Çözüldü Yurt dışı iPhone 15 orijinal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rashnikko

Kilopat
Merhaba, bugün aratıp bulduğum bir telefoncudan kapalı kutu 15 Pro aldım. Kutunun yapma olduğu çok belliydi ama zaten önemli olan içindeki cihazdı benim için. Kutuyu önemsemedim. Seri numarası ve model numarası hakkında Apple ile görüştüm ve problem olmadığını ama istersem bir servise götürüp inceletebileceğimi söyledi. Fonksiyonlarında vs. hiçbir sorun yok açıp kurdum ve her şey yolunda gözüküyor. Sadece kutunun sonradan yapılmış olması rahatsız etti ve model numarası 5 ile başlıyor. Bu durum bazı yerlerde değişim olarak değerlendirilmiş fakat Apple böyle bir şey söylemedi. Bu ilk harf veya sayı model numarasına ve cihaz ülkesine göre değişiyormuş. Sizce ürün orijinal midir? Kesin tespit için neler yapmam lazım?

Telefon sana şarj edilmiş olarak geldiği için zaten 1 devir ile başlaması normal. Ayrıyeten çok takmayın kafaya akışına bırakın biraz, olacağına varır her şey. Hayat böyle küçük şeyleri dert etmek için çok kısa. Kullanın geçin. Tadını çıkarın.

Şarj döngüsünde de 20 altına pek düşürmemeye çalışın. Düşecek diye de kendinizi ve başkalarını da yıpratmayın.
20-80 arası kullanmaya özen göstereceğim. Şimdi siz deyince düşündüm ve acaba şöyle mi? Çok fazla soruyorum kusuruma bakmayın. Bu devir dolup boşaldığında artıyorsa sonuçta satışa sunulmadan önce pili dolduruluyordur fabrikada azda olsa bende sonrasında kullanıp tükettim biraz o nedenle bir devir tamamlanmış oldu diyebilir miyiz?

20-80 arası kullanmaya özen göstereceğim. Şimdi siz deyince düşündüm ve acaba şöyle mi? Çok fazla soruyorum kusuruma bakmayın. Bu devir dolup boşaldığında artıyorsa sonuçta satışa sunulmadan önce pili dolduruluyordur fabrikada az da olsa bende sonrasında kullanıp tükettim biraz o nedenle bir devir tamamlanmış oldu diyebilir miyiz?

Öyle diyebiliriz. Ha bu arada 20-80 şeklinde kendinizi sınırlamanıza gerek yok. Eninde sonunda bozulucak bu meret. 20'nin altına pek düşürmeyin yeter.

Ne demek sağlıcakla kullanın.
Hocam selamlar tekrar, aldığım yerle görüştüm de. 16 Pro için kampanya yapmışlar mağazada. Ben dedim işte bunu geri vereyim üzerine ekleyip onu alayım ama ondada kutu mutu sorunlu olmasın. Fotoğraf gönderdi kutu direkt okey gibi ya orijinal olduğu belli gibi. Kutuyu atsam bakabilir misiniz, ve bu aldığımı verip 7-8k ekleyeceğim 16 Pro için. Ne dersiniz?

Hocam selamlar tekrar, aldığım yerle görüştüm de. 16 Pro için kampanya yapmışlar mağazada. Ben dedim işte bunu geri vereyim üzerine ekleyip onu alayım ama onda da kutu mutu sorunlu olmasın. Fotoğraf gönderdi kutu direkt okey gibi ya orijinal olduğu belli gibi. Kutuyu atsam bakabilir misiniz, ve bu aldığımı verip 7-8k ekleyeceğim 16 Pro için. Ne dersiniz?

Kutulu olanlar bile sahte olabiliyor. Siz fotoyu buraya yükleyin hep beraber bakalım. Tanıdığınız bir telefoncu varsa ona da yollayın. Muhtemelen kutuya bakarak kesin bir şey çıkmayacağını söyleyecektir.

Eğer atacak olursanız seri numarasını falan sansürleyin.

7, 8K çok bir fark değil 15 Pro'dan 16 Pro'ya geçmek için. Eğer cihaz temizse alınır.

Bu arada bu hafif ısınmalar normal mi onu sormuş olayım aklıma gelmişken. Yani el yakma gibi değil anladınız siz beni. Birkaç dakika reels izledikten sonra falan hafif ısındığını hissettiriyor o cins bir şey. İphone cihazlarda ısınma sorunu olduğunu biliyordum, yaşayan arkadaşlarım çok ama benim aldığım durumda olunca insan bir şey arıyor ister istemez.

Onlar normal hocam.

@rashnikko hocam size ulaşmam gerek Instagram adresinizi verebilir misiniz?
eucagan yazın hocam.

Kutulu olanlar bile sahte olabiliyor. Siz fotoyu buraya yükleyin hep beraber bakalım. Tanıdığınız bir telefoncu varsa ona da yollayın. Muhtemelen kutuya bakarak kesin bir şey çıkmayacağını söyleyecektir.

Eğer atacak olursanız seri numarasını falan sansürleyin.

7, 8K çok bir fark değil 15 Pro'dan 16 Pro'ya geçmek için. Eğer cihaz temizse alınır.
Hocam size yanıt olarak ekliyorum şimdi bilgileri gizleyip. 15 Pro yazan bana verilen kutu, 16 Pro telefoncunun bana fotoğrafını gönderdiği kutu. Sansür atıp ekliyorum. Bu arada şunu ekleyeyim. Seri numarası, imei vs. yazan kısım bendeki kutuda oldukça kötü bir netlikte görünüyor. Yani baya üzerine kalıp koyup boya sıkmış gibi bir şey. Dandik bir baskı var.

Dosya Ekleri

• IMG_20250406_154238_edit_198773041005085.jpg
    IMG_20250406_154238_edit_198773041005085.jpg
    78,4 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG-20250406-WA0091_edit_198796463458728.jpg
    IMG-20250406-WA0091_edit_198796463458728.jpg
    89,2 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
15 Pro'nun kutusu ülke koduyla uyuşuyor ancak 16 Pro'nun ülke kodu 16 Pro Max'a ait. Gerçekten ilginç. Bu noktada 16 Pro'nun güvenilir olduğuna dair bir şey söylemem zor. Kampanya devam ediyorsa biraz daha araştırmanızı öneririm. Ama 16 Pro kutusu düzgün duruyor ancak yanlış görmediysem A3295 kodu 16 Pro Max'e ait bir kod.

15 Pro çift simli olması gerek bu arada. Çin kodlu olanlar çift simli olarak geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı