Yurt dışı için tavsiyeler

swei

Hectopat
Daha fazla  
Selam, 14 yaşındayım ve üniversite okuyup Almanya'da çalışmak ve vatandaşı olmak istiyorum. Pek araştırma yapmadım, fikirlerim olur mu bilmiyorum. Şu an temel seviye Almanca biliyorum. İngilizcem bayağı iyidir, hocalarımdan bile bana, dil okumak ister misin, gibi şeyler de duydum(uzatmadım).bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum, 3 4 video izledim ve kodlama hakkında az bir bilgim var ve bu işe meraklıyım. Almanya'ya yeşil pasaport aracılığı ile gitmek istiyorum, hazırda zaten yeşil pasaportum var. Yeşil pasaport ile gittiğimde çalışma iznine gerek var mı diye araştırdım ama bazıları çalışamazsınız diyor bazıları ise yeni yasayla çalışabilirsiniz diyor. Bu konuyu niye açtım bilmiyorum ama sizce bu hayalim olası ve iyi bir hayal midir? Amacım vatanımı bırakmak değil ama ailem Türkiye'de pek mutlu değil. Türkiye'de kalmak mantıklı olur mu bilmiyorum ama daha mezun olmama zaman var. Konuyu açma amacım tavsiye, istediğinizi söyleyebilirsiniz. Bu arada Almanya'da akrabam yok, ama arkadaşım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olası diye neden tereddütlü bir soru soruyorsunki tabii ki de iyi yabancı dilin iyiyse bu gerçekten güzel bir şey çok büyük avantajların olur. Benim fikrimce madem bilgisayar mühendisliği istiyorsun önce burada İngilizce şekilde okursun mezun olursun. Yurt dışı sınavlarına girersin TOEFL IELTS gibi. Zaten elinde diploman var yabancı dilin iyi nitelikli insansın seni kim istemez ülkesine. Ama erkenden gitmek istiyorum dıyorsan lise sonunda yurt dısı sınavlarına gırersın ıyı puan alırsan yurt dışı üniversitelerıne başvuru yaparsın gidersin eğitimini orada bitirirsin bursda verirler sana yardımcıda olurlar. Ama sana tavsiyem birinci dediğim daha rahat ve daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı