Yurt dışı laptop alınır mı?

Emin3535

Kilopat
Merhaba extra 2. bir laptop daha almak istiyorum Sahibinden'den ikinci el olarak ancak kafamda dokunmatik ve katlanır bir laptop modeli var. Samsung Galaxy book modelleri hoşuma gitti ama Türkiye'de yok. Bir de Microsoft surface modelleri var ancak onların da 3/1'i yurt dışı satılıyor. Merak ettim bu yurt dışı laptoplar alınır mı? Klavye düzeni haricinde ne gibi eksileri oluyor, satarken sıkıntı çıkartır mı?

Şahsen ben 3 ay önce aldığım ASUS Vivobook S 16 OLED'i aldığım zaman Türkiye'de olmadığı için Hollanda'dan aldım. Garanti konusunda konuşacak olursam, bazı markalar laptoplarına uluslararası garanti veriyor. ASUS'da bu markalar arasında ve Türkiye'de bu uluslararası garanti kapsamına dahil. Yani muhtemelen eğer ben bir sorun yaşarsam ve garantilik işim olursa ASUS Türkiye'den bu sayede garanti hizmeti alabileceğim gibi laptop'u hollandadan almama rağmen (denemedim tabii). Eğer alacaksanız böyle ülkeden ülkeye garanti verebilen markalardan almanızı öneririm. Bir sorun yaşarsanız en azından diğer bir ülkede değil Türkiye servisine muhattap olursunuz.

Satarken sorun çıkar mı mesela Galaxy book almak istiyorum zaten sanırım Türkiye'de yok. Alsam satarken sıkıntı çıkar mı bir de Galaxy book Türkiye'de desteği var mı servis olarak?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı