Yurt dışına gitmek istiyorum

531639

Hectopat
16 yaşındayım ve babam yurt dışında. Liseyi okumayıp ben de gitmek istiyorum. Yoksa lise diplomasını alıp öyle mi gideyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
16 yaşındayım ve babam yurt dışında. Liseyi okumayıp ben de gitmek istiyorum. Yoksa lise diplomasını alıp öyle mi gideyim?

Bende gitmek istiyorum Amerika'da olsaydım şu an 3080'li bir bilgisayarım vardı.

Dostum Liseyi bitir sonrasında Üniversiteyi ister oku, ister okuma. Genel olarak Lise okumamış kişilerin çoğu pişman oluyor. Lakin Tavsiyem Üniversiteye kadar okuman çünkü gireceğin işler de maaşın da yükselme yaşarsın. Eğer gerçekten zor durumdaysan. Açık öğretime geç. Yılın Belli Zamanları okula gidiyor sınava girip çıkıyorsun ve Mezun oluyorsun ortalama 1 2 yılda filan direkt bitirebilirsin okulunu. Babam da Açık öğretim okuyor. Kendisi ilk okul mezunuydu 2020'de girdi Online Eğitim üzerinden şu an Liseye geçti. Liseyi de bitirecek. Kendisi: "En büyük pişmanlıklarımdan birisi Sigara içmek, birisi Okulu bırakmaktı." Der. Tavsiyem Eğer okuyamıyorsan gerçekten Açık öğretime geç. Ama Liseyi normal bir şekilde oku çünkü Normal okuman Açık Öğretimden okumandan çok daha iyi.

Lise diploması olmadan almazlar. En az lise diploması lazım diye biliyorum. Aile üyesi yurtdışındaysa sana da izin çıkıyor mu tam bilmiyorum. Babana sorabilirsin.

Çıkıyor, zaten babamın da lise diploması yok.
Dostum liseyi bitir sonrasında üniversiteyi ister oku, ister okuma. Genel olarak lise okumamış kişilerin çoğu pişman oluyor. Lakin tavsiyem üniversiteye kadar okuman çünkü gireceğin işler de maaşın da yükselme yaşarsın. Eğer gerçekten zor durumdaysan. Açık öğretime geç. Yılın belli zamanları okula gidiyor sınava girip çıkıyorsun ve mezun oluyorsun ortalama 1 2 yılda filan direkt bitirebilirsin okulunu. Babam da açık öğretim okuyor. Kendisi ilk okul mezunuydu 2020'de girdi Online eğitim üzerinden şu an liseye geçti. Liseyi de bitirecek. Kendisi: "en büyük pişmanlıklarımdan birisi sigara içmek, birisi okulu bırakmaktı." der. Tavsiyem eğer okuyamıyorsan gerçekten açık öğretime geç. Ama liseyi normal bir şekilde oku çünkü normal okuman açık öğretimden okumandan çok daha iyi.

Anladım teşekkür ederim.
Senin yurt dışına gitmen lazım.

Kesin mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ülkenin ekonomisinden veya eğitim sisteminden dolayımı gitmeyi düşünüyorsun? yoksa yurt dışında eğitim içinmi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı