Yurt dışı alışverişlerinde limit "kargo dahil" €30 olarak güncellendi

Yurt dışı gümrüksüz alışveriş üst limiti 30 eurodan kargo dahil 30 Euro'ya düşürüldü. Aldığınız ürün 10 euro, kargo 20 euro ise limitiniz dolmuş olacak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam mesela Temu ücretsiz kargo yapıyor, onlarda problem olmaz ama iyice yurt dışından bir şey almayalım diye uğraşıyorlar.

Yasaklansın? Çin'de PCB bastırıyorum 5 parçayı 10$'a yapıyorlar. TR'de parçasını 5000 TL'ye yapıyorlar.

Benim anlamadığım, kaynaklarda 30 euronun altındaki siparişlerde gümrük vergisi alınmaz yazıyor. Ee biz ödüyoruz 30 euro altında da vergi?

Hocam mesela Temu ücretsiz kargo yapıyor, onlarda problem olmaz ama iyice yurt dışından bir şey almayalım diye uğraşıyorlar.

Ücretsiz kargo yapmaları biraz devlet politikalarıyla ilgili ama illa kargo maliyetinin bir kısmını senden çıkartacaklar ve yine dediğim gibi kritik ar-ge konularında benim gibi bireysel uğraşan insanların hayatı cehenneme döndü. TR'de 16.000TL istenen sensörü 30€ ye alıyordum.

Benim anlamadığım, kaynaklarda 30 euronun altındaki siparişlerde gümrük vergisi alınmaz yazıyor. Ee biz ödüyoruz 30 euro altında da vergi?
Yanlış okumuş olabilirsiniz. Vergi her türlü alınıyor, 30 Euro üstündeyse birde ekstradan ücret ödüyorsunuz gümrükten almak için.

Ücretsiz kargo yapmaları biraz devlet politikalarıyla ilgili ama illa kargo maliyetinin bir kısmını senden çıkartacaklar ve yine dediğim gibi kritik ar-ge konularında benim gibi bireysel uğraşan insanların hayatı cehenneme döndü. TR'de 16.000TL istenen sensörü 30€ ye alıyordum.
Aynen öyle. Türkiyede 5000 TL olan ürün yabancı sitelerde 20$ 30$.

Yanlış okumuş olabilirsiniz. Vergi her türlü alınıyor, 30 euro üstündeyse bir de ekstradan ücret ödüyorsunuz gümrükten almak için.

Gümrüksüz alışveriş sınırı 30 euro yazıyor. Gümrüksüz alışveriş dediğimiz şeyin gümrüğe girmemesi ve haliyle vergisinin olmaması lazım.

Hocam eskidendi o. 30 Euro'nun altındaki ürünler için vergi muafiyeti vardı, onu önce 22 Euro'ya indirdiler sonra "Amaaan ne uğraşacaz ülen" deyip vergi muafiyeti olayını kaldırıp 30 Euro altında her şeye AB içinden gelen ürünlerde %30, geri kalan dünyadan gelenlere %60 vergi koydular. Yok ben illa 30 Euro üstü ürün alacağım iflas etmek istiyorum diyenler için de, 30 Euro üstünde ise extra vaganzalı, çifte mozzarellalı vergi sistemine geçtiler.

Bu haber daha yeni bebeğimiz, artık kargolar da ülkeye girmenin bir bedeli olduğunu anlayacak :)

İsveç'te yaşayan arkadaş Avrupa Birliği üyelerinden alınan mallarda gümrük yok Çin çan çon içinde sınır yok ama vergi 30% diyor. Evliyken İsveç'e gitme yolu var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı