Fearless0600
Decipat
Daha fazla
Zaten çift SIM + VoWiFi kullanacağım.
Hocam size bir sorum olacak, şimdi yıllık kullanım sürem bitti Wi-Fi cihaz ile kullanmaya devam ettim ben karşıyı arayınca karşı tarafın Wi-Fi açık olması gerekiyor mu yoksa karşı tarafın hattından çekiyor mu direkt?
Hocam sen olayı nasıl biliyorsun bilmiyorum ama sana baştan anlatayım. Şimdi sen kartını takıyorsun 120gün yani 4 ay fiziksel olarak sorun olmadan kullanıyorsun daha sonra bu süre bitiyor ve telefonun şebekesi kesiliyor. Ardından hangi operatörsen oranın bayisine gidiyorsun mesela Türk telekomsan Telekom bayisine gidip e simi aktif etmek için bir karekod var onu satın alıyorsun bunun fiyatı operatörden operatöre fark ediyor. Bildiğim kadarıyla 200-300TL civarı bir şey daha fazlada olabilir onu sorarsın. Neyse parasını veriyorsun onlar sana e simi aktifşetirmek için karekod veriyor sen ayarlardan bu kodu ayarlardan e SIM bölümüne okutuyorsun ve telefonun artık e simi kullanmaya hazır hale geliyor. 4 ayda o şekilde kullanıyorsun. Oldu 8 ay. Ardından işin cilveli kısmı başlıyor. 16 Pro Max'a Wi-Fi'den aramaları aktarabilmek için bir başka telefon daha taşıyacaksın ucuz bir tane 6S falan işini görür ama KVK olacak yani kayıtlı olacak ve SIM kartını 6S e takacaksın. 6sden aramaları Wi-Fi'yle aktar bölümü var orayı aktifleştir cihazları eşle mobil veriden 16 Pro Max'ı, 6S in mobil verisine bağlayacaksın veya iki telefonda aynı Wi-Fi'ya bağlı olmaları lazım yoksa çalışmaz tamamdır artık bir arama geldiği zaman 16 Pro maxa gelecek ve ondan konuşabileceksin. Ama dediğim gibi iki telefon taşıman lazım4 ay boyunca ve 1 seneyi böyle atlattın. Yeni senede tüm süreler sıfırlanıyor tekrardan başa dönüyorsun. Telefonun en son e SIM ayarındaydı ilk 4 ay yani nisanın sonuna kadar e simi kullan. Ardından 1 Mayıs'ta tekrar bayiye gidiceksin para ödeyip telefonunu fiziksel sime çevirebilmek için karekod satın alacaksın onu ayarlardan okutucaksın ve kartını takıp 4 ay daha kullanacaksın. Son 4 ayı da anlattığım gibi çiff telefonla götüreceksin. Umarım açıklayıcı olmuştur. Bazen alıyorlar ama bunları bilen yok. Bizzat 1.5 sene böyle kullandığım için biliyorum. Sistem bu olay bu. Dediğim gibi abim gitti 2 tane aldı aynı telefondan uğraşmıyor fazla. Birinin süresi dolunca ötekini kullanıyor. Ama tek telefon ile birazcık zor iş. Son 4 ay iki telefon arası aktarmalı şekilde kullanmak biraz can sıkıyor. Tüm bunları düşün ona göre al.