Yurt dışı iPhone alınıp kullanılır mı?

Daha fazla  
Yurt içi iPhone fiyatları aşırı derece pahalı. Yurt dışından iPhone getirip 8 ay kullanıp 4 ay da diğer telefondan internet açıp kullansak olur mu, mantıklı bir hamle mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yurt içi iPhone fiyatları aşırı derece pahalı. Yurt dışından iPhone getirip 8 ay kullanıp 4 ay da diğer telefondan internet açıp kullansak olur mu, mantıklı bir hamle mi?
Yani uğraşacaksanız mantıklı daha 2 gün önce arkadaşım yd 16 pro aldı memnun ama dediğim gibi uğraştırıyor binevi size kalmış bişey.

4 ay kenara 10 bin 10 bin atsak 16e alınır. Tabi sabır işi bu.
Öte yandan yurtdışı alıp kayıt parası var ya da ikinci bir telefon taşıma mevzusu var.

En iyisi kenara atıp biriktirip yurtiçi almak.

4 ay kenara 10 bin 10 bin atsak 16e alınır. Tabii sabır işi bu.
Öte yandan yurt dışı alıp kayıt parası var ya da ikinci bir telefon taşıma mevzusu var.

En iyisi kenara atıp biriktirip yurt içi almak.

Hocam kayıt yapmasak direkt hattı takıp 8 ay kullansak olmaz mı bu süreçleri tam bilmiyorum da.

4 ay kenara 10 bin 10 bin atsak 16e alınır. Tabii sabır işi bu.
Öte yandan yurt dışı alıp kayıt parası var ya da ikinci bir telefon taşıma mevzusu var.

En iyisi kenara atıp biriktirip yurt içi almak.

Hocam alırsam 15 Pro Max'ya da 16 Pro Max alacağım o telefonlar da TR'de aşırı pahalı.

Çift SIMli bir cihaz alırsan yılda 4+4 ay kullanıyorsun. Kalan 4 ayda yedek telefon ile arama, SMS, internet paylaşımı yaparak kullanıyorsun yurt dışı cihazını gene. Bu kullanım her yılbaşı yenileniyor. Yurt dışı cihazların garantileri de olmuyor bunu belirteyim. Benim için garanti önemli diyorsan ve kalan 4 ay 2 telefonla gezmek istemiyorsan mecbur TR cihazı düşüneceksin. Kararını ona göre ver.

Türkiye şartlarında yurt içinden telefon almak bence pek mantıklı değil. Eğer dediğin gibi yurt dışı alırsanki eğer 4 4 yani 8 ay sefasını sürer son 4 ayda uğraşırsın. Ama bana sorarsan değer.

Ben hayır diyorum. Neden?
2021 yılında iPhone 13 aldım Apple Türkiye'den. Sonra 1,5-2 yıl sonunda artık yetmediği düşüncesiyle yurtdışı 14 Pro Max aldım. Çok güzeldi, 4+4 mevzusu sonrasında eski telefon ile iki telefon gezmeye başladım. Sonra 1 yıl sonra 15 Pro Max aldım. 4+4 yapayım derken e-sim için Telekom sistemlerinde hata olduğu için 2 ay kullanamadım ve sonrasında güç bela aldım e-simi. Bu esnada bütün bu sim değişiklikleri sonrasında bankalarda yaşadığım SIM blokesini saymıyorum. En son başlarım böyle işe diyerek Apple Türkiye 16 Pro Max aldım. En azından satmak istediğimde maksimum ertesi gün satabileceğim bir cihaz oldu. Tamam 2 katını verdim fiyat olarak ama artık kafam rahat. Eylül ayında 17 Pro Max için satışa çıkaracağım telefonumu mesela.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı