swei
Hectopat
Daha fazla  

Selam, 14 yaşındayım ve üniversite okuyup Almanya'da çalışmak ve vatandaşı olmak istiyorum. Pek araştırma yapmadım, fikirlerim olur mu bilmiyorum. Şu an temel seviye Almanca biliyorum. İngilizcem bayağı iyidir, hocalarımdan bile bana, dil okumak ister misin, gibi şeyler de duydum(uzatmadım).bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum, 3 4 video izledim ve kodlama hakkında az bir bilgim var ve bu işe meraklıyım. Almanya'ya yeşil pasaport aracılığı ile gitmek istiyorum, hazırda zaten yeşil pasaportum var. Yeşil pasaport ile gittiğimde çalışma iznine gerek var mı diye araştırdım ama bazıları çalışamazsınız diyor bazıları ise yeni yasayla çalışabilirsiniz diyor. Bu konuyu niye açtım bilmiyorum ama sizce bu hayalim olası ve iyi bir hayal midir? Amacım vatanımı bırakmak değil ama ailem Türkiye'de pek mutlu değil. Türkiye'de kalmak mantıklı olur mu bilmiyorum ama daha mezun olmama zaman var. Konuyu açma amacım tavsiye, istediğinizi söyleyebilirsiniz. Bu arada Almanya'da akrabam yok, ama arkadaşım var.

Son düzenleyen: Moderatör: