Yurt dışına gider misiniz?

Aylık 15 bin TL? Babam polis 6500 TL maaş alıyor işi çok zor ve orada bulaşıkçısın 15bin TL alıyorsun?

Anlamiyorsun bu islerden orada 15000 birim paran olmuyor 1500 oluyor ve ortalamanin altinda bir miktar zor gecinirsin.

Niye bu kadar kendinizi küçümsüyorsunuz.Yok yurtdışında çöp olurum kedi olurum temizlikçi olurum vs. Eğer yurtdisindan çalıştığım iş hakkında iyi bir teklif alırsam giderim yoksa çöp,köpek,kedi olarak gitmem.
Dostum mesleğin ne, neye dayanarak söylüyorsun bilmiyorum fakat açıkçası ben Türkiye'de mesleğim olmasa asgari ücretle çalışsam, bana gel burda çöpçü ol deseler düşünmeden giderim. Ama meslek varsa dediğinize katılıyorum.

Son düzenleme:
Aga mesleğin ne, neye dayanarak söylüyorsun bilmiyorum fakat açıkçası ben Türkiye'de mesleğim olmasa asgari ücretle çalışsam, bana gel burda çöpçü ol deseler düşünmeden giderim. Ama meslek varsa dediğinize katılıyorum.
Yazılım alanında uğraşıyorum.İstihdam olmayan bir işi seçmeyin zaten.Her yerde sıkıntı yaşarsınız.

Anlamiyorsun bu islerden orada 15000 birim paran olmuyor 1500 oluyor ve ortalamanin altinda bir miktar zor gecinirsin.

Zaten orada 1500 birim alan %3'lük bir kesim var. Bunlar da gerçek vasıfsız eleman zaten. Normal bir işte zaten 2500€ altı almazlar.

Ayrıca orada 500 birime aldığın şeyi burada 7600 birime alıyorsun. Alım gücü önemli.

Yaklaşık 1,5 aydır Almanya'dayım hayattımda verdiğim en iyi kararlardan biriydi hala inanamıyorum ama mutluyum ve yine olsa yine taşınırım ailemden ayrılmak üzücü ama yapacak bir şey var yok kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmek lazım. Ayrıca burada kazandığım paranın bir kısmını aileme göndersem oldukça büyük bir destek sağlamış olurum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı