teferruax

Decapat
Katılım
30 Aralık 2021
Mesajlar
153
Yer
İstanbul, Türkiye
Ben İstanbul'da İMKB lisesindeyim. Çok çalışmıştım LGS'ye fakat dizimde ödem hastalığı var ve bu yüzden gidemedim LGS sınavına. O yüzden İMKB lisesine gitmek zorundayım, burada bilgisayar bölümündeyim. C# kodları yazıyor Visual Studio kullanmayı öğreniyoruz.

Savcı olmak istesem bu liseden nasıl bir dönüş yapabilirim? Yani savcı olmak için ne yapılabilir? Onun dışında ben bilgisayarı çok seven biriyim editörlük ve tasarım yapıyorum Adobe Premiere Pro ve Photoshop uygulamalarından ama savcılık da sevdiğim ve zamanında istediğim mesleklerden.

Size sorularım:
Şu an yurt dışına en kolay hangisiyle gidebilirim?
Savcı olmak için ne yapabilirim?
 
Yurtdışına çıkmak istiyorsan savcı olmayacaksın, savcı olmak istiyorsan yurtdışına çıkmayacaksın.
Çünkü her ülkenin adaleti hukuk sistemi farklı olduğu için hukuksal bir meslekte yurtdışı imkanı ekstra zor oluyor.

Yazılım sektöründe yurtdışına çıkma imkanın çok daha fazla.
 
Yurt dışına çıkmak istiyorsan savcı olmayacaksın, savcı olmak istiyorsan yurt dışına çıkmayacaksın.
Çünkü her ülkenin adaleti hukuk sistemi farklı olduğu için hukuksal bir meslekte yurt dışı imkanı ekstra zor oluyor.

Yazılım sektöründe yurt dışına çıkma imkanın çok daha fazla.

Bir yandan editörlük ve tasarımcılık da yapıyorum kaliteli programlarla. Ek iş olarak bunları da yaparsam çok daha iyi olabilir hatta bunları meslek haline getirip ufak ufak yatırıma başlar daha sonra kendi şirketimi bile açabilirim. Hedefim ve bu yol için planım var da okula da önem vermem gerek lise 2'yim.
Biyomühendislik. Ama size uygun mu bilemiyorum.

Hayır, uygun değil kanka. Daha çok bilgisayarlarla ilgilenmeyi seviyorum teşekkür ederim yanıtın için.
 
Hukuk meslekleri bu hedefini baltalar. En rahatları mühendislik ve sağlık. Türkiyeden çıkıp unvanının hakkını veren sağlıkçılara iş bir nebze daha rahat. Şuan herkes yazılım öğreniyor ama bence bu yazılım mühendisliği de tıkanabilir. Türkiyede bölümün puanlarının artmasından fikir elde edilebilir. Lise 2. sınıf öğrencisisin. Her şey yolunda giderse ve tercih edersen 6 sene sonra ancak mezun oluyorsun. 2-3 senede önü kapanabilir. Misal inşaat mühendisliği. İnşaat ve yazılımı bir tutmuyorum ancak göz önünde bulundurarak karar vermekte fayda var. Savcı olmak istersen lisede eşit ağırlık seçip. Hukuk okuman lazım. Ardından hakim ve savcılık sınavına girmen lazım.
 
Hukuk meslekleri bu hedefini baltalar. En rahatları mühendislik ve sağlık. Türkiye'den çıkıp unvanının hakkını veren sağlıkçılara iş bir nebze daha rahat. Şu an herkes yazılım öğreniyor ama bence bu yazılım mühendisliği de tıkanabilir. Türkiye'de bölümün puanlarının artmasından fikir elde edilebilir. Lise 2. sınıf öğrencisisin. Her şey yolunda giderse ve tercih edersen 6 sene sonra ancak mezun oluyorsun. 2-3 senede önü kapanabilir. Misal inşaat mühendisliği. İnşaat ve yazılımı bir tutmuyorum ancak göz önünde bulundurarak karar vermekte fayda var. Savcı olmak istersen lisede eşit ağırlık seçip. Hukuk okuman lazım. Ardından hakim ve savcılık sınavına girmen lazım.

Bilgisayar okumaya devam edeceğim, bu süreçte uzun vadeli yatırımlarım da duruyor zaten oradan da güzel gelirler elde edip yeni nesil projelere odaklanmayı düşünüyorum. Bu şekilde yolumu bulabilirim :)
 
Bütün meslekler için yurt dışı potansiyeli vardır. Önemli olan senin ne kadar başarılı olduğun ve hangi okulda okuduğundur.
 
Hukukta da az da olsa şansın var. Savcılar için değil de avukatlar için. Tabii alanında en iyilerden olmak zorundasın. Türkiye büyük fırsatların olduğu bir ülke yurtdışı yatırımcısı için. Göçmen bürolarında falanda iş bulabiliyorlar az da olsa.

İlla ki Türkiye de savcı olacağım dersen ya çok çalışıp 4 yıllık hukuk bölümünü kazanacaksın ya da nispeten daha kolay olan 2 yıllık adalet bölümünü (kaldırılacağı söyleniyordu kaldırıldı mı bilmiyorum) kazanıp bittikten sonra dikey geçiş sınavı ile 4 yıllık hukuka geçeceksin. Sonra da savcılık için gerekli sınavları vermen lazım ve bu sınavlar maalesef kolay değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı