijital sürüm, Steam mantığı ile işliyor. Fiziksel oyun alıp kuramazsınız çünkü Blu-Ray yok.

Yanında getirdiğiniz 1 tane ürün için vergi ödemezsiniz çünkü kişisel kullanıma giriyor. Kutsunun açmak veya açmamak önemli değil. Bu yalanı uyduranı(kutusuz gelecek veya kutuyu açacaksın diyeni) bulursam...

Dijital sürümde sadece online olarak oyun alıp kullanabilirsiniz, CD takamazsınız.
2- Vergi işleri nasıl oluyor? Gümrük vergisi çıkar mı? Çıkarsa ne kadar veya çıkmaması için yapılacak şeyler var mı?
Sanki kendilerininmiş gibi getirirlerse vergi sorunu yaşamazsınız. Eğer size kargo olarak gönderirlerse vergi sorunu yaşamanız mümkün.

Öncelikle merhabalar arkadaşlar. Şu an PS4 Slim kullanıyorum fakat malum PS5'in çıkmasıyla bir aklımı çelmiyor değil ama Türkiye'de fiyatlar belli. Yunanistan'da akrabalarım var fiyat sordurdum dijital sürüm 400 Euro normal fiyatı 500 euroymuş. Birkaç sorum olacaktı.
3-PS4 Slim 500GB FIFA 20 FIFA 19 PES 18 NBA 20 gibi oyunlarla kaç paraya satılabilir? ( Garantisi yok 2 kol mevcut temiz kullanılmış )
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Hazır Yunanistan'da akraba var. Git al çantaya at kutusu olmadan gel. Zaten yakın. Kutusu olmadan şahsi ürünüm dersen vergim almıyorlar diye biliyorum. Bence garanti de sıkıntı olmaz bir şey olursa falan ne de olsa akraban var ve Yunanistan yakın.
Dijital sürüm, Steam mantığı ile işliyor. Fiziksel oyun alıp kuramazsınız çünkü blu-ray yok.

Yanında getirdiğiniz 1 tane ürün için vergi ödemezsiniz çünkü kişisel kullanıma giriyor. Kutsunun açmak veya açmamak önemli değil. Bu yalanı uyduranı bulursam...

Cidden mi? Ben hep kutusunu açmanız lazım diye biliyordum. O yalanı atanı bulursam ben de...

Yunanistan'dan alma lütfen. Bak yanında çiçek gibi Bulgaristan var. Şimdi yunanlar Türkler fakir der aman.
Konuya gelirsek en iyisini yapıyorsun. Sadece Yunanistan'a gidersen can sağlığın korunur mu onu bilemem.

Garanti açısından zaten pek takılmıyorum çünkü PS4 aldığımda ithalatçı garantiliydi ve temiz kullanıldığında biraz da şansın varsa sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Normalde zaten CD ile oyun almıyorum o yüzden 100 Euro farka gerek yok gibi. Peki sizce 400 euroya hemen alınır mı yoksa biraz beklemek mi lazım hem belki indirim açısından hem de oyunların daha oturması için vs.

Dijital ile normal sürümün arasındaki fark normalde DVD okuyucu var istediğin yerden oyun alabiliyorsun.
Dijital sürümde DVD sürücü yok sadece Sony marketten oyun alabiliyorsun.

Vergi olayı ise şöyle.
Eğer kargo ile buraya gelecekse vergi çıkar.
Ama akrabaların yanında getirir ve insaflı bir memura denk gelirlerse vergi çıkmaz.

Dijital ile normal sürümün arasındaki fark normalde DVD okuyucu var istediğin yerden oyun alabiliyorsun.
Dijital sürümde DVD sürücü yok sadece Sony marketten oyun alabiliyorsun.

Vergi olayı ise şöyle.
Eğer kargo ile buraya gelecekse vergi çıkar.
Ama akrabaların yanında getirir ve insaflı bir memura denk gelirlerse vergi çıkmaz.

Kargo ile gelmeyecek akrabalarım getirecek fakat bu vergi olayı kesin mi? Yani bu sadece gümrükteki memura kalmış bir olay mı?

Getiren akrabana kutusundan çıkarmasını söyle öyle getirsin. Eğer sorarlarsa da benim der geçirirler hiçbir ücret ödemezsin
Kargo ile gelmeyecek akrabalarım getirecek fakat bu vergi olayı kesin mi? Yani bu sadece gümrükteki memura kalmış bir olay mı?
Bence DVD gereksiz artık 2021'deyiz. Ve eğer bekliceksen daha çok beklersin gibi. 2023 seçimlerine kadar dolar ve euronun düşüceğini sanmam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı