Yurt dışına çıktınız mı?

Makedonya ve Belçika'ya gittim. Belçika'ya gittiğimde çok küçüktüm, hiçbir şey hatırlamıyorum gibi bir şey. Genelde bahçede duruyordum, arada bir gezmeye giderdik. Çok uzun da kalmadım orada. Ha gittim, ha gitmedim gibi bir şey şu an. Fakat bir daha gitmeyi düşünüyorum. Zaten tanıdığımız var. Bu yaz olmaz da gelecek senelerde bakacağım artık.

Makedonya ise rahat memleket. Hiç kimse hiçbir şeyi kafasına takmıyor. İnsanların tek derdi bütün gün gezeyim. Doğası güzel. Çok fazla Türk var. Türkçe bilen insan elbet bulursunuz. Genel olarak Türkiye'den çok farklı değil.

Benim mesela Japonya, Çin gibi ülkelere gidesim var. Farklı kültür, farklı yapılar, farklı insanlar... Görmeyi isterim.
Ekonomisi nasıl? Türkiye ile eşit değildir umarım.
 
Bir kaç defa gitmişliğim oldu.
En iyiside sırf Türk Lirası ile sistem toplamak zor olduğu için o kadar para verip Amerika'ya gitmem idi.
Aslında oranın insanları siyasette anlattıkları gibi değil sıcak kanlı insanlar.
Hele ki o mağaza satıcısı her şeyi açıklıyor adam diyor ki:
Bey efendi,bakın bu sistemi almak isteyebilirsiniz ancak bu sistemdeki işlemci 1.nesil ekran kartı çok iyi değil,Sadece ram orta seviyede aynen böyle söyledi bana.
Bizde bize kazık atmaya çalışırlar ben onlar kadar dürüst bir insan görmedim.
Tamam bizdede var ama çok nadir bulunuyor ne yapalım?
2.'si ise Fransa'ya gitmiştim.
Sadece o Paris'teki güzel Yapıyı görmek için.
Baya iyi fotoğraflar çekinmiştim.
Cidden iyi anılar olmuştu.
 
Ekonomisi nasıl? Türkiye ile eşit değildir umarım.
Eşit. Hatta daha kötü bile olabilir. Fakat alım gücü herhalde daha yüksek. Mesela restoranlar dolu, kıyafet dükkanları dolu, çay bahçesi gibi yerler var onlar da dolu. Çoğu kişinin arabası var. Yaklaşık iki aya yakın durdum. Birçok akrabamız orada. Herkes halinden memnundu. Rahat milletler.

Genel olarak kültür, yaşam standartları gibi şeylere bakarsak ikinci Türkiye. Oraya gittiğinizde yabancılık çekmezsiniz. Ekonomik olarak oranın insanı biraz daha rahat yaşıyor olabilir ama öyle fazla fark yok.
 
1 haftaya yurt dışı görev zamanım başlıyor benim de. Kısa sürelerle birçok ülkeye gideceğim. Fazla gezebileceğimi sanmıyorum ama ülke meydanını görürüz herhalde çalışmaktan fırsat kalırsa :)

Katar ile başlıyoruz, hadi bakalım.
 
1 haftaya yurt dışı görev zamanım başlıyor benim de. Kısa sürelerle birçok ülkeye gideceğim. Fazla gezebileceğimi sanmıyorum ama ülke meydanını görürüz herhalde çalışmaktan fırsat kalırsa :)

Katar ile başlıyoruz, hadi bakalım.
Özel değilse bir şey sormak istiyorum, bir uçak mühendisi neden ülke ülke gezer ki kısa süreli olarak?
 
Yurt dışındaki uçak bakımlarına katılamak için şirket görevlendiriyor. Uçak nereye giderse, onunla birliktesin. Mürettebat olarak eşlik ediyorsun.

Ne teknisyeni olduğuna göre de değişir. Mesela atölye teknisyeni uçuculuk yapmaz.
Alınan yeni uçaklar ile alakalı sanırım :) İyi eğlenceler.
 
2001 yılında, 17 yaşımdayken Almanya'ya gitmiştim halamların yanına. 35 gün orda kaldım ve gerçekten çok beğenmiştim orayı. İnsanlar olsun, çevre olsun gerçekten tam yaşamak istediğim yer demiştim. 2010'da ise Hırvatistan'a gittim. LineageII adında online oyun oynarken,oyunda tanışmıştım Hırvat arkadaşlarla. 3-4 yıl boyunca oyun oynarken neredeyse hergün akşam işten gelince teamspeak'den bağlanıp konuşuyorduk oyunda. Üçü polis ikisi askerdi ve beni davet etmişlerdi. Bir haftalık diye gittim fakat 2 hafta kaldım. Gerçekten harika bir ülke Hırvatistan da. Doğa güzellikleri ve ufak bir ülke zaten arabayla heryere rahatlıkla gidiyorsunuz. En son bir de dil okuluna gitmek istiyordum hep ama maddi durumlardan dolayı gidememiştim. 5-6 yıl çalışma hayatı sonrası,paramı biriktirip, bir 4 ay ara verip New York'a gittim. ABD' de kaldığım 4 ay boyunca gerçekten kendimi özgür hissettim. farklı kültürler, farklı kişilikler, değişik ortamlar...Kimse yanlış birşey yapmadığın sürece karışmıyor, istediğini konuş dile getir, eleştir... Hayatımın güzel anılarında kalacak orası. İyiki de gittim dedim döndüğümde. Birçok arkadaşım oldu oralardan hala da görüşüyoruz instagramdan, whatsapp dan.
Amerika'ya bu sefer yerlesmeye geldim ve yaklasik 1 aydir yasiyorum. Turklerin oradan bi' oda tutarak hata yaptim o kadar. Insanlar Turk oldugumu ben soylemezsem anlamiyorlar gorunus, dil vs. Amerikan halki genel olarak saf ve burasi bana surekli bir sozu hatirlatiyor "Is bilenin kilic kusananin"🙂 Tanidik var diye New York'a geldim ancak dehset pahali isleri yoluna koydum mu daha ucuz bir yere tasinmayi dusunuyorum.

Ben Broadway'de kalıyordum hocam. Broadway Hotel&Hostel. Bulabildiğim düzgün sayılabilecek en ucuz oteldi. Ama iyi de değildi açıkçası, odalar iki kişilkti falan. Dediğin gibi çok pahalı biryer. Mecbur kaçak çalışacaksın oralarda zira ben öyleydim. :D
 
Çok yere gittim açıkçası. Polonya, Macaristan, Almanya, Fransa, İngiltere, Yunanistan, KKTC, Güney Kore, Japonya.

Hem eğitim hem iş hem de gezme için gittim çoğuna. Farklı ülkeler sonuçta her şekilde etkiliyor insanı. Yaşam tarzları, kuralları, usülleri her şey farklı geliyor insana:)

Hiçbir yerde ne ırkçılık tarzı ne de sıkıntılı bir olayla karşılaşmadım. Yani insanlar kendi hayatını yaşıyor hiç başka şeye karışmıyor veya ötekileştirmiyorlar gördüğüm ve karşılaştığım kadarıyla. Yalnız bazen özellikle devlet kurumu gibi yerlerde işiniz olursa hafiften bir Middle East hissine kapılıyorsunuz:) Hemen size orta doğulu muamelesi başlıyor. Malum bizim insanımız siyah saçlı ve çoğunluğu kirli sakallı olduğundan:)
 

Geri
Yukarı