Yurt dışı iPhone 16 Pro Max kullanılır mı?

Hermanoo

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Dostlar merhaba. Uzun süredir sık cihaz değiştiriyorum. Yaklaşık 15 gündür S24FE deneyimliyordum. 2 gün önce arkadaşım yurt dışından iPhone 16 Pro Max hediye getirdi. A3295 tek fiziki + e SIM olan modeli getirdi. Daha öncesine kadar yurt dışı iPhone kullanımını önermiyordum ancak hediye gelince cihazı deneyimleyince elimden bırakasım gelmedi :) sizce kapanana kadar kullanıp ardından Wi-Fi araması ile veya ikos tarzı cihazlarla kullanmak mantıklı mı? Kayıt etmeyi düşünüyordum ancak taksit yapılmıyormuş dolayısıyla birden 30 bin gibi bir rakamı veremem ancak cihazdanda hiç ayrılmaya niyetli değilim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar merhaba. Uzun süredir sık cihaz değiştiriyorum. Yaklaşık 15 gündür S24FE deneyimliyordum. 2 gün önce arkadaşım yurt dışından iPhone 16 Pro Max hediye getirdi. A3295 tek fiziki + e SIM olan modeli getirdi. Daha öncesine kadar yurt dışı iPhone kullanımını önermiyordum ancak hediye gelince cihazı deneyimleyince elimden bırakasım gelmedi :) sizce kapanana kadar kullanıp ardından Wi-Fi araması ile veya ikos tarzı cihazlarla kullanmak mantıklı mı? Kayıt etmeyi düşünüyordum ancak taksit yapılmıyormuş dolayısıyla birden 30 bin gibi bir rakamı veremem ancak cihazdanda hiç ayrılmaya niyetli değilim :)

O elden bırakmama isteği zamanla sönecek ama kullanmak istiyorsan, dediğin gibi ya tek seferde 30 bin ödeyeceksin, ya da her sene 8 ay kullanıp, kalan 4 ayı da gelen aramalar için farklı bir cihaz kullanacaksın. Ben senin yerinde olsam Türkiye cihazından devam ederim. Hükümet tek bi düzenlemeyle yurt dışı cihazlarının kaderiyle oynayabiliyor..

O elden bırakmama isteği zamanla sönecek ama kullanmak istiyorsan, dediğin gibi ya tek seferde 30 bin ödeyeceksin, ya da her sene 8 ay kullanıp, kalan 4 ayı da gelen aramalar için farklı bir cihaz kullanacaksın. Ben senin yerinde olsam Türkiye cihazından devam ederim. Hükümet tek bi düzenlemeyle yurt dışı cihazlarının kaderiyle oynayabiliyor..
Yasanın değişmeyeceğini bilsem hiç kaydetmem 4 ay evde redmi note 8 var onla beraber çift cihaz takılırım zaten incecik bi cihaz oyüzden önemli olmaz. Yasayı ellerinden gelse hemen değiştirirler ancak ülkeye gelen giden turist sayısından dolayı ellemiyorlar. Bencede böyle kalmaz değişir. Bakalım belki aralığa kadar faizsiz taksitli bi 30 bin felan ayarlarsam gürcistana git gel yapıp devam ederim. Çünkü cidden cihaz çok hoşuma gitti

Yasanın değişmeyeceğini bilsem hiç kaydetmem 4 ay evde Redmi Note 8 var onunla beraber çift cihaz takılırım zaten incecik bir cihaz o yüzden önemli olmaz. Yasayı ellerinden gelse hemen değiştirirler ancak ülkeye gelen giden turist sayısından dolayı ellemiyorlar. Bencede böyle kalmaz değişir. Bakalım belki aralığa kadar faizsiz taksitli bir 30 bin falan ayarlarsam Gürcistan'a git gel yapıp devam ederim. Çünkü cidden cihaz çok hoşuma gitti.

50 bin TL'ye kadar yeni müşterilere olanlara özel kredi veren bankalar var. 2025'te IMEI kayıt ücreti 45.614 Tl olacak. Elinizi çabuk tutun derim.

30000 TL 12 Vadeli İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Karşılaştırma

IMEI kaydı yaparsanız telefonu geri herhalde 80-85 k ya satabilirsiniz. Aslinda telefonu ömür boyu kullanabilirsiniz bir cihaz almanız gerekiyor 8-9 k ya Full kullanmak icin.

Hocam nasıl olsa hediye cihaz elinizdeki cihazı eğer maddi bir ihtiyacınız yoksa ne olur ne olmaz saklarsınız arama yönlendirme ile kullanırsınız 16pm yi en kötü sıkıldınız mı 16'ı satar S24FE ye geçersiniz.

Hocam nasıl olsa hediye cihaz elinizdeki cihazı eğer maddi bir ihtiyacınız yoksa ne olur ne olmaz saklarsınız arama yönlendirme ile kullanırsınız 16pm yi en kötü sıkıldınız mı 16'ı satar S24FE ye geçersiniz.
Hocam S24 FE yi satabilirsem Kayıt zamlanmadan kayıt yaptırmayı düşündüm kendimce. Zamlanırsa Arama yönlendirme şeklinde kullanırım

IMEI kaydı yaparsanız telefonu geri herhalde 80-85 k ya satabilirsiniz. Aslinda telefonu ömür boyu kullanabilirsiniz bir cihaz almanız gerekiyor 8-9 k ya Full kullanmak icin.
İkos gibi cihazlardanmı bahsediyorsunuz hocam

Seneye aynı cihazdan bir tane daha alırsın telefonun kapanmasına yakın. Ya da 17 Pro alırsın sonuçta elinden para çıkmamış. Yasa değişir falan dersen de kenara küçük küçük altın atıp gelecek sene sonuna 45kdan kayıt ettirmek daha mantıklı olabilir. Çünkü hem telefonun fiyatı zaten dolarla katlanıp artacak hem de sene sonuna 45k da para olmaz. 16 Pro var bende bu şekilde düşünüyorum.

Seneye aynı cihazdan bir tane daha alırsın telefonun kapanmasına yakın. Ya da 17 Pro alırsın sonuçta elinden para çıkmamış. Yasa değişir falan dersen de kenara küçük küçük altın atıp gelecek sene sonuna 45kdan kayıt ettirmek daha mantıklı olabilir. Çünkü hem telefonun fiyatı zaten dolarla katlanıp artacak hem de sene sonuna 45k da para olmaz. 16 Pro var bende bu şekilde düşünüyorum.
Cihaz okadar güzelki satasım gelmiyor kayıt içinde şuanda okadar veremem. Faizsiz nakit avans vs denk gelmez ise mecbur kayıt ettiremiyeceğim ama sizin dediğiniz gibi mantıklı. En kötü yasa değişirse yedekte Redmi Note 8 var incecik bişey çift cihaz dolanırız :)

Kayıt yaptırın 30 bin TL'ye sorunsuz 16 Pro Max sahibi olun mantıklı değil mi zam gelecek haberleri vardı gidip telefonu kayıt ettirmek çok mantıklı olur S24FE yi satabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı